سهم بازار پهن باند ثابت و مشترکین تلفن همراه مشخص شد
به گزارش خبرگزاری بریننا، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخشهایی از پنجاهمین شماره فصلنامه آماری خود با عنوان «گزارش شاخصهای آماری بخش ICT» به تحلیل جامع شاخصهای اصلی ارتباطات پهنباند شهری، روستایی و ثابت در کشور پرداخت. تابستان 1403 داده ها و تحلیل های ارائه شده به طور مثبت روندهای تاریخی، تغییرات اخیر و پیامدهای سیاست های قبلی را نشان می دهد و بررسی آنها برای ترسیم و ارزیابی چشم اندازهای آینده خالی از لطف نیست.
بر اساس داده های موجود در این گزارش تخصصی، ضریب نفوذ تلفن ثابت در بازه زمانی مذکور کاهش جزئی را نشان می دهد. این امر ادامه روند نزولی میزان گسترش این نوع ارتباطات در سال های اخیر تلقی می شود و تا حد زیادی تحت تاثیر جایگزینی تلفن ثابت با فناوری های مدرن مانند تلفن همراه است. همچنین در این مدت تعداد اشتراک روستایی شرکت مخابرات ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل 0.69 درصد کاهش داشته است. 3,931,027 اشتراک شما رسیده است. به گفته بسیاری از کارشناسان، این روند نزولی حاکی از توسعه زیرساخت های ارتباطی جدید در مناطق کمتر توسعه یافته و روستایی کشور است، زیرا سهولت استفاده از تلفن همراه نیاز کنونی به خطوط ثابت را کاهش می دهد.
یکی دیگر از شاخص های کلیدی مورد تحلیل در این گزارش، کاهش 11.1 درصدی تعداد تلفن های عمومی است 63783 به 56698 دستگاه رسیده است. این روند را می توان در نتیجه افزایش دسترسی به تلفن های همراه و سایر فناوری های ارتباطی جدید نیز مشاهده کرد. روند نزولی فوق همچنین کاهش اتکا به زیرساخت های سنتی و تکامل به سمت راه حل های دیجیتال را نشان می دهد. از سوی دیگر، تعداد تلفن های عمومی در جاده ها 8.41 درصد کاهش یافته است. 1427 به 1307 این دستگاه نوید افزایش پوشش آنتن دهی تلفن همراه در مسیرها و جاده های مواصلاتی کشور را می دهد.
بر اساس دادههای ارائهشده در گزارش شاخصهای آماری بخش ICT، تحلیل سهم بازار فناوریهای مختلف پهنای باند ثابت، الگوی رقابتی این حوزه را نشان میدهد. این آمار به شرح زیر است:
X-DSL: با 71 درصد سهم، همچنان تسلط خود را در بازار حفظ کرده است.
فناوری TD-LTE: با سهم 21 درصدی رشد محبوبیت اینترنت بی سیم را نشان می دهد.
FTTH و WiFi: هر کدام 4 درصد از بازار را تشکیل می دهند.
بر اساس داده های آماری فوق، افزایش تدریجی سهم فناوری «FTTH» (فیبر نوری) و فناوری «TD-LTE» نشان دهنده روند تغییر جهت صنعت ارتباطات و جهت گیری آن به سمت فناوری های جدید با کیفیت و بالاتر است. سرعت . این روند همچنین نشان دهنده فرصتی برای رشد اقتصادی و بهبود خدمات ارائه شده به کاربران است. با این حال سهم 71 درصدی فناوری X-DSL نشان از قابلیت های بالای صنعت مخابرات برای پذیرش نوآوری و لزوم حرکت رو به جلو به سمت توسعه بیشتر فناوری های جدید است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در بهش، سهم بازار مشترکان فعال موبایل توسط اپراتور، در این گزارش، همراه اول با 52 درصد سهم بازار همچنان پیشتاز این صنعت است. این شرکت با سرمایه گذاری در شبکه 4G و توسعه خدمات 5G به عنوان پایه اصلی ارتباطات سیار در کشور عمل می کند. ایرانسل با 44 درصد سهام نیز توانست با تمرکز بر نوآوری های دیجیتال و ارائه خدمات مقرون به صرفه، رقابت تنگاتنگ خود با اولین شرکت را حفظ کند. در همین حال رایتل با سهم 4 درصدی از بازار مذکور در جایگاه سوم قرار گرفت.
نسبت خطوط تلفن ثابت و اعتباری نیز از دیگر نکات برجسته و جالب این گزارش است. بر اساس اطلاعات موجود در بولتن آماری فصلی، نسبت خطوط اعتباری به خطوط دائمی همچنان بسیار بیشتر است.
انتهای پیام/