آیا در این اوضاع می‌توان از تقدم مدیریت آخرت بر دنیا گفت؟! – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا به نقل از روزنامه عصر ایران؛ انتظار می رود فردی که عنوان پرافتخار ریاست پژوهشگاه دانش بنیان را دارد و عنوان آیت الله را دارد و هر هفته برای مردم خطبه می کند، در مواجهه با مسائل مختلف رویکردی تحلیلی و زائر محور داشته باشد. اما به نظر می رسد محمدجواد لاریجانی و سید احمد علم الهادی با این دیدگاه موافق نیستند و مطالعه مقاله را بر استدلال عقلی و شرعی ترجیح می دهند!

می‌خواند:
– محمد جواد لاریجانی: اگر می گویند به مردم غذا بدهید و بعد بگویند حجاب داشته باشید، این همان راهبردی است که غربی ها دنبال آن هستند.

– آقای احمد علم الهادی: اگر وظیفه ما این است که این جامعه را اداره کنیم، ابتدا باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای مردم را.

شاید این دو مرد ضرب المثل «شکم گرسنه ایمان ندارد» را نشنیده اند یا اگر می شنیدند فکر می کردند فلانی چنین حرفی زده و برای ملت ضرب المثل شده است!

اما آیا این دو متدین که هر دو در حوزه علمیه تحصیل کرده اند، از دیدگاه دین نسبت به فقر و گرسنگی و بی نیازی و نسبت آنها با ایمان چیزی نشنیده اند؟!

بعید است ندانند، اما برای احتیاط و یادآوری، اجازه دهید بخشی از کتاب یکی از چهره های شناخته شده حوزه را مرور کنیم تا میزان انحراف سخنان آقایان از مبانی دینی مشخص شود. شهید آیت الله مرتضی مطهری در کتاب اسلام و مقتضیات زمان (ص 126) می فرماید:

به قول مولوی: «اول نان را می گیرد، باید شکمش سیر شود، بعد از ایمانش پیروی کند، گفتن «شکم گرسنه نیست»، یعنی شکم سیر شود اولاً انسان بتواند از غریزه ایمان پیروی کند اقتدار می خواهد شکم پر به چه معناست؟ اولاً، بعد از سیر شدن معده، انسان در جستجوی این احساسات است، تا آخر عمر جایز نیست که زن انتخاب کند. جستجوی نان در معده

می گفتند در جوانی عاشق شده و پدرش از او حمایت می کند و هنوز طعم گرما و سرمای دنیا را نچشیده است و می بیند که پدرش نسبت به این مسائل بی تفاوت است. معتقد بود که عقل پدرش بالغ نیست و او اصلاً پدرش را درک نمی کند، گفت: چرا؟ پدرم عشق را نمی فهمد؟ او پدرش را سرزنش کرد و چیزی در مورد عشقش به اشتراک گذاشت. او گفت:

پدر جان! ندیدی چقدر خوب به نظر می رسیدند؟
روی چو مون و زیلو پرسانت رو ندیدی؟
گوشه ای از درد عشق ننشستی؟
جانان را که آمد ندیدی؟

او فکر کرد که پدرش این مطالب را نمی فهمد و چون آن را ندید پدرش گفت:

پسر سفره ای بدون نان ندیده اید
جنگ خانوادگی و گریه بچه ها را ندیدی
گوشه درد وام گیرنده ننشین
شما هنوز هیچ مهمانی را ندیده اید

اگر اینها را ببینی عشقت را فراموش می کنی. گرسنگی یک مشکل است، اگر وجود داشته باشد، انسان همه چیز را فراموش می کند، عشق، ایمان، علم، هنر و زیبایی را فراموش می کند. زیرا این اولین شرط زندگی است و همه چیز باید از آن پیروی کند. پیامبر نیز فرمود: «لَمْ أَنْ رَزَقِیًا، لا قیامت» یعنی اگر روزی نباشد، قیامتی هم نیست.

حال باید از آقای محمد جواد لاریجانی پرسید آیا شهید مطهری همان راهبرد غربی ها را دنبال می کرد یا آقای علم الهادی همچنان معتقد است که بدون مدیریت دنیای مردم و تامین نیازهای اولیه و پرکردن شکم می تواند تماس بگیرد. خودش مدیر جامعه و اولویت اداره آخرت با دنیا حرف زد؟

آیا واقعاً می دانند فقر و گرسنگی چیست؟!

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *