تفاوت ساختار مغز نوزادان دختر و پسر در بدو تولد ‏ – یورنا

تبلیغات بنری


یافته های این مطالعه نشان داد که حجم مغز پسران تازه متولد شده بیشتر از دختران تازه متولد شده است و همچنین دختران تازه متولد شده به طور متوسط ​​ماده خاکستری بیشتری دارند در حالی که مغز پسران به طور متوسط ​​ماده سفید بیشتری دارد.

به گزارش یورنا، به گزارش ایسنا، ماده خاکستری متشکل از اجسام سلول های عصبی و دندریت ها است و وظیفه پردازش و تفسیر اطلاعاتی مانند حس، ادراک، یادگیری، گفتار و شناخت را بر عهده دارد. ماده سفید همچنین از آکسون ها تشکیل شده است که رشته های عصبی بلندی هستند که نورون ها را از قسمت های مختلف مغز به هم متصل می کنند.

یومنا خان، دانشجوی دکترا در مرکز تحقیقات اوتیسم که این مطالعه را رهبری کرد، گفت: «تحقیق ما به یک سوال قدیمی می پردازد که آیا مغز مردان و زنان در بدو تولد متفاوت است یا خیر. ما قبلاً می دانستیم که در مغز نوجوانان و بزرگسالان تفاوت هایی وجود دارد. اما اکنون یافته های ما نشان می دهد که این تفاوت ها از همان روزهای اولیه زندگی وجود دارد.

یکی از مشکلات مطالعات گذشته در این زمینه حجم نمونه بود. تیم کمبریج با تجزیه و تحلیل داده های پروژه توسعه انسانی Connectome که در آن نوزادان بلافاصله پس از تولد اسکن های MRI مغز دریافت می کنند، با این مشکل مقابله کردند. داشتن بیش از 500 نوزاد در این مطالعه به این معنی است که از نظر آماری، نمونه برای تشخیص تفاوت‌های جنسی، در صورت وجود، ایده‌آل است.

مشکل دوم این است که آیا هر گونه تفاوت جنسی مشاهده شده ممکن است به دلیل عوامل دیگری مانند تفاوت در اندازه بدن باشد. تیم کمبریج دریافت که به طور متوسط، حجم مغز نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر است.

پس از محاسبه این تفاوت در حجم کل مغز، مشخص شد که زنان به طور متوسط ​​حجم بیشتری در نواحی خاکستری مرتبط با حافظه و تنظیم هیجانی دارند. این در حالی است که مردان به طور متوسط ​​حجم بیشتری در مناطق ماده خاکستری درگیر در پردازش حسی و حرکتی داشتند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *