از تمدید قرارداد موسیمانه تا سرمربیگری دائم باقری؛ احساست را زمین بگذار! – یورنا
باید در نظر داشت که گاهی جوشش احساسات می تواند منجر به شروع پشیمانی شود. در فوتبالی که سال هاست یک پدیده اجتماعی و اقتصادی است.
به گزارش بخش ورزشی یورنا، فوتبال ایران نیاز به بازنگری، تغییر و حتی از جهات مختلف دارد. آنچه اکنون شاهد آن هستیم مؤید این است که در برخی موارد عواطف و رویکرد عاطفی به موضوع بیش از منطق و واقعیت دیده می شود.
چندی پیش خبر تذکر پیتسو مسیمانه به باشگاه استقلال و فسخ احتمالی قراردادش به صورت یک طرفه منتشر شد. هرچند باشگاه استقلال در ادامه اعلام کرد مشکل واریز پول به حساب سرمربی مرتفع شده و موضوع خاصی نیست، اما در کنار همکاری طولانی مدت «موسیمانه» و «استقلال» یک علامت سوال باقی است.
برای بررسی وضعیت کافی است یکی دو ماه پیش برگردید. زمان زیادی طول نکشید تا سرمربی 60 ساله آفریقای جنوبی هدایت استقلال را بر عهده بگیرد، اما پس از تغییر اساسی در سبک بازی این تیم و استفاده از چند بازیکن جوان و کسب نتایج قابل قبول، این اتفاق افتاد. موج ناگهانی تقاضا برای تمدید قرارداد موسیمانه به وجود آمد. بعدها و پس از چند هفته ناگهان ورق برگشت و نه تنها از جوانی و فرم تاکتیکی تیم تحت هدایت او سخنی به میان نیامد، بلکه پس از چندین تساوی متوالی و خسته کننده، هشتگ اخراج موسیمان بسیار داغ شد. در فضای مجازی انجام شد از جمله موارد موجود می توان به نظرات تعدادی از پیشکسوتان استقلال اشاره کرد. شاهینی بیانی گفت: مسیمانوه برای استهلال خوب نیست و حسنی روشن تاکید کرد: مسیمانوه پایدار نیست. صدیق ورمزیار نیز در گفتگویی گفت: برای تمدید زمان موسیمانا باید تا پایان فصل صبر کنیم.
وضعیت مشابهی را در منطقه قرمز پایتخت شاهد هستیم. پس از برکناری گاریدو و برکناری کریم باقری به عنوان سرمربی موقت، هر روز در رسانه های رسمی و فضای مجازی با موارد و اظهارنظرهای بعضاً اغراق آمیز و اغراق آمیز مواجه می شویم. همه آنها یک هدف را دنبال می کنند. کریم باقری به عنوان سرمربی دائمی پرسپولیس به کار خود ادامه می دهد. این در حالی است که پیشکسوتان و برخی از هواداران و خود باقری مخالفت کردند. او در این مدت کوتاه بارها تاکید کرد که علاقه ای به سرمربیگری ندارد و سرمربیگری موقتش بعد از دو بازی آخر نیم فصل به پایان رسید و باشگاه باید سرمربی بزرگی را انتخاب و به خدمت بگیرد. رزومه در اسرع وقت
نکته دیگری که در این زمینه می توان به آن اشاره کرد، تحلیل نحوه رویارویی هواداران با علی علیپور در دیدار پرسپولیس و خیبر است. علیپور در نیمه اول چند موقعیت خوب را از دست داد و در اوایل نیمه دوم در محوطه جریمه خیبر یک گل از دست داد و هواداران را بر آن داشت تا شعار “هیاکان بگذار برود” و البته پس از به ثمر رساندن یک گل از تیم جدا شود ، شروع به گریه کرد و با تشویق شدید هواداران مواجه شد.
همه اینها در شرایطی است که بسیاری از جامعه شناسان معتقدند ایرانی ها مردمانی عاطفی هستند. ویژگی ای که ردپای آن در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی ما دیده و نمایان است. از جمله فوتبال که به عنوان یک پدیده اجتماعی شناخته می شود. اگرچه سال هاست که فوتبال نه تنها یک پدیده اجتماعی، بلکه یک پدیده فرهنگی و اقتصادی است. با این حال، زمانی که احساسات بر سر مسائل مهم مانند انتخاب ها یا تصمیم هایی که تأثیرات ماندگار دارند می جوشند، در صورت شکست و شکست می توانیم انتظار پشیمانی و ناامیدی را داشته باشیم. از سوی دیگر نگاهی به این دو باشگاه بزرگ پایتخت یعنی استقلال و پرسپولیس که میلیونها هوادار در سراسر کشور دارند، نشان میدهد که دوز هیجانی اتفاقات بیش از آن چیزی است که در فوتبال کشورهای دیگر میبینیم. .