خواص گوشت غاز و فواید دارویی درمانی آن – یورنا
غاز حیوانی بسیار زیبا و شیک است و گردن بلند آن این حیوان را بسیار چشمگیر کرده است. در پشت بدن زیبا و کمرش گوشت ذخیره می کند که فواید زیادی دارد. فواید گوشت غاز برای انسان بسیار زیاد، اثربخشی گوشت غاز زیاد و طعم آن خوب است.
ارزش غذایی گوشت غاز
294 کالری
چربی کل 21 گرم
کلسترول 97 میلی گرم
سدیم 72 میلی گرم
پتاسیم 310 میلی گرم
25 گرم پروتئین
کلسیم 1%
ویتامین B12، 43٪
آهن 10%
منیزیم 5%
ماهیت گوشت غاز
از نظر طب سنتی طبع گوشت غاز گرم و خشک است و از فواید این گوشت می توان به آب انار، زیره، دارچین، فلفل و زنجبیل اشاره کرد.
سلامت عضلات
پروتئین برای هماهنگی و انقباض عضلات ضروری است. ساختار عضلانی در ساختارهای ریشه نیز یافت می شود. مقدار کافی پروتئین به رشد عضلات کمک می کند. حفظ تعادل بین تجزیه پروتئین عضلانی و سنتز پروتئین ماهیچه بسیار مهم است.
سلامت استخوان
فسفر برای حفظ سلامت دندان ها و استخوان ها ضروری است. به کلسیم برای تشکیل استخوان های قوی کمک می کند. سلامت مینای دندان و لثه را تقویت می کند. این عنصر از بیماری هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می کند. سلامت عمومی را ارتقا می دهد. فسفر با سلامت قلب مرتبط است که به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.
اکسیژن را حمل می کند
آهن اکسیژن را حمل می کند و آن را از یک سلول به سلول دیگر منتقل می کند. آهن برای انجام فعالیت های روزانه در بدن ضروری است.
مو و پوست سالم
ویتامین B5 برای حفظ سلامت و ظاهر پوست ضروری است. احتمال پیری زودرس مانند لکه های ناشی از افزایش سن و چین و چروک را کاهش می دهد. این مطالعه نشان می دهد که ویتامین B5 برای رنگدانه مو بسیار مهم است و از ریزش رنگ جلوگیری می کند.
کلسترول را کاهش می دهد
این مطالعه نشان می دهد که مس به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک می کند. این ماده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند سکته مغزی، حملات قلبی و تصلب شرایین را کاهش می دهد.
تقویت قدرت ایمنی
ویتامین B6 برای ترمیم سیستم ایمنی ضروری است. این ویتامین به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می کند. در غیاب ویتامین B6، بدن می تواند قربانی این عفونت ها شود.
از گوارش حمایت کنید
ویتامین B3 برای عملکرد طبیعی دستگاه گوارش و اعصاب انسان، اشتهای سالم و درخشندگی پوست ضروری است.
روند بهبودی را تسریع می کند
ریبوفلاوین نقش اساسی در ترمیم بافت و ترمیم بریدگی ها و زخم هایی دارد که زمان زیادی طول می کشد تا به طور کامل بهبود یابد.
عملکردهای مغز
این تحقیق نشان می دهد که روی بر عملکرد ذهنی تأثیر می گذارد. روی با ویتامین B6 ترکیب می شود تا عملکرد انتقال دهنده های عصبی را تقویت کند. روی اضافی برای افراد آسیب دیده ضروری است. روی برای اهداف درمانی به بدن کمک می کند.
رفع خستگی
ویتامین B12 برای رهایی از ضعف و خستگی در بدن انسان ضروری است. این امر استقامت کلی را برای تحمل حجم کاری سنگین افزایش می دهد.
را
می تواند مواد مغذی متراکم باشد
گوشت غاز بدون پوست ممکن است طعم خوبی نداشته باشد، اما بسیار مغذی است. گوشت غاز بدون پوست حاوی 161 کالری در هر 100 گرم است.
سرشار از ویتامین های گروه B، به ویژه ویتامین B6
گوشت غاز مقدار زیادی ویتامین B6 را تامین می کند. گوشت غاز بدون پوست 32 درصد از RDI را برای این ویتامین ضروری تامین می کند. ویتامین B6 عملکردهای مختلفی در بدن دارد و نقش مهمی در متابولیسم پروتئین دارد. انگور فرنگی همچنین حاوی مقدار مناسبی از سایر ویتامین های B است.
منبع خوب مواد معدنی
گوشت غاز منبع بسیار خوبی از مواد معدنی است و به ویژه سرشار از مس، آهن، فسفر، سلنیوم و روی است. این مواد معدنی به دلایل زیادی ضروری هستند، اما آهن و روی برجسته هستند زیرا بسیاری از مردم به اندازه کافی از آنها دریافت نمی کنند. به عنوان مثال، بیش از 1.5 تا 2 میلیارد نفر (از جمله جمعیت خاصی در ایالات متحده) کمبود آهن دارند. علاوه بر این، حدود 17.3 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر کمبود روی هستند. غلیظ ترین ماده معدنی موجود در گوشت غاز سلنیوم است. این ماده معدنی بسیاری از آنزیم های آنتی اکسیدانی را در بدن فعال می کند
درصد پروتئین بالا
اول از همه، مزایای آشکار؛ گوشت غاز منبع عالی پروتئین است. اگر به دنبال پروتئین غنی هستید، گوشت غاز بدون پوست 22.8 گرم پروتئین در هر 100 گرم دارد. غاز، مانند سایر انواع طیور، منبع کاملی از پروتئین (مقدار کافی از تمام اسیدهای آمینه) را فراهم می کند.
برای سلامت قلب مفید است
ساختار روغن گوشت غاز شبیه روغن زیتون است. روغن زیتون برای سلامت قلب مفید است. قلب بخش مهمی از بدن برای پمپاژ خون است. اگر قلب به درستی کار نکند، بدن نمی تواند وظایف خود را به طور طبیعی انجام دهد. برای حفظ سلامت قلب خود، خوردن گوشت غاز را امتحان کنید، که به قلب کمک می کند تا وظایف خود را بهتر انجام دهد.
منابع انرژی
یکی از منابع خوب برای سلامتی، گوشت غاز است. گوشت غاز برای شما عالی و قوی است. انرژی حاصل از گوشت غاز چربی و آهن است که می تواند بدن را قوی تر کند. منبع انرژی غاز می تواند بدن را احیا کند و محتوای چربی آن زیاد نیست، بنابراین برای کسانی که وزن خود را حفظ می کنند بی خطر است.
باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
قبلا در قسمت سلامت نمناک اشاره کردیم که با خوردن گوشت می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. سیستم ایمنی بدن از گوشت غاز سود می برد. غازهایی با وزن تا 26 کیلوگرم برای سلامتی بسیار مفید هستند.
استقامت را افزایش می دهد
وقتی کمتر احساس می کنیم احساس تنبلی می کنیم و انگیزه کمتری داریم. حالا می توانید گوشت غاز بخورید تا بدنی پر از استقامت داشته باشید. استقامت عالی برای قدرت در کارها و کارهای روزمره.
به درمان سرطان کمک کند
ایمونوگلوبولین موجود در گوشت غاز دارای فعالیت ضد سرطانی، تقویت ایمنی هومورال و تولید آنتی بادی در خون است، بنابراین در درمان سرطان مفید است.
خوردن سوپ تهیه شده از گوشت غاز، سرفه و عطسه را کاهش می دهد و به درمان تنگی نفس و سرماخوردگی کمک می کند.
در طب چینی از گوشت غاز برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود، زیرا گوشت غاز کم چرب، مرغوب و دارای اسیدهای چرب غیراشباع به ویژه اسید لینولنیک است که برای سلامتی بسیار مفید است.
خوردن گوشت غاز قوت را تقویت می کند و خاصیت ضد تب روماتیسمی دارد.
مصرف گوشت غاز به کنترل دیابت کمک می کند.
برای تقویت طحال و قوت ریه گوشت غاز بخورید.
از گوشت غاز برای پیشگیری و درمان بیماری هایی مانند برونشیت مزمن، نفریت، آمفیزم و آسم استفاده کنید.
اقدامات احتیاطی هنگام خوردن گوشت غاز
این گوشت را نباید برای کودکان تهیه کرد زیرا هضم آن سخت است.
افراد حساس باید از آن اجتناب کنند.
علائمی مانند غش، برادی کاردی، رنگ پریدگی، افت فشار خون، سرفه، آنژیوادم، ورم ملتحمه و ادم روده.
نحوه خوردن گوشت غاز
گوشت غاز با نمک و سبزی تهیه می شود و در آبگوشت چرب یا بامیه پخته می شود.
همچنین می توان آنها را برشته و کبابی کرد.
همچنین با ادویه سرو می شود.
با میوه های ترش هم سرو می شود.
نگهداری گوشت غاز
اگر غاز تازه بریده شده است و قصد ندارید به زودی آن را بپزید، آن را در پلاستیک بپیچید و در اولین فرصت در یخچال قرار دهید. پرندگان منجمد را می توان به مدت 3-2 ماه به این روش نگهداری کرد، اما این کار توصیه نمی شود، زیرا طعم و کیفیت غذایی گوشت تا حدودی تغییر می کند. همچنین به همین دلیل ذوب و پرکردن دوره ای گوشت توصیه نمی شود. وقتی قصد استفاده از گوشت را برای پخت و پز دارید، دوباره آن را آب کنید تا طعم آن تغییر نکند.
انتخاب گوشت غاز
می توانید گوشت غاز را با رنگ نسبتاً تیره آن تشخیص دهید. شبیه گوشت اردک است. گوشت را میتوانید از سوپرمارکتهای زنجیرهای انتخاب کنید، اما توصیه میشود آن را مستقیماً از شرکت تولیدکننده تهیه کنید، زیرا کیفیت محصول از این طریق تضمین میشود. سن گوشت از همه مهمتر است. گوشت غاز جوان لطیف تر و خوشمزه تر است. هنگام جدا کردن گوشت از غاز، به پوست آن نیز نگاه کنید. پوست نباید کبود شود. به طور کلی باید خشک و یکنواخت باشد. چربی اطراف گوشت باید شفاف باشد.
عوارض جانبی گوشت غاز
گوشت غاز حاوی مقدار زیادی چربی است و افرادی که گوشت قرمز زیادی مصرف می کنند از بیماری های قلبی عروقی (بیماری قلبی) رنج می برند.
مصرف زیاد گوشت قرمز نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. توصیه می شود زیاد گوشت نخورید.
خوردن زیاد گوشت غاز برای افراد گرم مزاج توصیه نمی شود، زیرا مزاج بسیار گرمی دارد.