موتلفه اسلامی از هیات تا حزب؛ چرا حزب بازار افول کرده است؟ – یورنا

تبلیغات بنری


برای گزارش دادن خدمات سیاسی روشن احزاب نقش میانجی بین دولت و مردم را ایفا می‌کنند و دیدگاه‌های جامعه را در مورد تصمیمات دولت منعکس می‌کنند و بستری برای مشارکت مردم در امور سیاسی هستند.

اهمیت ذاتی احزاب و وضعیت کنونی عرصه سیاسی کشور که شهرت در آن نفوذ بارزتری دارد و حتی احزاب به دلیل ارتباط و همراهی با افراد مشهور مورد توجه و موفقیت قرار می گیرند، باعث شده است که مجموعه ای از مقالات به بررسی تاریخچه احزاب بپردازند. . احزاب فعال در ایران پس از انقلاب و شرایط. در زیر نیز مانند مورد اول به حزب موتلفه می پردازیم و نکات مهمی در مورد فعالیت این حزب ذکر می کنیم.

حزب مسلم اسلامی در سال 1342 فعالیت خود را به صورت غیر رسمی با هدف سرنگونی رژیم پهلوی آغاز کرد و یکی از مهمترین اقدامات این گروه ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت در سال 1343 بود.

حزب المطلب یکی از قدیمی ترین و ریشه دارترین احزاب ایران است. ماجرای تشکیل این حزب به قبل از انقلاب و به دستور شخص امام خمینی (ره) برمی گردد که به سه گروه سیاسی فعال که خاستگاه آنها مسجد و وفد بود، پیشنهاد کردند در یک مسیر و مواضع با یکدیگر همکاری کنند. و به همین دلیل به آنها موتلفه می گفتند. بعد از انقلاب این حزب که از اصولگرایان به شمار می رفت از جایگاه مهم و نفوذ بالایی برخوردار بود.

حزب مسلم اسلامی در سال 1342 فعالیت خود را به صورت غیر رسمی با هدف سرنگونی رژیم پهلوی آغاز کرد، ترور حسنعلی منصور نخست وزیر وقت در سال 1343 توسط محمد بخاری انجام شد. از طرف این گروه این حادثه منجر به دستگیری و زندانی شدن چند تن از موتلفه ها شد.

بعد از انقلاب:
بازسازی و نوسازی: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، حزب مصطفی اسلامی به طور رسمی فعالیت خود را از سر گرفت و نقش خود را به عنوان جناح راست حزب جمهوری اسلامی تعریف کرد.

شخصیت های اصلی موتلفه چه کسانی هستند؟

حبیب الله عسجورولاده، اسدالله لاجوردی، محمد نبی حبیبی; یحیی اسحاق; مصطفی مرسلم: سید محمد حسینی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت احمدی نژاد اسدالله بادامجیان: یکی از اعضای برجسته حزب که مدت ها در شورای مرکزی حزب فعال بوده و اکنون دبیرکلی این شورا است. . مهمانی

آخرین تحولات حزب المصطفی اسلامی

سیزدهمین و آخرین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی در آذرماه 1400 با شعار «به ثمر رساندن گام دوم انقلاب اسلامی در حزب، جامعه و دولت اسلامی» برگزار شد و طی آن اعضای مجمع عمومی، اعضای جدید را انتخاب کردند. شورای مرکزی برای مدت سه سال. دبیرکل فعلی این حزب اسدالله بادامچیان، مبارز انقلابی 83 ساله، از چهره های قدیمی موتلفه است که سابقه نمایندگی مجلس را نیز در کارنامه خود دارد.

از جمله شایعاتی که اخیراً پیرامون این چهره مطرح شده، اظهارات وی در خصوص رفع ممنوعیت هاست که با واکنش های متفاوتی روبه رو شد، وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور در اولین نشست خبری خود مبنی بر رفع ممنوعیت، گفت: اکنون این ممنوعیت نیست. . می روند و می بینند، همه دارند کار می کنند. یکی از دلایل این محدودیت این است که دیگران می توانستند آنها را بکشند و زیر پای جمهوری اسلامی بگذارند.

• نگرش به دولت چهاردهم

ماه گذشته در 31 مرداد 1403 هجری قمری جمعی از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با رئیس جمهور دیدار کردند. پیش از این بادامچیان در راستای سیاست‌های حزب اسلام‌گرای مطلق، نامه‌ای به پزشکان ارسال کرده و به وی گفته بود: در راستای ابلاغیه معظم‌له در تهیه بودجه ۱۴۰۴، نظر کارشناسی را در اختیار پزشکان قرار می‌دهم. حزب موتلفه اسلامی در مورد بودجه ای که دیدگاه های اساسی را گردآوری کرد، اگر این تجمع شامل مفهوم نظر و اصلاح بودجه در نیمه دوم سال 1403 و در بودجه سال 1404 باشد، آمادگی حزب را برای «. به نظر می رسد در این جلسه در مورد مسائل مربوط به بودجه (که یکی از مهم ترین موضوعات از دیدگاه متالفا تلقی می شود. به طور کلی آنچه از مواضع این حزب متمایز می شود، بحث راهبردی است.” همکاری با دولت علیرغم برخی انتقادات، سیاست همکاری را یک وظیفه قانونی می دانند.

• موتلفه و انتخابات ریاست جمهوری
در انتخابات 1355 از موتلفه ناطق نوری و در انتخابات 1980 از حسن غفورفرد که در آن زمان از اعضای شورای مرکزی حزب بود حمایت کرد. فردی که مصطفی در انتخابات 2018 از او حمایت کرد لاریجانی بود و در انتخابات 2018 از احمدی نژاد حمایت کردند. موتلفه از همان ابتدا آشوب های پس از این انتخابات را محکوم کرد و بعداً آن را فتنه ای برای سرنگونی نظام دانست که ریشه در دشمنی با مبانی اسلام دارد.

در انتخابات 1355 از موتلفه ناطق نوری و در انتخابات 1980 از حسن غفورفرد که در آن زمان از اعضای شورای مرکزی حزب بود حمایت کرد. فردی که مصطفی در انتخابات 2018 از او حمایت کرد لاریجانی بود و در انتخابات 2018 از احمدی نژاد حمایت کردند. موتلفه از همان ابتدا آشوب های پس از این انتخابات را محکوم کرد و بعداً آن را فتنه ای برای سرنگونی نظام دانست که ریشه در دشمنی با مبانی اسلام دارد.

بعداً یکی از اعضای شورای مرکزی حزب جزئیات دیدار سران موتلفه با هاشمی رفسنجانی در خرداد 1388 را فاش کرد که حول محور اصلاح رویکرد وی و درخواست حمایت قاطع از رهبری بود. در انتخابات سال 92 کاندیدای اصلاح را بهترین کاندیدای کشورم می دانستند و بر اساس تجربیات و برنامه های خود او را حلال مشکلات کشور می دانستند. انتخابات سال ۱۳۹۵ رقابتی بود که با شایعات و شایعات همراه بود. نامزد نهایی موتلفه برای انتخابات، میرسلیم بود، اما در آخرین لحظات تبلیغات انتخاباتی، طبق اجماع اصولگرایان از یک رئیس جمهور حمایت کردند که گمانه زنی هایی در مورد اختلافات داخلی در شورای مرکزی ایجاد شد، اما موتلفه در بیانیه ای اعلام کرد. گفت: پس از انتخابات منتشر شد و نام میرسلیم در امضای دیگری نیز به چشم می خورد چرا که میرسلیم همچنان عضو و رئیس شورای مرکزی این حزب است. انتخابات 1400 در شرایط خیلی خاص و پیچیده ای نبود و انتخاب موتلفه مانند سایر احزاب اصولگرا ابراهیم رئیسی بود. در انتخابات 1403 موتلفه برای اولین بار با بورا ابراهیمی از اعضای شورای مرکزی این حزب وارد عرصه شد اما صلاحیت وی تایید نشد. ابتدا با صدور بیانیه ای نظر شورای نگهبان را سوالی شعاری دانستند و در بیانیه ای دیگر از قالیباف حمایت کردند.

• بیانیه های مهم حزب موتلفه در سال های اخیر
1. پس از شهادت یحیی السنوار: «علمای اسلام از شیعه و سنی و سایر مذاهب اسلامی باید با صهیونیستها در هر کجای دنیا که هستند فتوای جهاد جهانی بدهند و کمک کنند و هر کمکی کنند. ملت فلسطین و لبنان وظیفه دینی است که هر مسلمانی باید بداند.

2. پس از عملیات وعد الصادق 2: «حزب موتلفه اسلامی در همه ابعاد با مجاهدین اسلام و عملیات قهرمانانه آنها همراهی و حمایت خواهد کرد تا مردم ایران در صحنه حضور داشته باشند دشمنان خدا و اسلام و مسلمین عظمت حضور را به وضوح خواهند دید و هراسشان بیشتر خواهد شد و در ابعاد مالی، تبلیغاتی و تحلیلی به رزمندگان اسلام کمک خواهند کرد.

3. شهادت سید حسن نصرالله: «سید حسن فرزند مقاومت بود و نصرالله با حزب الله می ماند و با رفتن امثال او حاج قاسم و ابومهدی و دیگر رهبران و شیوخ، خاندان مقاومت باقی می ماند. مستحکم خواهد شد و پرچم او بر زمین نخواهد ماند.»

4. پس از شهادت اسماعیل هنیه: «حزب مصطفی اسلامی این حمله نفرت انگیز و نفرت انگیز را که نقض آشکار مقررات بین المللی است به شدت محکوم می کند و اعتماد دارد که پیروان شهید هنیه پاسخ مناسبی به این جنایتکاران خواهند داد.»

5. بیانیه کارگروه ورزش حزب مسلم اسلامی در المپیک 2024: «از وزارت ورزش و جوانان و به ویژه کمیته ملی المپیک در شرایطی که بار دیگر در تلاش برای محکومیت حضور ورزشکاران صهیونیست در المپیک فرانسه اعتراض کارگروه حزب مسلم اسلامی را به مقامات محلی و بین المللی ارسال کند تا اقدامات لازم را انجام دهند.

6. انتخابات مجلس 1402: «حزب المطلب در تهران با همراهی شورای وحدت مرکب از احزاب اسلامی و با حمایت روحانیون محترم، صاحب نظران دانشگاه، روشنفکران و صاحب نظران و صاحب نظران، فهرست 30 نفره خود را تعیین کرد. به تصویب شورای مرکزی حزب رسید.» .

7. وقایع سال 1401: «این نزاع که از دو سال پیش با طرح ناکام تابستان داغ و آبان سرخ سال 1400 آغاز شد، شهادت دو طلبه در حرم شمعون الحجج (علیه السلام) و حملات به طلاب و روحانیون بی گناه در نزاع 78 و 88 در سال های 1375 و 1377 با مشارکت گسترده مردم به بن بست و شکست رسید. راهپیمایی های امت رسول الله در سطح ملی پاسخ مردم بزرگ ایران به این فتنه مفتضح بود.

8. بیانیه درباره سازوکار اینستکس و بیانیه خلاصه اتحادیه اروپا: «در 11 بهمن 97، سه کشور اروپایی پیشنهاد ایجاد کانال مالی ویژه برای تسهیل تجارت بین فعالان اقتصادی اروپایی و ایرانی را دادند که نه تنها یک تسهیل، بلکه یک راه حل است. ابزار کنترل سه دولت بر مبادلات ارزی ناشی از فروش نفت ایران و محدود کردن خرید ایران از شرکت‌های اروپایی، مغایر با حقوق دولت‌ها و دولت‌ها است و ما را به یاد دوران استعماری این دولت‌ها در قرن نوزدهم می‌اندازد. تناقض با استقلالی که ایران از آن برخوردار است “شمولیت و آزادی عمل.”

• نگرش ها و سیاست های کلی رقابت در زمان حاضر
همتای خود در بیانیه پایانی شورای گذشته خود مبارزه جدی با فساد، لیبرالیسم و ​​سکولاریسم و ​​دستیابی به پیشرفت و عدالت همه جانبه را مهمترین وظایف کنونی دانستند. آنها از مخالفان مذاکره با آمریکا و ربط دادن حل مسائل و مشکلات داخلی به توافق هسته ای به حساب می آیند و معتقدند که آمریکا باید با ایران مذاکره کند و سیاست خارجی دولت قبل از آن برخوردار است. بر اساس عزت و قدرت از ایران دفاع می کنند و حقوق ملت را می دانند. در مورد بحث برانگیزترین موضوعات امروز، یعنی نامزدی و حجاب، اگر نظر شخصی دبیرکل را برگرفته از نظرات کلی این حزب بدانیم، می توان فهمید که سیاست مشخص و مشخصی در قبال این حزب اتخاذ نکرده است. نامزدی، و با توجه به حجاب، آنها با نگاه به گذشته مثبت تر هستند.

چرا حزب مسلم اسلامی افول کرد؟

در سال های اخیر، حزب اسلامگرای متالب با کاهش نفوذ و قدرت مواجه بوده است. عوامل متعددی را می توان با این موضوع مرتبط کرد:

تغییر نسل: با گذشت زمان، نسل جدیدی از سیاستمداران و فعالان سیاسی وارد میدان شدند که شاید کمتر با سیاست ها و روش های سنتی حزب موتلفه ارتباط داشته باشند. این نسل جدید ممکن است به سمت احزاب و گروه های جدیدتر و مدرن تر متمایل شود. کمبود جوان در دو سطح اداری و کلان حزب موتلفه آسیب جدی به این حزب وارد کرده است.

انتقاداتی از عملکرد اقتصادی و سیاسی حزب وجود داشت که باعث شد بازاریابان و بازرگانان، که به طور سنتی حامیان اصلی متالفا بودند، به گروه‌های دیگر روی بیاورند یا از فردی خارج از حزب حمایت کنند که دیگر توسط «بازار» در حزب نمایندگی نمی‌شد. سیاست ایران

رقابت داخلی در جناح اصولگرا: در سال های اخیر احزاب و گروه های اصولگرای جدیدی مانند جبهه پایداری یا شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی شکل گرفته اند که با ایده های جدید و روش های مختلف به دنبال کسب قدرت هستند. این رقابت ها باعث شد که حزب موتلفه بخشی از نفوذ خود را از دست بدهد.

شکست در انتخابات: حزب موتلفه در چند انتخابات اخیر نتوانست موفقیت چشمگیری کسب کند. به عنوان مثال، در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری، نامزدهای موتلفه همیشه نمی توانستند به پیروزی های قابل توجهی دست یابند که به نوبه خود به محدود کردن اعتبار و نفوذ حزب کمک کرد.

انتقاد از عملکرد و سیاست ها: انتقاداتی از عملکرد اقتصادی و سیاسی حزب وجود داشت که باعث شد بازاریان و بازرگانان که به طور سنتی حامیان اصلی ملاثه بودند به گروه های دیگر بروند یا از فردی خارج از حزب حمایت کنند. این انتقادات شامل موضوعاتی مانند مدیریت اقتصادی، مواضع سیاسی و ناتوانی در پاسخگویی به نیازهای جامعه مدرن است. حزب المطلب دیگر نماینده «بازار» در سیاست ایران نیست.

نظر شما در مورد خاموش کننده اسلامی چیست؟

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *