بازگشت بینایی سه نابینا با پیوند سلول‌های بنیادی در ژاپن

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار آژانس علم و فناوری یورنا، محققان ژاپنی با پیوند سلول های بنیادی توانستند بینایی سه فرد مبتلا به اختلالات شدید چشمی را بهبود بخشند. این افراد به اختلال کمبود سلول های بنیادی لیمبیک (LSCD) مبتلا بودند.

در این درمان، سه نفر با مشکلات شدید بینایی که تحت پیوند سلول های بنیادی قرار گرفتند، شاهد بهبود چشمگیری در بینایی خود بودند که بیش از یک سال به طول انجامید. اما در مورد نفر چهارم، بهبود بینایی دائمی نبود.

این چهار بیمار اولین افرادی هستند که برای قرنیه آسیب دیده تحت درمان پیوند سلول های بنیادی قرار گرفتند.

لایه بیرونی قرنیه توسط یک مخزن از سلول های بنیادی واقع در حلقه لیمبال (حلقه تیره اطراف عنبیه) محافظت می شود. با از بین رفتن این منبع جوان سازی قرنیه، اختلال کمبود سلول های بنیادی لیمبال (LSCD) ایجاد می شود که باعث می شود قرنیه با بافت اسکار پوشیده شود و در نهایت با مسدود شدن کامل نور وارد چشم، دید فرد از بین می رود. این اختلال معمولاً در اثر آسیب چشم یا بیماری های خود ایمنی و ارثی ایجاد می شود.

روش‌های درمانی برای اختلال کمبود سلول‌های بنیادی لیمبیک محدود است و شامل پیوند قرنیه مشتق‌شده از سلول‌های بنیادی به‌دست‌آمده از یک چشم سالم یا پیوند قرنیه از اهداکنندگان متوفی برای بیماران با هر دو چشم است. با این حال، ممکن است سیستم ایمنی گیرنده پیوندها را نپذیرد.

کوهجی نیشیدا، چشم پزشک دانشگاه اوزاکا و همکارانش از سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPS) برای ایجاد پیوند قرنیه استفاده کردند. آنها سلول های خون اهدایی سالم را به یک لایه نازک و شفاف از سلول های اپیتلیال قرنیه باز برنامه ریزی کردند.

این درمان بین ژوئن 2019 و نوامبر 2020 بر روی دو زن و دو مرد بین 39 تا 72 سال که به دلیل اختلال کمبود سلول های بنیادی لیمبیک نابینا بودند، انجام شد.

بینایی سه نابینا از طریق پیوند سلول های بنیادی در ژاپن بازیابی شد

دو سال پس از پیوند، هیچ یک از بیماران عوارض جانبی شدیدی را گزارش نکردند. با این حال، نیشیدا معتقد است که پیوندهای بیشتری برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی این روش مورد نیاز است.

همه بیماران پس از پیوند، بهبودی فوری در بینایی خود مشاهده کردند، اما تنها سه نفر بهبود پایدار را مشاهده کردند و نفر چهارم فقط به مدت یک سال بهبود بینایی داشت.

نیشیدا اعلام کرد که قصد دارند کارآزمایی های بالینی جامع تری را برای ارزیابی اثربخشی این روش از ماه مارس آینده آغاز کنند.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکهمه در یکبهارینبهارینهورنازهورنازرابورابوسارینسارینتیلاتیلاتینوتینوتوژالتوژالیستایستایورنایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورناهمه در یکبهارینهورنازرابوسارینتیلاتینوتوژالیستایورنا