انتخابات بر راهبرد سیاست خارجی ایران بیتاثیر است/ نیازی به توافق جدید نیست
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه در رویکرد کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایران در اجرای سیاست خارجی تفاوت هایی وجود خواهد داشت، تاکید کرد: هر کدام از آنها یک استراتژی واحد را دنبال می کنند، چرا که راهبردها بر اساس آن تعیین می شود. رهبر جمهوری اسلامی ایران.
یورنا- سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفت و گو با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به لبنان گفت: حزب الله به اندازه کافی قوی است که بتواند به حملات رژیم اسرائیل پاسخ دهد، حتی اگر نتیجه شکست سختی برای این رژیم خواهد بود. البته اگر جنگ به کل منطقه سرایت کند، ما به هر طریق ممکن از حزب الله حمایت خواهیم کرد. متن کامل این گفتگو به شرح زیر است:
سوالی درباره تاثیر انتخابات ایران بر سیاست خارجی
پاسخ: این امکان وجود دارد که گشایش های جدیدی بین ایران و کشورهای غربی ایجاد شود، مشروط بر اینکه کشورهای غربی سیاست های فعلی خود را کنار بگذارند و بر اساس شرایط برابر و احترام متقابل با ایران تعامل کنند. البته در جهت گیری کاندیداها (پزشکان/جلیلی) تفاوت هایی وجود خواهد داشت، اما از نظر استراتژی همان راهبرد را دنبال می کنند، زیرا راهبردها را رهبر جمهوری اسلامی تعیین می کند.
سوالی درباره امکان دستیابی به توافق هسته ای جدید با علم به اینکه برنامه جامع اقدام مشترک سال آینده منقضی می شود:
پاسخ: هیچ نیازی به توافق جدید وجود ندارد، مشروط بر اینکه آمریکا به این توافق بازگردد، ما آماده بازگشت به تعهدات خود خواهیم بود. ما آماده ایم تا در برابر هر فشاری مقاومت کنیم. آمریکایی ها حتی قبل از شروع مذاکرات برجام متوجه شده بودند که فشار بر ایران بی اثر است. بنابراین باید بدانند که فشار بر ایران کارساز نخواهد بود.
سوال درباره امکان مذاکره مستقیم با آمریکا و تاثیر برنده انتخابات ایران بر آن:
پاسخ: گفتوگوی مستقیم (با آمریکا) از دستور کار ما خارج است، زیرا آمریکا را آماده گفتگو بر اساس شرایط برابر و احترام متقابل نمیدانیم. ما با کشورهای غربی مستقیما گفتگو کرده ایم و آماده ادامه گفت وگو با آنها هستیم، اما آمریکا همواره سیاست فشار و قلدری را دنبال کرده که نتیجه ای نداشته است.
سوال در مورد حمایت ایران از حزب الله در صورت وقوع جنگ فراگیر؟
پاسخ: در صورت وقوع یک جنگ گسترده، حزب الله به اندازه کافی قوی است که بتواند پاسخ دهد و دفاع کند و نتیجه آن شکست سختی برای اسرائیل خواهد بود. در این صورت همه لبنانی ها، کشورهای عربی و اعضای محور مقاومت در کنار لبنان در مقابل رژیم اسرائیل خواهند ایستاد. در هر صورت احتمال سرایت جنگ به کل منطقه وجود دارد که در این صورت همه کشورها از جمله ایران در جنگ شرکت می کنند و ما چاره ای جز حمایت از حزب الله نداریم. البته گسترش جنگ به نفع هیچکس نیست، نه ایران و نه آمریکا.
سوالی درباره پرهیز ایران از یک درگیری منطقهای گستردهتر و درگیری مستقیم با اسرائیل یا آمریکا:
پاسخ: ما نه از گسترش جنگ حمایت می کنیم و نه آمریکایی ها. بنابراین باید رژیم اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا این جنگ را متوقف کند.
سوال در مورد تغییرات احتمالی در دکترین هسته ای ایران:
پاسخ: اگر کشورهای غربی از مکانیسم ماشه استفاده کنند، قطعنامه های قبلی شورای امنیت [تحریمها] در بازگشت، من انتظار دارم که ایران با تغییر استراتژی هستهای خود پاسخی قوی بدهد. ایران در مورد دکترین هسته ای خود متناسب با واکنش کشورهای غربی تصمیم گیری خواهد کرد. یعنی تغییر دکترین هسته ای ما به واکنش دیگران بستگی دارد. ما هنوز تصمیم نگرفته ایم که از غنی سازی 60 درصد فراتر برویم، اما سعی کرده ایم با استفاده از سانتریفیوژهای مختلف و تنظیمات مختلف آنها، تجربه خود را گسترش دهیم. با وجود این، بر اساس فتوای مقام معظم رهبری، ما نمی خواهیم سلاح هسته ای ایجاد کنیم، اما اگر موجودیت ایران تهدید شود، طبیعی است که دکترین هسته ای خود را تغییر دهیم.
سوال درباره آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا:
پاسخ: ما آماده مذاکره غیرمستقیم با آمریکا هستیم به شرطی که منجر به بازگشت آمریکا به برنامه جامع اقدام مشترک شود.
این سوال که آیا بازگشت ترامپ به قدرت بر سیاست خارجی ایران تاثیر خواهد گذاشت یا خیر؟
پاسخ: ما بدون توجه به اینکه چه کسی در آمریکا پیروز می شود، به همین سیاست ادامه خواهیم داد. ما قبلاً تجربه آقای ترامپ را گذرانده ایم و او باید بفهمد که فشار بر ایران کارساز نیست.
سوال: در مورد اینکه آیا مشارکت کم بر توانایی ایران در مذاکره تأثیر می گذارد یا خیر؟
پاسخ: سطح مشارکت مهم است، اما اگر سطح مشارکت به اندازه کافی بالا نباشد، همانطور که در اروپا وجود دارد، این بدان معنا نیست که باید سیاست های خود را تغییر دهد.
سوال: در مورد اینکه آیا مشارکت کم مشروعیت جمهوری اسلامی ایران را تضعیف می کند یا خیر؟
پاسخ: در مجموع مردم ایران حامی نظام هستند اما با توجه به فشارهای اقتصادی کنونی مشارکت آنها در انتخابات کاهش یافته است اما امیدواریم با سیاست های اتخاذ شده فشارها کاهش یافته و منجر به مشارکت بیشتر مردم شود.
سوال: در مورد همکاری نظامی ایران و روسیه و فروش پهپادهای ایرانی به روسیه:
پاسخ: هیچ مانعی برای معامله تسلیحاتی بین ایران و روسیه وجود ندارد و به زودی قرارداد همکاری راهبردی جامع با آنها امضا خواهیم کرد. در مورد فروش هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه، ما قبل از شروع جنگ اوکراین معاملاتی داشتیم. اتهام ارسال سلاح به روسیه برای استفاده در جنگ صحت ندارد. ما در جنگ بین روسیه و اوکراین بی طرف بوده ایم، زیرا اساساً از حمله به کشورهای دیگر حمایت نمی کنیم.
سوال: درباره گزارش هایی مبنی بر حضور کارخانه های ایرانی تولید پهپاد در روسیه:
پاسخ: من چنین گزارشهایی را تایید نمیکنم، اما حتی اگر چنین همکاریهایی بین ایران و روسیه وجود داشته باشد، این بدان معنا نیست که ایران مسئول استفاده از آنچه تولید و استفاده میکند، است.
سوال: در مورد فروش موشک های ایران به روسیه:
پاسخ: چنین اتهامی نادرست است.
سوال در مورد خرید هواپیماهای جنگنده روسی توسط ایران:
پاسخ: هیچ مانعی برای ایران برای خرید هواپیماهای جنگنده از روسیه وجود ندارد و ما در حال مذاکره با آنها هستیم.
سوال در مورد روابط با عربستان سعودی:
پاسخ: روابط در حال توسعه و بسیار بهتر از قبل است. جلساتی بود و در مراسم حج همکاری بسیار خوبی داشتند. حتی ایرانیانی که به حج مشرف می شوند، توانستند در انتخابات ریاست جمهوری فعلی شرکت کنند.
یک سوال در مورد استفاده ایران از نفوذ خود بر حوثی ها برای توقف حملات به کشتیرانی در دریای سرخ:
پاسخ: چرا ایران باید حوثی ها را تحت فشار بگذارد؟ آنها وظیفه خود را برای حمایت از فلسطینی ها انجام می دهند و حق دارند این کار را انجام دهند. هیچ راهی برای تحت فشار قرار دادن آنها برای توقف کاری که انجام می دهند وجود ندارد. این تصمیم آنهاست که این کار را انجام دهند.
سوال: با توجه به درخواست ایران از بسیج مردمی برای کاهش تنش با آمریکایی ها:
پاسخ: ما ممکن است تا حدودی روی آنها نفوذ داشته باشیم، اما سوال اینجاست که از این نفوذ در کجا استفاده کنیم؟ استفاده از هرگونه نفوذ بر اعضای محور مقاومت باید مبتنی بر یک استراتژی باشد. در حالی که اسرائیلی ها و آمریکایی ها علیه منافع ما در منطقه کار می کنند، ما نیازی به استفاده از نفوذ خود بر آنها نداریم.
سوال در مورد اینکه آیا ایران حضور نظامی خود در سوریه را به دلیل حملات اسرائیل کاهش داد یا خیر؟
پاسخ: در حضور ما تغییر خاصی ایجاد نشد. ما آنجا هستیم زیرا دولت سوریه از ما دعوت کرده است که در آنجا باشیم و آنها نیاز دارند که برای حمایت از آنها حضور داشته باشیم.
سوال در مورد امکان تغییر لحن بسته به اینکه چه کسی رئیس جمهور آینده ایران خواهد شد:
پاسخ: بسته به تغییر موضع طرف مقابل می توان آن را تغییر داد. اگر آنها تصمیم به همکاری بگیرند، ما آماده همکاری هستیم.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا