سرانه مطالعه را با کتابهای غیر درسی مورد ارزیابی قرار دهیم
ترجیحی
مدیر انتشارات شهدانش; وی توجه به ارتقای سطح مطالعات غیرکتابی را مهم دانست و تولید کتاب های خوب را در وضع قوانین در خصوص قوانین نگارش متون حقوقی مؤثر دانست.
وحید اشتیق، مدیر انتشارات شهر دانمارک در گفتگو با مرحله وی در خصوص ضرورت و اهمیت تحقیق در زمینه نشر کتب حقوقی گفت: کتاب هایی که بر اساس تحقیق و پژوهش اساتید و پژوهشگران حقوق تالیف می شود، کتاب های مفید و مهمی است که انتشار آنها بسیار مهم و تاثیرگذار است. جامعه. جامعه حقوقی بنابراین، مؤسسات انتشاراتی قانونی اطلاعات خوبی را به مردم منتقل می کنند.
او ادامه داد: کتاب Good Law می تواند به قضات، وکلا و پژوهشگران در این زمینه کمک کند و با توجه به رشته تخصصی آنها اطلاعات کاربردی ارائه دهد. انجام کارهای پژوهشی در زمینه های حقوق جزا، جرم شناسی، حقوق بین الملل و حوزه های مختلف دیگر مانند حقوق کودکان، مالکیت معنوی و … اطلاعات ارزشمندی را در این زمینه به همراه دارد و آثاری را تولید و ارائه کرده ایم.
وی به اشتیاق به شاخص ها و چارچوب ها برای انتشار کتاب های حقوقی خوب اشاره کرد و تصریح کرد: اولین و مهم ترین شاخص چاپ کتاب از نگاه انتشارات شهردانش، غنا و کیفیت کتاب و به عبارتی قوت علمی است. . از کتاب یک نکته بسیار مهم همیشه در نظر گرفته می شود، نکته دیگر این است که کتاب هایی که فاقد نوآوری و اطلاعات جدید هستند در حوزه آموزشی منتشر نمی شوند.
وی انتخاب موضوع را عامل مهمی در انتشار یک کتاب خوب دانست و تصریح کرد: کتاب های حاوی موضوعات جدید و بکر و حتی موضوعات حقوقی کمتر تحقیق شده از جمله مقوله هایی است که به بررسی و پرداختن آن پرداخته ایم، به عنوان مثال از سال های اخیر کتاب هایی با موضوع «ال. -قانون تجارت» به «بیشتر مورد نیاز و کمتر مورد بحث» تبدیل شده است، بنابراین از محققان خواستیم کتابی در این زمینه ترجمه کنند. سپس بسته به نیاز ادبیات حقوقی کتابی در این زمینه بنویسید.
مدیر انتشارات شهردانش گفت: برخی مقوله ها را نمی توان با تکیه بر کتاب های ترجمه شده تبیین کرد، بلکه باید با توجه به ادبیات حقوقی کشور تعریف شود و از این رو در برخی موارد با تبیین برخی موضوعات برای پژوهشگران و نویسندگان، آنها را مشخص می کند. برای به دست آوردن نتایج مناسب باید به نوشتن محتوا تشویق شوند. در این حوزه به طور کلی موضوعاتی که کمتر مطرح می شود و در عین حال رایج و پرطرفدار است در دستور کار قرار می گیرد.
وی با اشتیاق به چالش ها و مشکلات پیش روی قوانین حقوقی کشور پرداخت و افزود: بسیاری از قوانین نیاز به به روز رسانی دارند و در عین حال پیچیدگی قوانین مشکلاتی را به همراه دارد و لازم است قانونگذار ابتدا سبک و شگردها را در نظر بگیرد. نوشتن قانون با هدف ایجاد قوانین. متاسفانه در کشور ما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که هنوز حل نشده است. انتشارات شهر دانمارکی دو جلسه نظری برگزار کرد و نقدهایی را بر پیش نویس های قانونی ارائه کرد.
وی تصریح کرد: بررسی و انتشار قوانین نیز مقوله مهم دیگری است. در این حوزه چالش های زیادی داریم زیرا قوانین 3 شاخص مشخص دارند. اولاً، صحت و سقم در درج عبارات، به معنای لزوم انتشار متن قانون بدون اشکال است، به گونه ای که آنچه قانونگذار تصویب کرده، بدون خطا به عموم و در عین حال مجریان قانون ارائه شود. . در این مرحله مشکلات زیادی وجود دارد و کنترلی بر متون حقوقی وجود ندارد و هر ناشری که (نسخه ای) از متن قانونی داشته باشد، مجاز به چاپ کتاب حقوقی است. اما باید تاکید کرد که تصحیح این نکات و انتشار کتاب قانون گاه مستلزم ساعت ها جلسه است. ناشران تیز برای رفع مشکلات برخی از قوانین به متخصصان مشهور حقوقی در آن زمینه مراجعه می کنند تا بتوانند یک مقاله حقوقی خاص را به درستی منتشر کنند و اطلاعات آن را به درستی منتشر کنند. از آنجا که معانی مختلف می تواند بر نظرات قضات تأثیر بگذارد، از این رو نکته مهم و مهمی تلقی می شود.
وی تاکید کرد: شیوه های قانون نویسی که رعایت نمی شود به اشتباهات رایج تبدیل شده است و متاسفانه اکثر کتاب های حقوقی آن را منتشر می کنند. بنابراین بررسی و اصلاح این قوانین کاری زمان بر و حتی پرهزینه است.
مدیر انتشارات شهردانش تصریح کرد: این بررسی ها برای تولید اثر خوب و درست علاوه بر اینکه از ناشر خوب معاونت حقوقی وقت می گیرد، در عین حال هزینه های سرباری را به ناشر تحمیل می کند و در نهایت رقابت را برای آن تحمیل می کند. ناشران حقوقی خوب کاهش یابد.
وی گفت: قابلیت بازیابی متون ادبیات حقوقی نکته بسیار مهمی است. قانونگذاران ما به طور کلی از روش صحیحی در این زمینه استفاده نکرده اند و به همین دلیل در طبقه بندی قوانین با مشکل مواجه هستیم، در حالی که در دنیا از روش های مدرن استفاده می شود که دسترسی کاربران به قوانین را آسان می کند و از جنبه های بسیار خاص و خاص طبقه بندی خاص
وی از وجود سازوکارهای صحیح در برخی کشورها قدردانی کرد و افزود: تنظیم قوانین حقوقی در برخی کشورها دارای سازوکارهای ویژه ای است به عنوان مثال آمریکا اصلاحات ویژه ای در زمینه حقوق خود در بخش فدرال انجام داده است. این کشور چندین بخش را شناسایی کرده است و قوانین مورد مطالعه در هر یک از این بخش ها طبقه بندی می شوند. به این ترتیب قوانین در 52 فصل حقوقی و متون قانونی در زیرفصل های هر فصل مربوطه قرار می گیرند. بنابراین امکان بازیابی و مراجعه حتی به عموم مردم به راحتی فراهم می شود.
وی افزود: طبقه بندی قوانین در ایران مانند یک کلاف گیج کننده است، چرا که خود قانونگذار نمی داند چه قوانینی را صادر کرده است، بنابراین در پایان قوانین به طور کلی مشخص می شود که «کلیه قوانینی که با این قانون مغایرت دارند باطل هستند و خالی.” از آنجایی که قانونگذاران و کارشناسان وقت کافی برای بررسی مطالبی که قبلاً در این زمینه منتشر یا تصویب شده اند ندارند، قطعاً این پیچیدگی بر کیفیت کار تأثیر می گذارد.
مدیر انتشارات شهردانش اضافه کرد: آنچه از من به عنوان ناشر می آید فقط احتیاط است، اما وظیفه اصلی بر عهده قانونگذار و بازنگری زیر نظر شورای اسلامی و ریاست جمهوری است که با خیلی ها صحبت کرده اند. زمان در اطراف تحویل قوانین، اما در عمل نتایج قابل توجهی ایجاد نشده است.
تمایل به فلسفه وجودی از سوی برخی نهادهای غیردولتی و پژوهشی مطرح و بیان شد: نمیتوان همه امور را به قوه قضائیه سپرد، بلکه باید از بخشهای غیردولتی و خصوصی فعال در این زمینه کمک گرفت. بنابراین باید کار تحقیقاتی در اختیار بخشهای غیرخصوصی قرار گیرد تا تحقیقات لازم را در این زمینه انجام دهند. به عنوان مثال در مورد قانون خرید آپارتمان که اولین بار در سال 1343 تصویب شد و در آن سال اولین گروه از ساختمان های مسکونی در بهاگات آباد زمین گیر شد، پس از آن قوانین بسیاری در خصوص مسکن در آپارتمان ها تصویب شد، به جز. دو تغییر بسیار محدود، هیچ تغییر یا به روز رسانی در این قانون صورت نگرفته است، در حالی که هم اکنون حدود 35 میلیون آپارتمان نشین وجود دارد و تحولات در بخش های مختلف به ویژه فرهنگ، سبک زندگی، فناوری و الگوی زیستی بسیار تغییر کرده است و بر این اساس نیاز به تغییر یا به روز رسانی قوانین وجود دارد. طبیعتا این کار را در قالب یک پروژه تحقیقاتی به ابتکار خود انجام دادیم.
یک نظام حقوقی که توسعه نیافته است
وی گفت: نظام حقوقی ما نسبت به شرایط فعلی عقب مانده است. بنابراین تحقیق و بررسی قوانین مصوب ضروری است، هرچند انتشارات شهر دانمارک این به روز رسانی را وظیفه مهمی برای انتشار کتاب های حقوقی دانسته است. اما موتور محرکه تغییرات در قوانین شورای اسلامی و نظام قضایی نیز دولت است و این ادارات می توانند با تشویق و کمک به پژوهشگران فعال گام های مهم و موثری بردارند.
مدیر انتشارات شهردانش گفت: مسائل مربوط به نظام حقوقی و چاره اندیشی برای آنها مهم و اساسی است و ما در عین حال برای درک این موضوع این کار را در دستور کار نشریه خود قرار داده ایم در ذهن فعالان عرصه حقوقی، علاوه بر انتشار آثار، سمینارها و جلسات و جلسات همفکری عمومی را که در چارچوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و به عنوان ستاد نظریه پردازی برگزار کردیم، برگزار می کنیم. اطلاع.
وی با مروری بر تلاش ها و دستاوردهای قوه قضائیه افزود: هیچ کس نمی تواند تغییرات مثبتی را که در چند سال گذشته به ویژه در دهه گذشته در دستگاه قضایی رخ داده است، نادیده بگیرد حتما ادامه بده
اشتیاق افزود: نیاز است دستگاه قضایی در برخی مقوله ها به بخش های پژوهشی توجه ویژه تری داشته باشد. نیازی نیست که بخش دولتی و دولتی وارد بخش هایی شوند که بخش خصوصی به راحتی انجام دهد. بنابراین، رسالت قوه قضائیه بسیار بالاتر از ناشر برتر است، اما باید از منابع بیرونی کمک بگیرد و با تشویق و حمایت ناشران تلاش کند تا از طریق ناشران موفق تری این حوزه را توسعه دهد و گام های موثری در جهت خدمت رسانی به مردم بردارد . موجب برقراری و گسترش عدالت می شود.
وی تاکید کرد: هر گونه نقصی در قوانین مصوب قانونگذار در نهایت با قوه قضاییه مواجه می شود به عنوان مثال همین قانون تملک آپارتمان ها و به روز نشدن آن مشکلاتی را ایجاد کرده است. این موضوع آثار منفی دارد و در عین حال بر حجم شکایات افزوده شده و پرونده های زیادی در دادگاه ها مطرح شده است. در نهایت مشکلات فراوانی را برای نظام قضایی به همراه دارد و در اینجا انتظار حمایت و ساماندهی طرح های تحقیقاتی و همچنین هدایت تحقیقات می تواند زمینه ای را فراهم کند تا دستگاه قضایی مشکلات قوانین را برای به روز رسانی به دستگاه قانونگذاری ارائه کند تا این روند منجر به اصلاح قانون می شود. بنابراین، نتایج تحقیقات و تلاش محققان در زمینه اصلاح قوانین کاربردی است و مردم از ثمرات آن بهره مند می شوند.
وی درباره مشکلات ناشران گفت: همه به خوبی می دانیم که مشکلات حوزه نشر به دلیل گرانی کاغذ و مواد اولیه تاثیر انکارناپذیری بر قیمت کتاب داشت، اما قدرت خرید کتاب همپای آن نشد. این امکان وجود دارد که دانشجویان حقوق فقط به کتابهای مرتبط با درس نگاه کنند و کتابهایی را که میتوانند اطلاعات زیادی در اختیارشان بگذارند، مطالعه نکنند.
وی تاکید کرد: افزایش قیمت کتاب تنها دلیل کاهش مطالعه انفرادی نیست، بلکه قیمت بخشی از کاهش مطالعه انفرادی را به عهده دارد، بنابراین باید برای این مهم فکری کرد و کتاب های بدیع تولید کرد. که حاوی اطلاعات ارزشمند و غنی است و باید توجه داشت که اگر مطالعه ای صورت نگیرد، این همه تلاش ناشران برای تولید یک کتاب خوب بی نتیجه خواهد ماند.
مدیر انتشارات شهردانش گفت: باید خوب فکر کنید تا این اطلاعات برای مطالعه کتاب برای اهالی حوزه حقوق، قضات، دانشجویان و وکلا در دسترس باشد. چندی پیش، وزارت فرهنگ و ارشاد با خرید کتابهایی، زمینه را برای حضور بیشتر علاقمندان به کتاب فراهم کرد و لازم است برای حوزه حقوقی نیز با این رویکرد سیاستگذاری شود.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا