طنین موسیقی فاخر در تخت جمشید/ شیراز آغازگر اجرای موسیقی در اماکن تاریخی شد + عکس
کنسرت علی رضا قربانی از شب یکشنبه 19 تیر 1403 در تخت جمشید آغاز شد، کنسرتی که با اختلال و هجمه بی دلیل یا بی دلیل، سرانجام طلسم را شکست و می تواند شروع خوبی برای اجراهای عالی در این سرزمین کهن باشد.
یورنا – در اینکه شهر تخت جمشید نماد ایران باستان است شکی نیست و نمادی است که عمق تمدن ایرانی را در جهان نشان می دهد.
قطعا حفاظت، حفظ، احیا و بازسازی این شهر تاریخی باید از اولویت های وزارت میراث فرهنگی و فعالان این عرصه باشد. فضای مناسب موجود در تخت جمشید و شکوه و قدمت این اثر تاریخی همراه با صدای روح نواز علیرضا قربانی که در واقع یکی از نابغه های موسیقی ایران در سال های اخیر است، توانست جلوه ای دلنشین را بر مخاطبان ایجاد کند.
قطعا اجرای قطعاتی که مردم در این سال ها خاطره خوبی از آن دارند، توانسته روح مخاطب را لمس کند و دریچه ای از موسیقی، اصالت و تمدن را در این کنسرت به روی آنها بگشاید.
طی روزها و ماه های گذشته و پس از رسانه ای شدن کنسرت علی رضا قربانی در تخت جمشید، تقریباً تمامی فعالان میراث فرهنگی و صاحب نظران این عرصه در مورد این کنسرت اظهار نظر کردند و بیش از 80 درصد از این اساتید و فعالان این کنسرت را کنسرت دانستند. اتفاقی بود و آن را مایه خیر و برکت برای هنر کشور دانست.
مسلم است که برگزاری کنسرت های بیشتر به شرط رعایت اصولی که به این شهر تاریخی آسیبی نرساند، می تواند موج جدیدی برای معرفی و گسترش فرهنگ و موسیقی ایرانی در جهان باشد. طبیعتاً باید به شأن این مکان تاریخی و فرهنگی ایران باستان احترام گذاشته شود و به هیچ نوع موسیقی و گروهی اجازه پخش در این مکان تاریخی داده نشود.
خوانندگانی چون علیرضا قربانی، شهرام نذری، همایون شجریان و دیگر افراد فعال در عرصه موسیقی سنتی و ایرانی می توانند در این مکان کنسرت برگزار کنند و تاکید می شود قوانین و مقررات لازم رعایت شود. باید جلوی حرص و طمع هنرهای نمایشی و کسب و کار موسیقی در اطراف این مکان گرفته شود و جلوی استثمار اذهان مردم و گرایش به میهمانی های سطحی گرفته شود.
علی رضا قربانی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را می توان برگزیدگان این سال ها در عرصه موسیقی دانست. علی رضا قربانی که به دور از حاشیه و تنها با احترام به حوزه هنری و مخاطبان موسیقی کار خود را انجام داد و وزیر فرهنگ که سابقه برگزاری کنسرت های متعدد و حمایت و همراهی هنرمندان را در کارنامه دارد، اکنون در پایان کار دولت سیزدهم نیز یک دستاورد است. کنسرت تخت جمشید به نام این دولت و وزارت فرهنگ آن ضبط شد.
عرصه هنر قطعا در این سال ها فراز و نشیب های زیادی را به خود دیده است اما اجرای کنسرت در تخت جمشید دستاورد بزرگی برای هنر و موسیقی کشور بود.
علی رضا قربانی نیز شب گذشته درباره این کنسرت صحبت کرد و با اشاره به اینکه برگزاری این کنسرت در همه ابعاد هنر این مرز و بوم یک دستاورد است.
قربانی یکشنبه شب ۱۹ تیرماه در مراسمی از تمدن ۷ هزار ساله ایران یاد کرد. این کنسرت سرآغاز اجراهای بیشتر در اماکن تاریخی و فرهنگی ایران تلقی می شد.
وی در اولین شب کنسرت خود در تخت جمشید و با توجه به نگرانی از خسارت وارده به این بنای تاریخی گفت: تیم این کنسرت با مشورت کارشناسان میراث فرهنگی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آسیب دیدن بنا به کار گرفت.
این هنرمند در پاسخ به نگرانی های موجود مبنی بر احتمال آسیب دیدن این اثر تاریخی گفت: در این مکان تاریخی با همه سختی ها و مشکلات میزبان شما هستیم. تخت جمشید برای برگزاری کنسرت پیچیدگی هایی دارد اما به همت بسیاری از بزرگان و کسانی که قلب و روحشان برای فرهنگ و هنر این سرزمین می تپد، توانستیم امشب برای اولین بار در جمع شما باشیم.
وی ادامه داد: از شما و همه مردم سرزمینمان برای حمایت از این برنامه و افتخاری که برای ما دارید سپاسگزاریم. حضور شما را در مهد تمدن بشری و این مکان گرانبها خیر مقدم می گویم. بسیار خوشحالیم که در خدمت شما هستیم و می توانیم موسیقی پخش کنیم. به یاد داشته باشیم که اینجا مکانی است که دومین اثر تاریخی قدیمی و ارزشمند در یونسکو به ثبت رسیده و یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی جهان به شمار می رود. جدای از تملق و مبالغه، وظیفه و دغدغه تک تک ما مردم این سرزمین است که هر لحظه به فکر حفاظت و حراست از این مکان و حفظ امنیت آن باشیم.
این خواننده موسیقی ایرانی همچنین اذعان داشت: از روز اولی که تصمیم به اجرای این برنامه گرفتیم، سعی کردیم با کارشناسان بسیاری که از مجرب ترین کارشناسان میراث فرهنگی هستند و به طور مستقل حتی در حد نوک هم کار می کنند، هماهنگی های لازم را انجام دهیم. یک سوزن روی این پایه قرار ندهیم که از اجدادمان به ما رسیده است. ما مقید و محکوم به حفظ این تأثیر در پوست، گوشت و استخوان خود هستیم. ما سعی کردیم مشکلی برای آن ایجاد نکنیم و همانطور که می بینید تمام تلاش ما این بود که به محل و خود بنا نزدیک نباشیم و تمام سیستم های صوتی ما پشت این بنای تاریخی است. از همه علاقمندان به حفظ این بنا که با محبت خود به ما رسیدند و تیم تلاش کرد تا به نگرانی های آنها پاسخ دهد سپاسگزاریم.
قربانی بیان کرد: به نظر می رسد اگر این حرکت با رفتار و کردار و عملکرد ما ادامه پیدا کند، این احساس به وجود می آید که قلب ما برای این مکان می تپد و این مکان را می خواهیم و این از افتخارات و میراثی است که می توانیم پیش از این نشان دهیم. ما بیایید به فرهنگ و تمدن هفت هزار ساله خود افتخار کنیم و بتوانیم با در نظر گرفتن نظرات کارشناسی و رعایت مسائل ایمنی، چنین برنامه هایی را بعداً در نقاط مختلف کشور از سایر مکان های تاریخی برگزار کنیم. هر چند تمام علاقه ما به نگهداری و حفظ این اماکن است.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا