درباره ویروس آبله میمون چه می‌دانیم؟

تبلیغات بنری


همزمان با شیوع آبله یا آبله میمون در آفریقا و شناسایی موارد در سایر نقاط جهان، سازمان جهانی بهداشت بار دیگر وضعیت اضطراری را در خصوص این بیماری اعلام کرد.

یورنا – برای دومین بار از سال 2022، آبله میمون یا آبله یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام شد زیرا این ویروس به سرعت در سراسر قاره آفریقا گسترش می یابد و سایر قاره ها را تهدید می کند.

چهارشنبه گذشته، سازمان بهداشت جهانی بالاترین سطح هشدار را برای این بیماری ویروسی صادر کرد و تایید کرد که بیش از 14000 مورد و 524 مرگ در آفریقا در سال جاری از رقم سال گذشته فراتر رفته است.

این اعلامیه یک روز پس از آن اعلام شد که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) آبله در آفریقا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد. بنابراین، سؤالات مهمی در این مورد وجود دارد; MBAX چیست؟ چگونه منتقل می شود و شیوع فعلی در مقایسه با شیوع قبلی چقدر جدی است؟

MBAX چیست؟

Mpox یک عفونت ویروسی است که در درجه اول انسان و حیوانات را تحت تاثیر قرار می دهد.

این ویروس متعلق به گروهی از ویروس های طبقه بندی شده در جنس Orthopoxvirus است. اینها معمولاً باعث بیماری آبله مانند می شوند که شامل بثورات با برجستگی یا تاول روی پوست است. برجستگی ها اغلب با مایع یا چرک پر می شوند و در نهایت می توانند پوسته شوند و بهبود پیدا کنند.

آبله شبیه ویروس واریولا که اکنون ریشه کن شده است و سایر ویروس های آبله مانند آبله گاوی و واکسینیا است.

هنگامی که برای اولین بار در سال 1958 در میمون ها شناسایی شد، اولین بار “آبله میمون” نامیده شد. این میمون های تحقیقاتی در آن زمان در دانمارک قرار داشتند.

در سال 1970، اولین مورد انسانی گزارش شده یک نوزاد 9 ماهه در کنگو بود.

در سال 2022، سازمان بهداشت جهانی توصیه کرد که نام آبله میمون را به Mpox تغییر دهید تا ارتباط آن با میمون ها کاهش یابد، زیرا این بیماری می تواند جوندگان و انسان ها را نیز مبتلا کند.

در مورد ویروس Mpox چه می دانیم؟

ویروس Mpox چگونه منتقل می شود؟

ویروس Mpox از طریق تماس نزدیک با حیوان یا شخص آلوده به انسان منتقل می شود.

انتقال از حیوان به انسان معمولاً از طریق گاز گرفتن، خراشیدگی یا تماس مستقیم با خون، مایعات بدن یا زخم حیوان آلوده صورت می گیرد.

انتقال از انسان به انسان می تواند از طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی، مایعات بدن، یا قطرات تنفسی فرد آلوده، تماس چهره به چهره طولانی مدت با فرد آلوده، یا لمس اشیاء آلوده مانند رختخواب یا لباس هایی که دارای عفونت هستند، رخ دهد. تمیز شده است. هنگام تماس با مواد عفونی (اگرچه این روش انتقال نادر است).

این ویروس از طریق پوست شکسته، دستگاه تنفسی یا غشاهای مخاطی (از جمله چشم، بینی و دهان) وارد بدن می شود.

در مورد ویروس Mpox چه می دانیم؟

علائم MPOX چیست؟

علائم این بیماری ویروسی شامل تب، سردرد، درد عضلانی و بثورات مشخصی است که می‌تواند روی صورت، دست‌ها، پاها و سایر قسمت‌های بدن ظاهر شود.

بثورات در نهایت قبل از بهبودی تاول یا چرک ایجاد می کنند. یک تاول، که شبیه یک جوش بزرگ سفید یا زرد است، یک برآمدگی کوچک و برجسته روی پوست پر از چرک است.

غدد لنفاوی، که غدد لوبیایی شکل هستند و بخشی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می دهند، می توانند در تلاش برای مبارزه با ویروس متورم شوند.

برخی از جاهایی که اینها یافت می شوند شامل زیر هر بازو و پهلوها و پشت گردن می شوند.

در مورد ویروس Mpox چه می دانیم؟

در موارد نادر، این بیماری ویروسی ممکن است باعث مرگ شود.

به طور کلی، این بیماری می تواند از 2 تا 4 هفته طول بکشد. پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، ممکن است 3 تا 21 روز طول بکشد تا علائم ظاهر شوند.

با این حال، فرد می تواند یک تا چهار روز قبل از ظهور علائم بیماری را به دیگران منتقل کند.

اوریون را می توان با آزمایش نمونه ای از مایع استخراج شده از بثورات تشخیص داد.

چرا بیماری Mpox یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام شد؟

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی پس از نشست کمیته اضطراری آژانس بهداشت سازمان ملل گفت: «نگرانی در مورد گسترش بیشتر این بیماری در آفریقا و فراتر از آن وجود دارد».

اعلامیه اضطراری صادر شده توسط سازمان بهداشت جهانی با هدف تشویق آژانس های اهدا کننده و کشورهای کمک کننده به اتخاذ تدابیر لازم برای مبارزه با این بیماری است.

آمیتا گوپتا، مدیر بخش بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز، گفت: «در حال حاضر تلاشی واقعی برای بسیج منابع وجود دارد، به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی اکنون خواستار اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی است.

سازمان بهداشت جهانی در جولای 2022، زمانی که این ویروس برای اولین بار ظاهر شد و در بیش از 70 کشور در سراسر جهان گزارش شد، آبله را یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرد.

هنگامی که موارد کاهش یافت، سازمان بهداشت جهانی در ماه می 2023 وضعیت اضطراری را لغو کرد.

در مورد ویروس Mpox چه می دانیم؟

بیماری امپوکس در کدام مناطق گسترش یافته است؟

هفته گذشته، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آفریقا گزارش داد که این بیماری در حداقل 13 کشور آفریقایی شناسایی شده است.

این موسسه نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 160 درصدی مبتلایان و فوتی ها را 19 درصد اعلام کرده است.

تاکنون بیش از 96 درصد موارد در کنگو گزارش شده است، جایی که دانشمندان در اوایل سال جاری شکل جدیدی از ویروس را کشف کردند که علائم و ضایعات خفیف‌تری ایجاد می‌کند.

این امر تشخیص آن را دشوارتر می کند، به این معنی که افراد ممکن است بدون اینکه بدانند آلوده شده اند، آن را به دیگران منتقل کنند.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

mizanonline به نقل از یورنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *