پاسخ سخنگوی دولت به تهدیدات غرب – یورنا
فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه امروز شورای دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه امروز شورای دولت درباره برنامه هفتم و آیین نامه هایی که باید تصویب شود، مباحثی مطرح شد.
به گزارش یورنا خبرگزاری دانشجو، وی افزود: درباره نوسانات نرخ ارز نیز صحبت هایی شد. در بحث سوخت بحث و تبادل نظر شد و از همکاری مردم قدردانی شد. گزارش هایی از کمپین های اعلام شده نیز ارائه شد.
مهاجرانی ادامه داد: در جلسه امروز مواردی به تصویب رسید از جمله اصلاح اساسنامه شورای توسعه سواحل مکران که در اجرای ابلاغیه مقام معظم رهبری برای توسعه دریانوردی به تصویب رسید. ریاست این شورا با رئیس جمهور و در غیاب رئیس جمهور به ریاست معاون اول رئیس جمهور برعهده خواهد بود.
سخنگوی دولت گفت: یکی از مزیت های کشور ما وجود سواحل از جمله سواحل مکران است که می تواند جزو موتورهای اقتصادی ما باشد.
وی بیان کرد: آیین نامه اجرایی ماده 45 قانون برنامه هفتم نیز به تصویب رسید و موضوع مربوط به پیگیری ارتقای کیفی شرکت ها بود. در برنامه پنج ساله هفتم تصاعدی مقرر شده بود که در صورت صرف این بخش برای ارتقای کیفیت شرکت، به شرکت های پالایش خوراک 5 درصد تخفیف تعلق می گیرد، به ویژه که قبلاً به این موضوع توجه نشده بود.
مهاجرانی گفت: تصمیم دیگری نیز در راستای اعمال ماده 20 قانون برنامه هفتم و در زمینه معافیت مالیاتی برای تکمیل طرح هایی که نیکوکاران در آن مشارکت دارند وجود دارد. تا پیش از این مشارکت نیکوکاران در این طرح ها درصدی از هزینه های قابل قبول مالیاتی آنها محسوب می شد اما از این پس همانطور که در برنامه هفتم آمده است اعتبار مالیاتی برای آنها در نظر گرفته می شود. این یکی از موضوعاتی است که می تواند ابزاری برای جذب خیرین بیشتر باشد. اگرچه آنها چنین انتظاری ندارند.
سخنگوی دولت در پاسخ به تهدیدات مربوط به فعالسازی مکانیزم ماشه گفت: بارها تاکید شده که تلاش ما این است که بتوانیم مسائل را از طریق مذاکره حل کنیم. ایران کشوری گفتوگو است و تمام تلاش خود را برای مذاکره انجام میدهد و امیدواریم در تصمیمگیریهای غرب عقلانیت بیشتری وجود داشته باشد تا بتوانیم مسائل را از طریق دیپلماسی حل کنیم و این همان چیزی است که همکاران در وزارت خارجه تلاش میکنند به آن برسند.
مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره قطعی برق در منازل گفت: شروع کمپین صرفه جویی در مصرف برق و حتی قطعی برق که در روزهای اخیر در منازل شاهد بودیم کمک به صنعت بود.
وی ادامه داد: یعنی به این منظور بود که برق صنعت قطع نشود. اما در برخی موارد، صنعت قدرت خود را از دست داد. از جمله اینکه در سکونتگاه های صنعتی و طبیعی وقتی برق و گاز نباشد صنعت نمی تواند کار خود را انجام دهد و یا برعکس. هر دو باید با هم باشند تا شرکت ها کار خود را انجام دهند. امیدواریم با امکاناتی که دولت در تلاش است صنعت ما بتواند با کمترین خسارت کار خود را انجام دهد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر تعطیلی ادارات، مدارس و دانشگاه ها در روزهای اخیر اظهار داشت: هیچکس شکی ندارد که این تعطیلی ها به نفع کشور و اقتصاد نیست، اما در شرایطی بودیم که چنین بود ایجاد این تعطیلی ها ضروری است و البته با جلسات متوالی که برگزار شده است، بتوانیم به نحوی صنعت را تا حد امکان ادامه دهیم و همچنین بتوانیم انرژی خانه ها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه نارضایتی ها نیز باید گفت که شناسایی شده اند و دولت برنامه های روشنی برای رفع نارضایتی ها دارد. اختلافات را نمی توان یک شبه حل کرد. زیرا در حوزههای سیاستگذاری، زمانی که یک سیاست اشتباه یا نامناسب اتخاذ میشود، اصلاح این روشها زمان زیادی میبرد، زیرا پیامدهای بلندمدتی ایجاد میکند.
المهاجرانی تاکید کرد که دولت برنامه های جدی برای حل و فصل اختلافات مربوط به انرژی دارد. دولت در خصوص نارضایتی بانک ها، سطح معیشت، رشد اقتصادی، تورم، طرح های سرمایه گذاری برنامه جدی دارد و با دستور رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه در حال برنامه ریزی است و امیدواریم بتوانیم از بحران عبور کنیم. وضعیت خوب است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اهداف سفر رئیس جمهور و وزرای امور خارجه و اقتصاد به مصر گفت: مصر یکی از کشورهایی است که در روند دیپلماتیک به راه حلی رسید که در زمان دولت ها دنبال شد. از جمله دولت سیزدهم و گشایش روابط با این کشور شاهد بودیم. مانند سایر سفرها می توان در برقراری روابط تجاری دوجانبه و انواع دیپلماسی بین دو کشور پیش رفت و این یکی از موضوعاتی است که در سفر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه پیگیری می شود.
سخنگوی دولت همچنین به عذرخواهی اخیر رئیس جمهور از مردم به دلیل کمبود منابع اشاره کرد و گفت: از رئیس جمهور که با صداقت و شجاعت فراوان از مردم عذرخواهی کرد قدردانی می کنم. این شاید اولین بار بود که شاهد عذرخواهی یک رئیس جمهور در کشورمان بودیم. اغلب اوقات، مدیران از عذرخواهی اجتناب میکنند، زیرا زیاد تمرین نکردهاند، اما همه ما باید صمیمانه تمرین کنیم که از افرادی که اشتباه کردهایم عذرخواهی کنیم.