عوارض نوشیدن چای مانده – تابناک
برخی از ما مجبوریم چای را دوباره گرم کنیم، اما آیا فکر می کنید انجام این کار برای ما مضر است و خطری ایجاد می کند؟
به گزارش «تابناک» به نقل از «نمناک»، اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، این مطلب را تا انتها بخوانید.
وقتی چای را دوباره گرم می کنیم چه اتفاقی می افتد؟
همیشه این امکان را دارید که چای را دوباره گرم کنید یا آن را تازه بنوشید. البته حرارت دادن مجدد چای دم کرده عطر و خواص آن را از بین می برد. اگر چای شما بیش از چهار ساعت کنار گذاشته شده باشد، گرم کردن مجدد آن احتمالا باعث رشد باکتری ها و مضر بودن آن می شود.
این امر به ویژه در مورد چای هندی که با شکر و شیر سرو می شود صادق است زیرا خطر رشد باکتری ها را افزایش می دهد. چای میوه ای نیز پس از گرم شدن مجدد خواص خود را از دست می دهد. بنابراین بهتر است مقدار کمی چای تهیه کنید و پس از یک بار دم کشیدن، تمام آن را بنوشید.
عوارض چرا نباید چای را دوباره گرم کرد؟
همانطور که در بالا گفته شد، اگر چای به مدت 4 تا 8 ساعت در دمای اتاق مانده باشد، نباید آن را دوباره گرم کرد، اما اگر چای 10 تا 15 دقیقه دم کرده باشد، می توان آن را دوباره گرم کرد.
باکتری های بوتولیسم معمولاً در چای دم کرده در معرض گرما آشکار می شوند. چای تهیه شده با شیر یا حاوی مواد افزودنی پس از گرم شدن خراب می شود و ممکن است به دلیل تولید قارچ خطرناک باشد. البته این قارچ ها و باکتری ها با چشم غیرمسلح قابل رویت نیستند، اما در چای دوباره گرم شده وجود دارند.
تاثیر بر طعم
اگرچه چای پس از گرم شدن مجدد خواص خود را از دست می دهد، اما تاثیر منفی بر طعم آن خواهد داشت. پلی فنول ها که مسئول رنگ و طعم چای هستند در چنین حالتی با مشکل مواجه می شوند و در نتیجه طعم چای تلخ تر از حد معمول می شود.
چگونه چای را دوباره گرم کنیم؟
هرگز توصیه نمی شود چای سرد شده را دوباره گرم کنید، اما در صورت لزوم، بهتر است چای را در یک قوری تمیز ریخته، کمی آب به آن اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه روی کتری قرار دهید تا دوباره گرم شود.
در چنین حالتی نباید از باقی مانده چای انتظار طعم جدیدی داشت. چای را نباید خیلی داغ بنوشید و وقتی ولرم است گاز را خاموش کنید. برای محافظت از سلامت دستگاه گوارش، هرگز چای را که بیش از 4 ساعت در دمای اتاق مانده است، گرم نکنید.