فواید هویج در درمان دیابت – یورنا
به گزارش «یورنا»، اشاره به شهروندی آنلاین؛ محققان دانمارکی با استفاده از مدل موش دریافتند که ترکیبات زیست فعال موجود در هویج می تواند توانایی بدن در تنظیم قند خون را افزایش دهد و تأثیر مثبتی بر ترکیب باکتری های روده داشته باشد.
نتایج اولیه اما امیدوارکننده این مطالعه در دسامبر 2024 در مجله Clinical and Translational Science منتشر شد.
محققان می خواستند بفهمند که چگونه مواد مغذی موجود در سبزیجات نشاسته ای مانند هویج باعث اثرات متابولیک می شوند. آنها به مدت 16 هفته تأثیر هویج را بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 مطالعه کردند.
برای شبیه سازی یک سبک زندگی عادی و ناسالم، موش ها با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه رژیم غذایی حاوی پودر هویج منجمد دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی هویج دریافت نکردند محتوای زیست فعال هویج
این محققان با استفاده از تست های تحمل گلوکز (قند)، دریافتند که تنظیم قند خون در گروه موش هایی که پودر هویج دریافت کرده بودند، بهبود یافته است.
به گفته این محققان، ترکیبات زیست فعال موجود در هویج توانایی جذب قند را افزایش می دهد و در نتیجه به تنظیم قند خون کمک می کند.
به گفته محققان، خوردن هویج همچنین به نظر می رسد که باکتری های روده را به تعادل سالم برساند و به نفع موش های مورد مطالعه مبتلا به دیابت نوع 2 باشد.
این محققان به میکروبیوم روده، میلیاردها میکروارگانیسمی که در روده زندگی می کنند و نقش مهمی در هضم و سلامت دارند، نگاه می کنند: مطالعه ما نشان داد که افزودن هویج به رژیم غذایی، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می دهد.
اما آیا هویج می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند؟ محققان در مورد تعمیم یافته های خود به انسان محتاط هستند، اما امیدوارند که مطالعات آینده اثرات مشابه هویج را در انسان نشان دهد.
اگر ترکیبات هویج نتایج مشابهی در انسان ایجاد کند، میتواند برای میلیونها نفر در سراسر جهان که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، مفید باشد.
محققان خوردن هویج را به صورت خام یا کم پخته توصیه می کنند، زیرا پختن بر میزان مواد تقویت کننده سلامت در هویج تأثیر می گذارد، اگرچه آنها را به طور کامل از بین نمی برد.