فرآیند معرفی و انتخاب وزیران شفاف است/ لیست وزیران هنوز نهایی نشده/ دنبال تشکیل دولت ائتلافی نیستیم
رئیس سازمان راهبری دوره انتقالی دولت چهاردهم با بیان اینکه دولت این دولت وحدت ملی خواهد بود نه ائتلافی، گفت: لیست وزرا کامل نیست و همه اسامی منتشر شده گمانه زنی است. و نامعتبر
یورنا – محمدجواد ظریف رئیس ستاد انتخاب اعضای دولت چهاردهم در برنامه گفتگوی ویژه روز چهارشنبه 6 تیرماه در تشریح روند انتخاب اعضای کابینه گفت: بسیار خوشحالم زیرا این اولین بار است که یک روند جدیدی در کشور آغاز شده است که در آن مردم در تشکیل شورای دولتی مشارکت داشته اند
وی خاطرنشان کرد: وضعیت ما در ایران شرایط خاصی است زیرا در سایر کشورها به طور کلی این احزاب هستند که این کار را انجام می دهند، اما ما در جمهوری اسلامی چنین وضعیتی نداشتیم، بنابراین معمولاً پس از انتخاب رئیس جمهور این روند انجام می شود. آغاز میشود، که هیچ روند مشخصی برای توصیه به رئیسجمهور برای انتخاب اعضای هیئت دولت وجود نداشت، گفت: این بار تلاش کردیم که این روند شفافتر شود، اما با توجه به اینکه این اولین تجربه ماست. روند ایده آلی نخواهد بود. این روند ممکن است کمی فراز و نشیب داشته باشد. البته سعی کردیم از روش های علمی و اداری برای انتخاب بهترین گزینه ها استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: انتخاب وزرا حق رئیس جمهور است و ما صرفاً بازوی مشورتی هستیم و گزینه هایی را به او پیشنهاد می کنیم.
ظریف گفت: شورای راهبری تشکیل داده ایم و فعالیت این شورا هنوز به پایان نرسیده و یک فرآیند است. ما پنج کارگروه تشکیل دادیم و تشکیل این کارگروه ها هم سلیقه ای بود و می توانست به شکل دیگری انجام شود. کارگروه سیاسی، امنیتی و دفاعی است و مسئولیت آن بر عهده این کارگروه است که شامل وزارتخانه های کشور، دفاع، اطلاعات، دادگستری، امور خارجه و سازمان انرژی اتمی است.
رئیس ستاد انتخاب اعضای 14 گانه دولت تصریح کرد: معاونان رئیس جمهور به استثنای معاونان زن در حال حاضر در دستور کار ما نیستند و تمرکز ما بیشتر روی معاونت سازمانی است. -رئیس جمهور
وی گفت: تیم کاری دیگری که آقای طیب نیا زحمت تشکیل داد تیم کاری اقتصادی است که شامل چهار کمیته وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت حراست است. .
ظریف ادامه داد: تیم کاری دیگر تیم کاری فرهنگی با مسئولیت آقای صالحی امیری است که شامل وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت ورزش و جوانان است.
وی افزود: کارگروه دیگر تیم مددکاری اجتماعی است که ریاست آن را دکتر ربیعی بر عهده دارد و شامل وزارت رفاه، بنیاد شهید، نهاد ریاست جمهوری برای امور زنان و سازمان حفاظت محیط زیست است. عبدالعلیزاده همچنین ریاست کارگروه زیرساخت را برعهده دارد که شامل وزارت نفت، راه، شهرسازی، ارتباطات و جهاد کشاورزی است.
وی تصریح کرد: هر کمیته ترکیبی از اقوام، زنان، نمایندگان بخش خصوصی و نمایندگان سازمان های مردم نهاد است. برخی کمیته ها کار خود را آغاز کردند و معیارهای خود را در نظر گرفتند.
رئیس ستاد انتخاب 14 نفر از اعضای دولت گفت: در کارگروه یک سری معیارهای کلی به توافق رسیدیم که برخی از آن معیارهای وتو است، یعنی اگر فردی آن معیارها را نداشته باشد، آن را داشته باشیم. معیارهای دیگر در رابطه با ایشان مانند پایبندی به مبانی جمهوری اسلامی و اسناد عالی و یا التزام به شعارهای عدالت محور رئیس جمهور جدید را بررسی نکنید. معیارهای دیگر برای وتوی ما شامل پاکیزگی، صداقت و نگرش میهن پرستانه است.
ظریف گفت: در مجموع حدود 450 عضو در کمیته ها وجود دارد. برای جلوگیری از تضاد منافع، اگر یکی از اعضای کمیته برای وزارت یا سازمانی نامزد شود، آن شخص از آن کمیته حذف و فرد مشابه دیگری جایگزین می شود.
لیست وزرا هنوز کامل نیست و همه گمانه زنی ها بی اعتبار است
وی گفت: لیست وزرا هنوز کامل نیست و همه گمانه زنی ها و اسامی که منتشر شده بی اعتبار است. هنوز هیچ یک از این موارد قطعی نشده است و در مرحله بعدی همچنان لیست وزرای پیشنهادی دریافت می کنیم.
رئیس ستاد انتخاب 14 نفر از اعضای دولت تصریح کرد: در میان بحث ها دعوت عمومی بود اما دیدیم این امکان پذیر نیست و ممکن است بیش از توان ما باشد و نتوانیم از عهده آن برآییم. . توان مقابله با آن را داشته باشد و این موضوع به خودی خود باعث می شود مردم احساس کنند که جدی گرفته نمی شوند، بنابراین گفتیم این درخواست از دو گروه باشد. از چهره های ملی مانند آقایان خاتمی، روحانی، حداد، قالیباف، جلیلی و رقبای دکتر مازیکیان در انتخابات خواستیم نامزدهای خود را معرفی کنند. گروه دوم؛ آنها نهادهای جامعه مدنی بودند، یعنی همه احزاب ائتلاف را به جبهه اصلاحات دعوت کردیم و همچنین از انجمن های فعال تجاری و علمی، گروه های بازرگانی و اتاق بازرگانی برای ارائه وزرای پیشنهادی خود دعوت کردیم.
ظریف گفت: آخرین مهلت دریافت لیست کاندیداها تا 4 تیرماه بود، اما از آنجایی که این روند آغاز شده و اطلاع رسانی به تعویق افتاد، زمان را تمدید کردیم و تا فردا نامزدها را بررسی و اسامی را به کمیته ها ارسال خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: این روند شفاف است و کاندیدا وجود ندارد و کاندیدای خرد جمعی درون کمیته هاست، در حالی که هیچ تعارض منافعی نخواهیم یافت.
ما هیچ فشاری در پشت صحنه نداریم
رئیس ستاد انتخاب 14 نفر از اعضای کابینه دولت تایید کرد: ما هیچ لابی در پشت صحنه نداریم و همه پیشنهادات باید در کمیته بررسی شود، بنابراین امروز به کمیته ها اعلام کردیم که هر یک از اعضای کمیته با یک نفر جلسه ملاقات کند. نامزد خارج از کمیته بلافاصله حذف خواهد شد تا بتوانیم روند همکاری تیمی را آغاز کنیم.
ظریف با بیان اینکه به نتایج خوشبین هستیم گفت: امیدواریم این تجربه خوبی برای مشارکت و دموکراسی باشد. مردم با صبر و حوصله روند را دنبال می کنند و زود قضاوت نمی کنند ما هنوز تا تحلیف رئیس جمهور وقت داریم که اولین فرصت است و امیدواریم بتوانیم از این فرصت برای ارائه دولت استفاده کنیم، البته رئیس جمهور حدود دو هفته فرصت دارد. پس از تحلیف، دولت خود را به او معرفی کند.
وی تاکید کرد: ما بازوی مشورتی برای کمک به رئیس جمهور منتخب هستیم تا بتواند از این خرد جمعی استفاده کند ضمن اینکه گزینه های ارائه شده باید از مجلس نمایندگان رای اعتماد بگیرند.
رئیس ستاد راهبری انتخاب اعضای دولت چهاردهم گفت: هیچکس حق حذف هیچ پیشنهادی را ندارد و همه پیشنهادات باید به اطلاع همه اعضای کمیته برسد و در نهایت این پیشنهادها با رأی اعضا به تصویب برسد. شورای وزیران
ما به دنبال تشکیل دولت ائتلافی نیستیم
ظریف تصریح کرد: دولت ائتلافی نخواهد بود. وی گفت: این حکومت وحدت ملی خواهد بود نه ائتلافی، به دوستانی که نامزد معرفی می کنند گفتیم کاندیدایی را معرفی کنید که در چارچوب این گفتمان فعالیت می کنند. این یک دولت ائتلافی نیست، مردم به یک نفر رای داده اند و این یک نفر افراد مختلف را با دیدگاه های مختلف که مایل به همراهی این سخنرانی هستند گرد هم می آورد.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا