چای کلیدی برای سلامت مغز در پیری/ رازهای چای سبز – یورنا
به گزارش «یورنا»، اشاره به همشهری آنلاین، مطالعه ای که در مجله Science of Food منتشر شده است نشان می دهد افرادی که روزانه 600 تا 1500 میلی لیتر چای سبز مصرف می کنند، آسیب کمتری به ماده سفید مغز وارد می کنند. این ضایعات یکی از علائم اولیه زوال عقل و بیماری آلزایمر هستند. کاهش این آسیب های مغزی می تواند به حفظ توانایی های شناختی و جلوگیری از زوال ذهنی کمک کند.
راز چای سبز چیست؟
چای سبز سرشار از کاتچین، به ویژه اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) است. به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی، این ترکیبات می توانند رادیکال های آزاد را از بین ببرند، التهاب را کاهش دهند و از تجمع پروتئین های مضر بتا آمیلوئید جلوگیری کنند. همه این عوامل در بیماری آلزایمر نقش دارند. علاوه بر این، مصرف منظم چای سبز به کاهش فشار خون نیز کمک می کند، که یکی از مهم ترین عوامل خطر برای ایجاد آسیب به ماده سفید مغز است.
قهوه یا چای سبز؟
برخلاف چای سبز، این مطالعه هیچ ارتباط معناداری بین مصرف قهوه و کاهش آسیب مغزی پیدا نکرد. اگرچه قهوه خاصیت آنتی اکسیدانی نیز دارد، اما به نظر می رسد که تاثیر مثبت آن بر ساختارهای مغز به اندازه چای سبز قابل توجه نیست.
آیا مصرف برای همه خوب است؟
این مطالعه نشان داد که اثر محافظتی چای سبز در افرادی که افسردگی داشتند یا دارای ژن ApoE ε4 بودند (مرتبط با خطر بالاتر بیماری آلزایمر) کمتر مشخص بود. این یافته ها نشان می دهد که چای سبز ممکن است در برخی گروه ها کمتر موثر باشد و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
پیامدهای جهانی تحقیقات محلی
اگرچه این مطالعه در میان سالمندان ژاپنی انجام شد، نتایج آن ممکن است الهام بخش تحقیقات بیشتر در سراسر جهان باشد. با توجه به تفاوت های فرهنگی و غذایی، اثرات چای سبز باید در جوامع دیگر بررسی شود.