برنامههای آمریکا مهمترین تهدید برای آینده انپیتی است
سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، مشکل اصلی را در عدم پیشرفت اهداف معاهده خلع سلاح هسته ای و یکجانبه گرایی و برنامه های یکجانبه آمریکا دانست که مهمترین خطر را ایجاد کرده است. به سوی آینده. معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای.
یورنا دومین نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع سلاح های هسته ای برای بررسی وضعیت خلع سلاح هسته ای، عدم اشاعه سلاح های هسته ای و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به عنوان سه رکن اساسی این معاهده برگزار شد. در ژنو برگزار شد.
در این نشست، اکثر کشورهای عضو، اگرچه از عدم پیشرفت در خلع سلاح هستهای و تلاشهای کشورهای دارای سلاح هستهای برای ممانعت از استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای ابراز نارضایتی کردند، اما از این کشورها خواستند به تعهدات خود پایبند باشند. تعهدات مطابق با ماده 6 معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، با حسن نیت به سمت خلع سلاح هسته ای کامل حرکت کنید.
همچنین در این نشست حضور زرادخانه تسلیحات هسته ای و تاسیسات هسته ای رژیم صهیونیستی خارج از حفاظت این رژیم مورد انتقاد قرار گرفت و از این رژیم خواسته شد تا به عضویت بی قید و شرط معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای درآید.
علی البحرینی، سفیر و نماینده دائم ایران در دفتر سازمان ملل در ژنو و رئیس هیئت ایرانی در این نشست از عدم پیشرفت در اهداف معاهده به شدت انتقاد کرد.
نماینده ایران در ژنو گفت: با توجه به سیاستها و برنامههای تسلیحاتی و تداوم حضور زرادخانههای تسلیحات هستهای برخی کشورهای هستهای بهویژه آمریکا، نه تنها به اهداف اصلی معاهده نزدیک نشدهایم، بلکه به آن نرسیدهایم. نزدیک به امکان دستیابی به آنها. این اهداف نسبت به سال 1970 دورتر به نظر می رسند.
رئیس هیئت ایرانی مشکل اصلی عدم پیشرفت در اهداف معاهده به ویژه خلع سلاح هسته ای را یکجانبه گرایی به ویژه اقدامات و برنامه های یکجانبه آمریکا دانست که مهمترین خطر را برای ایران ایجاد کرده است. آینده NPT و هدف نهایی جهانی عاری از سلاح های هسته ای.
البحرینی در این دیدار تاکید کرد: تا زمانی که این سیاستها و برنامههای هستهای کشورهای دارنده سلاح هستهای ادامه داشته باشد و وابستگی روزافزون کشورها به ویژه زیر چتر هستهای ناتو به سلاحهای هستهای ادامه یابد، هیچ پیشرفتی در زمینه هستهای حاصل نخواهد شد. خلع سلاح در جهان انتظار این است که شاهد گسترش سلاح های هسته ای در همه ابعاد آن باشیم.
وی همچنین بر تعهد همیشگی ایران به پیشبرد اهداف معاهده و ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران تاکید کرد و وجود برنامه تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی را مهمترین عامل جلوگیری از تشکیل خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای برشمرد. تسلیحات هستهای در دست این رژیم، تهدیدی برای صلح است و این امر را نتیجه اعمال استانداردهای دوگانه از سوی برخی کشورهای هستهای بهویژه آمریکا و متحدان غربی آن دانست. متحدان، در حمایت از برنامه تسلیحات هسته ای این رژیم.
کنفرانس بازنگری NPT هر پنج سال یکبار برای بررسی پیشرفت های حاصل شده در دستیابی به اهداف معاهده به ویژه خلع سلاح هسته ای برگزار می شود. این نشست یک کمیته مقدماتی برای آماده شدن برای بحث در یازدهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای است که قرار است در سال 2026 برگزار شود.
تا به امروز، چندین کنفرانس بررسی به دلیل عدم پایبندی کشورهای دارای سلاح هسته ای به ماده ششم معاهده و عدم پیشرفت در زمینه خلع سلاح هسته ای شکست خورده اند.
کشورهای هسته ای به منظور منحرف کردن افکار عمومی از خطر زرادخانه هسته ای، با ایجاد بحران های موهوم و بزرگ نمایی مسائل مختلف، تلاش می کنند توجه جامعه جهانی را از خطر عظیمی که سلاح های هسته ای این کشورها برای جامعه بشری ایجاد کرده است منحرف کنند.
ایران به همراه سایر کشورهای همفکر به نمایندگی از جنبش عدم تعهد، تلاش می کند تمرکز اجلاس را بر اولویت اصلی که خلع سلاح هسته ای است، حفظ کند.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا