هلاکت ۱۰۰ تروریست دیگر در حلب، حماه و ادلب/ بزرگترین کاروان ارتش سوریه وارد حماه شد – یورنا
به گزارش سرویس بین الملل یورناخبرنگار تلویزیون المیادین از قلب شهر حماه تایید کرد که این شهر آرام و تحت کنترل ارتش سوریه به نظر می رسد.
خبرنگار المیادین همچنین گزارش داد: آمبولانس ها در شهر ادلب که تروریست های مجروح و اجساد کشته شدگان را منتقل می کنند، آژیر خود را به صدا در نمی آورند.
خبرنگار المیادین در گزارش خود افزود: «تحریرالشام» به بیمارستانها دستور داد تا همه بیماران و بیماران را به مراکز درمانی منتقل کنند و تنها از مجروحان این دسته پذیرش کنند.
خبرنگار المیادین تقه گفت که بیمارستانهای ادلب، اریحا، معرات مصرین، بینیش و رمادیه دهها مجروح را از خطوط تماس دریافت کردند که اعضای برخی از آنها قطع شد.
یک منبع نظامی همچنین گفت: کار برای بازسازی تعدادی از مکانها و شهرکهایی که توسط سازمانهای تروریستی مسلح وارد شدهاند در حال انجام است.
تلویزیون سوریه همچنین گزارش داد که هواپیماهای جنگی خودروهای گروه های تروریستی را که از نبردها به سمت شهر مورک در حومه شمالی حماه فرار می کردند، هدف قرار دادند.
به گفته یک منبع میدانی، پدافند هوایی سوریه طی ساعات گذشته 11 پهپاد متعلق به تروریست های جبهه النصره را که عازم شهر حماه بودند سرنگون کرد.
ارتش سوریه از ورود «بزرگترین کاروان نظامی» به حومه شهر حماه برای مقابله با گروه های تروریستی خبر داد.
درگیری شدید بین ارتش و تروریست ها در حومه حلب
درگیریهای شدیدی بین نیروهای ارتش سوریه و عناصر تروریستی در نزدیکی شهر خناصر در حومه حلب رخ داد.
علاوه بر این، تلویزیون سوریه گزارش داد که جنگنده های این کشور مکان های عناصر تروریستی در حال فرار را در منطقه مورک در حومه حماه هدف قرار دادند.
در همین حال عناصر تروریستی از پیشروی گسترده در حماه و حلب خبر دادند اما بمباران مواضع آنها تعداد زیادی کشته و زخمی برجای گذاشت.
بیش از 100 تروریست در سوریه کشته شدند
مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد که در جریان درگیریهای روز سهشنبه، دستکم 100 تروریست مسلح کشته و انبارهای تجهیزات نظامی و مهمات آنها منهدم شد.
این گزارش میافزاید که طی 24 ساعت گذشته چندین حمله موشکی به اماکن و مخفیگاههای صهیونیستها و همچنین سایتهای مربوط به سامانههای ضد موشکی و انبار مهمات تروریستهای سوری انجام شد.
اولگ ایگناسیوک، معاون دفتر آشتی روسیه در سوریه در کنفرانس خبری خود گفت که دست کم 100 تروریست کشته و 12 تانک، 27 خودرو و 3 قبضه توپ منهدم شده است. این حملات همچنین به یک مرکز دیده بانی تروریست ها و انبار مهمات حمله کردند.
از شب گذشته درگیری های شدیدی در حومه حماه، ادلب و حلب بین تروریست ها و ارتش سوریه در جریان است. یک منبع نظامی از کشته و زخمی شدن ده ها تروریست در حومه دیرالزور و حومه شمال حماه خبر داد. این منبع نظامی از سرنگونی یک پهپاد تروریستی در حومه حماه خبر داد.
منبع مذکور از بمباران شدید حومه جنوبی و شمالی حماه توسط جنگنده های روسی و سوری که منجر به کشته و زخمی شدن ده ها تروریست و انهدام تجهیزات آنها شد، خبر داد.
پدافند هوایی سوریه پهپادهای تروریستی را سرنگون کرد
پدافند هوایی ارتش سوریه دست کم 11 پهپاد متعلق به عناصر تروریستی را که عازم شهر حماه بودند سرنگون کرد.
ساعتی پیش خبرنگار المیادین از آرام بودن اوضاع در قلب شهر حماه خبر داد.
وی افزود: این منطقه در کنترل ارتش سوریه است.
ارتش سوریه شب گذشته به حملات گسترده تروریست ها به مناطق مختلف حماه پاسخ داد. از این رو با وجود ادعای تروریست ها مبنی بر ورود به شهر حماه و تسلط بر این منطقه، ارتش سوریه اعلام کرد که با استقرار در این شهر با حملات تروریستی مقابله می کند.
ایروانی: در حمایت از سوریه ثابت قدم خواهیم ماند
امیر سعید ایرانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «وضعیت خاورمیانه (سوریه)» گفت: از سوریه، گروه 1+3 (الجزایر، موزامبیک، سیرالئون و گویان) این نشست اضطراری و از چین و روسیه برای وی از توجه شورای امنیت به این موضوع تشکر کرد و گفت: از گزارش آقای پدرسن نیز تشکر می کنیم.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را از تشدید اوضاع در سوریه ابراز می کند. تحولات اخیر، به ویژه عملیات هماهنگ شده تروریستی «حیات تحریر الشام»، وابسته به القاعده، که به «جبهه النصره» نیز معروف است، تهدیدات جدی برای حاکمیت و ثبات سوریه ایجاد کرده است. همانطور که در نامه نماینده دائم سوریه مورخ اول آذرماه آمده است، این گروه تروریستی حملات گسترده و هماهنگی را علیه استان حلب و ادلب سازماندهی کرد که پیامدهای ویرانگری برای این منطقه و مردم آن داشت.
ایرانی گفت: در جریان این حملات تروریستی به حلب، ساختمان کنسولگری ایران عمدا مورد هدف گروه های تروریستی قرار گرفت. حمله به ساختمان های دیپلماتیک و کنسولی نقض آشکار قوانین بین المللی است و تحت هیچ شرایطی مجاز نیست. هیچ فرد، گروه یا کشوری حق انجام یا تسهیل چنین اقداماتی را ندارد. مسئولیت این تجاوز و نقض آشکار قوانین بر عهده کشورهایی است که این گروه های تروریستی را تسلیح و حمایت می کنند و به تجاوزات و تداوم نقض هنجارهای بین المللی دامن می زنند.
نماینده ایران در سازمان ملل با بیان اینکه ماهیت این بحران، حمایت و مداخله خارجی است که منجر به تداوم تروریسم در سوریه و تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور شده است، افزود: ابعاد و پیچیدگی حیات عملیات تحریر الشام، از جمله استفاده از سلاح های پیشرفته و پهپادها، حاکی از حمایت خارجی عمدی به رهبری ایالات متحده است که تروریسم را به ابزاری در سیاست خارجی خود برای دستیابی به اهداف سیاسی تبدیل کرده است. کشورهایی که مسئول تشدید این درگیری هستند باید پاسخگوی اقدامات خود و پیامدهای ویرانگری باشند که بر مردم سوریه تحمیل کرده اند.
وی تاکید کرد: این حمله تروریستی به طور مستقیم توافقات انجام شده در منطقه کاهش تنش ادلب در چارچوب روند آستانه را تضعیف می کند. در بیست و دومین نشست فرمول آستانه که در 11 تا 12 نوامبر برگزار شد، طرف های شرکت کننده نگرانی عمیق خود را از حضور و فعالیت گروه های تروریستی که جان غیرنظامیان را در داخل و خارج از منطقه کاهش تنش ادلب به خطر می اندازند، ابراز کردند. .
در همین حال، العروانی گفت که افزایش حملات هوایی اسرائیل به هدف قرار دادن غیرنظامیان سوری و زیرساختهای سوریه در ماههای اکتبر و نوامبر، همراه با تماسهای این رژیم با هیئت تحریر الشام، نشاندهنده تلاش هماهنگ برای بیثبات کردن بیشتر سوریه است. تداوم حملات اسرائیل به گذرگاه های مرزی بین سوریه و لبنان، ارسال کمک های حیاتی را مختل کرده و صدها هزار نفر را مجبور به فرار کرده است.
این دیپلمات ایرانی گفت: آنچه در حلب و ادلب رخ داد باید به عنوان هشداری برای کل منطقه در مورد احیای تروریسم و افراط گرایی باشد. ناامنی و گسترش تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز در سوریه به مرزهای آن محدود نخواهد شد. پیامدهای آن ناگزیر منطقه وسیع تر و فراتر از آن را تهدید خواهد کرد.
نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک ادامه داد: نمی توان و نباید بین انواع تروریسم تمایز قائل شد – چیزی به نام «تروریسم خوب» و «تروریسم بد» وجود ندارد. حیات تحریر الشام به عنوان یک گروه تروریستی که به صراحت در قطعنامه های شورای امنیت از آن یاد شده است، تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه تلقی می شود. اگر جامعه جهانی نتواند قاطعانه با این گروه تروریستی برخورد کند، کنترل روزافزون آن بر بخشهایی از سوریه میتواند عواقب ناگواری برای کل منطقه داشته باشد و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی باشد.
ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از دولت و مردم سوریه در جنگ عادلانه و قاطع خود علیه تروریسم ثابت قدم است. ایران به طور کامل حق حاکمیت سوریه برای مبارزه و نابودی گروه های تروریستی مانند حیات تحریر الشام را که باعث ویرانی، هرج و مرج و رنج گسترده می شوند، به رسمیت می شناسد و از آن حمایت می کند. ما تاکید می کنیم که تمام اقدامات ضد تروریسم باید با هماهنگی و تایید دولت سوریه برای اطمینان از احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه انجام شود. بنابراین، تعاملات دیپلماتیک فعال اخیر ایران با شرکای خود در روند آستانه از جمله روسیه، ترکیه و سوریه موید این تعهد است.
ایران خواستار برگزاری نشست اضطراری وزرای خارجه روند آستانه برای بررسی تحولات اخیر در سوریه و کار بر روی یک استراتژی یکپارچه برای توقف فعالیت های تروریستی در این کشور شد.
وی تاکید کرد: همانطور که بارها اشاره کردهایم، تنها راهحل پایدار برای بحران سوریه، راهحل سیاسی است که رهبری و مالکیت آن در اختیار مردم سوریه است و حافظ حاکمیت و استقلال سوریه است. این امر مستلزم پایان دادن به اشغالگری و مداخله خارجی، توقف بهره برداری از منابع سوریه، پایان دادن به حمایت از گروه های تروریستی و تشویق طرفین به گفتگو و مشارکت موثر در روند سیاسی است.
نماینده ایران گفت: همچنین جامعه جهانی باید کمک های بشردوستانه، بازسازی زیرساخت ها و بازگشت امن آوارگان را در اولویت قرار دهد. مردم سوریه مستحق صلح، عزت و فرصتی برای بازسازی کشورشان عاری از تروریسم و مداخله خارجی هستند.