حرم امام رضا (ع) چگونه ساخته شد؟ – یورنا
به گزارش یورنا به نقل از تسنیم، بیشتر داستان هایی که در دهه گذشته نوشته شده است، فارغ از پرداختن به مسائل خانگی و محیطی نویسنده، در فضای شهری و محیط های آپارتمانی کوچک گیر کرده است. از این حیث، آثار زندگینامه ای سعید تکشاری فرصتی است که می توان در آن به تحقیق و تماشای زندگی ایرانیان از نگاه راوی پرداخت.
او در خود مشهد به دنیا آمد و به ندرت اثری یافت می شود که ردپایی از این شهر در آثارش نباشد. این تلاش نویسنده را بر آن داشت تا برای نوشتن آثارش تحقیقات زیادی انجام دهد. تکشاری از علمای مشهد بود و آثارش تقدیم به امام هشتم (علیه السلام) بود.
داستان «تقریباً عجیب» او که چاپ سوم آن به تازگی توسط نشر بهشار منتشر شده، با همین حال و هوا اما با مضمونی جذاب نوشته شده است. نگارنده بنای حرم امام رضا (علیه السلام) و تغییرات آن در دوره های مختلف تاریخی را موضوع کار قصیده قرار داده است. او ریشه این موضوع را از دوران نگانی ها جست و به دوره های سامانیان، غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهین، چنگیز، ایلخانان، تیموریان، صفویان، افشاریان و سرانجام قاجاریان پرداخت. تکشاری در جلد دوم این کتاب داستان را از دوره قاجار تا دوره پهلوی و در نهایت انقلاب اسلامی دنبال می کند.
ارادت همه ایرانیان به حرم علی بن موسی الرضا (علیه السلام) دیرینه و غیر قابل انکار است. حرم رضوی در ادوار مختلف تاریخ پناهگاه دلها و جانهای خسته از تندرویهای فراوان بوده است. تکساری با علم به این موضوع سعی می کند در 12 فصل آخر چشم مخاطبانش را به سمت دیگری از حرم باز کند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
ما اینجا هستیم
برای تماشا
خداحافظ
با کشورم
کشور پدرم
و پدرانش. و مادری که می خواست هیچکس بداند کجا دفن شده است.
زهرا مرضیه
بانوی عالمیان.
دیگر حرم پدربزرگ و مسجد النبی را نخواهم دید
و بقیه
رضا را ناراضی به سفر می برند.
من مردمم را همانطور که آنها مرا دوست دارند دوست دارم.
آنها برای من خوب هستند. نه در این کشور، بلکه در همه کشورهای اسلامی مردم با من خوب هستند.
اما کسی که از من خواست بروم.
بدون مهریه
که مرا به جبر می رساند.
به استانداری