جزئیات جابه‌جایی یک بنای تاریخی در ایران – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش «یورنا» به گزارش «مهر»، در تاریخ معماری ایران، یک اثر تاریخی تنها یک بار از محل اصلی خود به مکان دیگری منتقل شد و آن کلیسای جهانی زور زور بود.

کلیسای مریم مقدس زور زور ماکو یکی از زیباترین کلیساهای آذربایجان غربی است که بر روی رودخانه زنگی مار در نزدیکی روستای بارون قرار دارد. این کلیسا که ساختمانی صلیبی شکل است و مانند سایر کلیساهای ارمنی آن دوره با سنگ های تراشیده شده در اندازه های مختلف ساخته شده است.

این کلیسا یکی از آثار تاریخی ایران است که در فهرست آثار ملی ایران و در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. روستای بارون نیز به صورت جداگانه در فهرست یونسکو ثبت شده است. در سال 1367 به دلیل آبگرفتگی سد بارون، کلیسا با مصالح موجود به نقطه ای بالاتر در فاصله 600 متری از محل اولیه منتقل شد.

جابجایی کلیسا حدود 25 روز طول کشید و در این مدت هر سنگ از کلیسا برداشته شد و به مکانی در فاصله 600 متری و 110 متری بالاتر از محل اصلی خود منتقل شد. ارتفاع این کلیسا بیش از 12 متر است و شبیه یک خانه معمولی مسیحی است.

از آنجایی که برخی از قسمت‌های کلیسا تخریب شده یا در زیر خاک زیادی که در زمان ساخت سد مورد استفاده قرار گرفته، مدفون شده‌اند، برای بازسازی از سنگ‌های جدیدی از همان نوع اما با رنگ‌های متفاوت استفاده شده است. کتیبه ای که روی دیوار کلیسا وجود دارد، دلایل جابجایی کلیسا را ​​نشان می دهد و حاکی از اهمیت حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی کشور است.

به همین منظور نشستی با موضوع کلیسای زور زور از جابجایی تا ثبت جهانی با حضور ابراهیم حیدری، باستان شناس و مدیر اسکان مجدد، فرامرز تاتیر مقدم، مرمت و پژوهشگر معماری کلیسا، بهنودی گوهربین، مرمت و پژوهشگر برگزار می شود. معماری کلیسا سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران.

این جلسه روز چهارشنبه 28 دی ماه 1403 در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می شود و مردم آزادانه وارد می شوند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *