این نوشیدنیها بحران بهداشت عمومی شدهاند – یورنا
بر اساس یک مطالعه جدید، نوشیدنی های شیرین ممکن است به دلیل افزایش خطر مرگ، طعم تلخی را برای شما به ارمغان بیاورند.
به گزارش «یورنا»، به نقل از CNN، دکتر داریوش مظفریان، متخصص قلب و عروق و مدیر موسسه «غذا داروست» دانشگاه تافتس در بوستون ماساچوست و نویسنده ارشد این تحقیق می گوید: مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین. یک بحران بهداشت عمومی است و نیاز به اقدامات فوری است
این مطالعه که در مجله Nature Medicine منتشر شد، دادههای جهانی نوشیدنیهای شیرین مصرفشده در سراسر جهان، مطالعات مشاهدهای و تصادفی و شیوع دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را تجزیه و تحلیل کرد.
مظفریان گفت: محققان یک مدل ریسک مقایسه ای مبتنی بر شواهد ایجاد کردند و تخمین زدند که نوشیدنی های شیرین سالانه بیش از 330000 نفر را به دلیل دیابت و بیماری های قلبی عروقی می کشند.
وی افزود: مدل پژوهشگران نشان میدهد که این مشکل بهویژه در آمریکای لاتین و کارائیب که بیشترین موارد بیماریهای قلبی عروقی مربوط به الکل مربوط به این مناطق است و کشورهای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در آفریقا که بیشترین موارد را نیز داشته است، وجود دارد. تعداد موارد دیابت نوع 2 از نوشیدنی های شیرین است
توبی اسمیتسون، یکی از اعضای آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: “این مطالعه همچنین به بررسی جمعیتی که بیشترین تاثیر را از نوشیدنی های شیرین دارند، یعنی مردان جوان و تحصیلکرده شهری پرداخته است.”
مظفریان همچنین در ایمیلی اشاره می کند که زمان آن فرا رسیده است که برای مقابله با این مصیبت های غم انگیز و قابل پیشگیری، توجه و اقدام در اولویت انجام شود.
چرا شکر مایع خیلی سریع عمل می کند؟
از آنجایی که این مطالعه یک رفتار یا مداخله را در مقابل یک گروه کنترل آزمایش کرد، محققان نمی توانند با قطعیت بگویند که نوشیدنی های شیرین شده با قند باعث دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شوند، آنها فقط می توانند اثرات این نوشیدنی ها را بر سلامت انسان تخمین بزنند.
به گفته مظفران، مضر بودن نوشیدنی های شیرین منطقی است زیرا مطالعات بسیاری ارتباط بین این نوشیدنی ها و اثرات نامطلوب سلامتی را نشان داده اند.
اسمیتسون میگوید نوشیدنیهای شیرینشده دارای «کالری خالی» یا کالریهایی هستند که هیچ فواید تغذیهای ندارند. آنها همچنین منبع کربوهیدرات هایی هستند که به سرعت وارد جریان خون می شوند و قند خون را به سرعت بالا می برند.
سوزان جانزی، از دانشگاه لوند در سوئد، که در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید که این قندهای خالی به شکل مایع حتی مضرتر از قندهای موجود در دسرها یا غذاهای شیرین هستند.
جانزی میگوید: «قندهای مایع سریعتر در دستگاه گوارش جذب میشوند، زیرا به فرآیندهای تجزیه مانند غذاهای جامد نیاز ندارند. قندهای جامد اغلب بخشی از غذاهایی هستند که حاوی مواد مغذی دیگری مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند.
درباره شیرین کننده های جایگزین؛ راه حل کوتاه مدت
مظفران می گوید در مورد نوشیدنی هایی که با چیزی غیر از شکر شیرین شده اند، ممکن است بهتر باشند، اما راه حل نیستند. وی گفت: تحقیقات رو به رشد نشان می دهد که شیرین کننده های کم کالری، چه طبیعی و چه مصنوعی، بی ضرر نیستند و می توانند برای سلامتی مضر باشند، بنابراین باید به جای جایگزینی طولانی مدت، جایگزین کوتاه مدت و کمتر مضر در نظر گرفته شوند. راه حل مدت.”
به عنوان مثال، شیرین کننده های مصنوعی می تواند جایگزین خوبی برای افراد دیابتی باشد که به نوشیدنی های شیرین معتاد هستند. به جای تکیه بر شیرین کننده های مصنوعی، مظفران توصیه می کند که به تمام نوشیدنی های شیرین مانند آب گازدار، چای یا قهوه شیرین شده یا فقط آب ساده روی بیاورید.