ماجرای طولانیشدن صف وام ازدواج چیست؟
یک گزارش
صف های طولانی برای پرداخت تسهیلات ازدواج همواره یکی از معضلاتی است که شبکه بانکی هر ساله با آن مواجه است. کارشناسان بر این باورند که بانک ها تمایلی به پرداخت این تسهیلات ندارند و دلیل صف های طولانی ممکن است عدم اقدام بانک ها در سال های اخیر باشد.
یورنا- در قانون بودجه سال 1403 بانک مرکزی مکلف شد حداقل 200 سجاف از سپرده های قرالحسنه، جاری و پس انداز شبکه بانکی را برای ازدواج و فرزندآوری به قارالحسنه به تناسب خانواده و شرایط اختصاص دهد. . قانون حمایت از جوانان
سقف انفرادی تسهیلات ازدواج امسال به 300 میلیون تومان رسید و برای شوهران زیر 25 سال و زنان زیر 23 سال این رقم به 350 میلیون تومان رسید.
ایجاد صف های طولانی برای دریافت تسهیلات ازدواج همواره یکی از معضلاتی است که زوجین در ابتدای زندگی با آن مواجه هستند چرا که با هزار امید در تسهیلات ثبت نام می کنند اما صف های طولانی برنامه های آنها را به کلی تغییر می دهد.
در همین رابطه نادعلی، مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی گفت: این بانک به منظور تامین منابع و کاهش صف های متقاضیان با مجلس نمایندگان مکاتبه کرد.
به گفته نادعلی، برآورد می شود برای بازپرداخت وام ازدواج 800 هزار میلیارد تومان منابع لازم باشد در حالی که توان بازپرداخت شبکه بانکی از 300 هزار میلیارد تومان فراتر نمی رود.
مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی کمبود منابع و فاصله بین منابع وام قرص الحسنه را مهمترین عامل در تشکیل صف متقاضیان تسهیلات ازدواج دانست بانکهای قیر الحسنه تنها 30 درصد رشد کردند، اما شاهد افزایش 60 تا 70 درصدی تسهیلات ازدواج اعطایی مجلس بودیم. علاوه بر این، افزایش سقف فردی تسهیلات و ثابت نگه داشتن میزان منابع باعث افزایش تعداد متقاضیان در لیست انتظار شد.
نادعلی گفت: با اقدامات بانک مرکزی به زودی منابع جدیدی برای بازپرداخت وام ازدواج قرضالحسنه تخصیص مییابد و با این اقدام در کنار اضافه شدن بانکهای قرضالحسنه رسالت و مهر برای بازپرداخت وام ازدواج، یک سوم نیز تخصیص مییابد. لیست متقاضیان تا پایان سال جاری کاهش می یابد.
در همین راستا یکی از افرادی که امسال با مشکل در سامانه بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ثبت نام کرد، خاطرنشان کرد: مقدار وی می گوید از فروردین ماه امسال منتظر دریافت وام ازدواج هستم و پس از گذشت حدود 5 ماه بانک مورد نظر کمبود منابع را دلیل کندی بازپرداخت اعلام می کند.
– سهم ناچیز تسهیلات ازدواج نسبت به کل تسهیلات پرداختی در بانک ها
هادی حقچانس، کارشناس اقتصادی گفتگو با میزان وی در خصوص بازپرداخت تسهیلات ازدواج و صف های طولانی آن گفت: سهم وام های خرد از کل تسهیلاتی که بازپرداخت می شود بسیار ناچیز است و تعداد تسهیلات کوچک با حجم توان بازپرداخت کشور فاصله زیادی دارد. بانک ها
وی به کمبود تسهیلات ازدواج نسبت به کل تسهیلات پرداختی بانک ها اشاره کرد و گفت: سالانه بین 400 تا 500 هزار ازدواج در کشور انجام می شود و سالانه حدود یک میلیون فقره تسهیلات ازدواج باید پرداخت شود که می تواند مشکلاتی را حل کند. . مشکلات جوانان در ابتدای زندگی.
این کارشناس اقتصادی گفت: به دلیل پایین بودن نرخ سود تسهیلات ازدواج، بانک ها تمایلی به پرداخت این تسهیلات ندارند زیرا به جای آن می توانند تسهیلات را با سود بیشتری به موسسات اقتصادی پرداخت کنند.
حقچانها تایید کرد: با توجه به سود کم تسهیلات ازدواج و ارزان بودن این وام، تقاضا برای آن زیاد است و برای دریافت آن صفهای طولانی تشکیل میشود.
وی با اشاره به اینکه بخشی از پول و سرمایه مردم به عنوان وام قرض الحسنه در بانک ها سپرده می شود و سودی به مردم نمی دهد، گفت: سیستم بانکی کشور می تواند بخشی از تسهیلات ازدواج را با منابع خود بپردازد، اما موضوع پرداخت می کند اینطور کار نکن
این کارشناس اقتصادی با تشریح اینکه بانک مرکزی برای رفع صف های طولانی باید سیاست عاقلانه ای را در پیش بگیرد، تصریح کرد: بانک مرکزی باید سود پرداخت این گونه تسهیلات را در اقتصاد کشور لحاظ کند چرا که با پرداخت سریعتر تسهیلات ازدواج، تقاضا به دنبال خواهد داشت. کاهش و خرید از موسسات اقتصادی و در نتیجه کاهش رکود در بازارهایی مانند لوازم خانگی خواهد بود.
هاکونیش این تسهیلات اندک را عاملی برای رفع مشکل رکود در کل اقتصاد دانست و افزود: اگر متولی بازار پول با هدف کاهش رکود در نهادهای اقتصادی به تسهیلات ازدواج نگاه کند، مشکل کمبود را حل می کند. تولید نهادهای اقتصادی با ظرفیت کامل و مشکل زوجین این است که شروع زندگی را حل می کند و همچنین مشوقی برای ازدواج می شود.
وی در خصوص علت تشکیل صف های طولانی برای پرداخت تسهیلات ازدواج گفت: ممکن است شبکه بانکی در سال های اخیر به وظایف خود عمل نکرده باشد وگرنه تنها از شماره 200 هما برای پرداخت عوارض استفاده شده است. وام ازدواج به موقع پرداخت می شود و همسران نباید منتظر دریافت تسهیلات باشند.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا