محتواهای مخالف فرزندآوری در دانشگاهها حذف میشود – یورنا
حسین سیمایی اظهار داشت: ارزیابی ابعاد جمعیتی برنامه ها و سیاست های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و انعکاس به موقع نتایج آن در نظام سیاست گذاری بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش یورنا به نقل از جماران؛ وی با تاکید بر اجرای برنامه های مصوب شورای عالی عتف و دبیرخانه ستاد جامعه گفت: باید برای تامین منابع اعتباری برای ساخت خوابگاه های همسریابی و افزایش منابع مالی برای واریز آنها راهکار عملی وجود داشته باشد. اجاره مسکن و وام تحصیلی و ساخت مهدکودک در کلیه دانشگاه ها و تامین مراکز آموزش عالی.
وزیر علوم خواستار گسترش و تقویت گروه های علمی در تمامی دانشگاه های کشور با جایگاه و نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگ اسلامی و ایرانی شد و گفت: ارزش هایی مانند مدیریت خانه و خانواده باید تقویت شود. . و مطالب آموزشی علیه زایمان حذف شود.
سیمویی بر پیش بینی اقدامات و فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به ویژه برای دانشجویان و منابع کادر آموزشی و اداری در چارچوب اجرای قانون عمومی جوانان در دانشگاه ها تاکید کرد.
اجرای سه پروژه بزرگ علمی در حوزه جمعیت
در ابتدای این نشست، محمدجوادی محمودی، رئیس پژوهشکده علمی جمعیت کشور و دبیر ستاد جوانان این وزارتخانه، تحلیلی از وضعیت تغییرات جمعیتی کشور به ویژه در رابطه با تعداد دانش آموزان و تغییرات آن و همچنین پیری جمعیت.
وی گفت: با همکاری و مساعدت دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (اتاف)، طرح کلی پیشنهادی پژوهشکده علمی جمعیت کشور با عنوان «ارتقای اثربخشی سیاست های جمعیتی بر جوانان»؛ طرحی شد. در بیست و نهمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (ATAF) در تاریخ 12 تیر 1402 به تصویب رسید.
وی افزود: بر این اساس و در چارچوب اجرای طرح های فرعی این طرح بزرگ، پژوهشکده عمومی علمی کشور با هماهنگی و همکاری دبیرخانه ستاد ملی جمعیت تحت عناوین “ارزیابی اثربخشی مشوق ها و فرصت های اقتصادی قانون حمایت از خانواده و جوانان کشور”، “پژوهش ملی ساختار و کارکرد خانواده ایرانی” و “آسیب شناسی و تحلیل آمادگی، قصد و اقدام برای مهاجرت از ایران”. «و پیشنهاد راهکارهای سیاستی» و هم اکنون پژوهشکده جمعیت در سه ماه آینده کشور در تلاش است اجرای مرحله جمع آوری اطلاعات میدانی طرح های مذکور با همکاری مرکز آمار ایران.
ساخت خوابگاه دانشجویی
همچنین مهدی پندار، معاون اداری، مالی و منابع وزارت علوم نیز در این نشست گفت: تامین خوابگاه و خوابگاه برای دانشجویان; 4850 واحد ساخته و 441 واحد به بهره برداری رسید. همچنین 133 واحد نیز تعمیر خواهد شد.
وی افزود: تبصره 2 ماده 7 مقرر می دارد که کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی موظفند زمین و ساختمان مازاد کلیه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را برای خوابگاه یا منازل مسکونی برای دانشجویان متاهل نیازمند با مشارکت خیرین و سایرین اختصاص دهند. به تمامی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اطلاع رسانی شد.
پندار گفت: در رابطه با ماده 15 موضوع افزایش سن کار به روسای دانشگاه ها ارسال شد تا به هیات امنای دانشگاه ها ارائه شود و همچنین مقرر شد این موضوع بررسی شود. ثبت نام و پذیرش افراد در صورت معاینه کار.
معاون امور مالی و منابع وزارت علوم افزود: در رابطه با ماده 16، موضوع کمک هزینه فرزند و عائله مندی طبق مصوبه هیات وزیران در تمامی دانشگاه ها و موسسات اجرایی می شود. آموزش عالی و ماده 17، موضوع مرخصی و سن بازنشستگی در موسسات و موسسات آموزش عالی نیز در حال پیشرفت است.
وی گفت: در رابطه با کمک هزینه مالیاتی در بودجه سنواتی، تخفیف مالیاتی برای فرزند سوم و بیش از پانزده درصد (15%) برای هر فرزند مصوب شده و در حال اجراست و در رابطه با موضوع تامین شرایط زندگی مناسب برای مادران و پدران، فضا در ستاد وزارت عطاف و در اکثر دانشگاه ها و موسسات علمی به سلیقه مادر انجام می شود.
پرداخت 1000 میلیارد تومان وام سپرده مسکن زناشویی در سه سال اخیر
مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز در این نشست گفت: از سال 1401 مبلغ 1019 میلیارد تومان بابت وام و سپرده مسکن ازدواج به دانشجویان پرداخت شده است که بخشی از آن از محل مسکن مهر است. بودجه اختصاص یافته از سوی ستاد ملی جمعیت و مابقی از محل صندوق رفاه دانشجویان، قرار است 680 میلیارد تومان از سوی ستاد ملی جمعیت به این موضوع اختصاص یابد.
وی افزود: به منظور حمایت بیشتر از دانشجویان متاهل و استفاده از گزینه های پرداخت و ضوابط بازپرداخت وام های دانشجویی، وام دانشجویی برای دانشجویان متاهل دو برابر دانشجویان مجرد است و در صورت دانشجو بودن هر دو همسر، برای هر دوی آنها وام دانشجویی صادر می شود.
گنجی گفت: صندوق رفاه دانشجویان در نظر دارد در صورت تخصیص منابع و وام های لازم توسط سازمان برنامه و بودجه در چارچوب اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت، میزان وام آموزش و پرورش را افزایش دهد.
وی ادامه داد: برای کمک به تامین بخشی از هزینه های ضروری دانشجویان متاهل در امور ازدواج، زایمان و بیماری های خاص، وام های ضروری تحت عنوان ازدواج (فقط یک بار در طول مدت تحصیل)، وام تولد فرزند (برای تولد هر فرزند). ) در سطح تحصیلات ) و در صورت بیماری خاص و گران قیمت زن یا فرزند تحت مسئولیت دانشجو وام لازم برای بیماری خاص تعلق می گیرد.
بر اساس گزارش روابط عمومی وزارت علوم، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: میزان وام ازدواج دانشجویی و وام تولد فرزند هر کدام از سه میلیون تومان در سال 1400 به 10 میلیون تومان در سال 1403 افزایش یافت. . .