۲ ضد ایرانی در کابینه ترامپ – یورنا
به گزارش یورنا، به نقل از: عصر ایران، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» از حضور «مارکو روبیو» سناتور تندرو جمهوری خواه به عنوان وزیر امور خارجه در دولت ترامپ و همزمان روزنامه «وال استریت ژورنال» خبر داد. و وب سایت “یهودی اینسایدر” به نام “مایک والتز”، نماینده تندرو جمهوری خواهان برای ایالت فلوریدا، سمت مشاور امنیت ملی در دولت جدید ترامپ.
این دو نفر به مواضع ضد ایرانی و اسرائیلی معروف هستند. آنها در سالهای گذشته بارها خواستار رویارویی شدید با ایران، تشدید تحریمها و حتی حمله نظامی به ایران شدهاند.
مارکو روبیو، سیاستمدار 53 ساله کوبایی که از سال 2011 به عضویت سنای آمریکا انتخاب شده است، مدتهاست که خواستار سیاست های تحریمی و فشار حداکثری بر ایران شده است و از دولت بایدن به دلیل آنچه “مماشات” با ایران نامیده است، انتقاد کرده است.
سناتور مارکو روبیو
والتز که یک ژنرال سابق ارتش ایالات متحده بود، قبل از پیوستن به کابینه ترامپ سمت های مختلفی داشت: یک کلاه سبز ارتش، یک مقام سابق پنتاگون، یک مجری سابق پیمانکاری نظامی، رئیس کمیته فرعی نیروهای مسلح و عضوی از امور خارجی و اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا. کمیته و حامی سرسخت اسرائیل.
ماه گذشته، زمانی که اسرائیل در حال بررسی حمله به ایران بود، والتز پیشنهاد کرد که اسرائیل به جزیره خارک، مرکز اصلی صادرات نفت ایران، و تأسیسات هستهای ایران در نطنز حمله کند، با این استدلال که دولت بایدن بر نتانیاهو فشار میآورد تا به سایتهای نظامی حمله کند و آن را محدود کند.
در سپتامبر 2024، او به وبسایت یهودی اینسایدر گفت که ایالات متحده باید بر حماس و حامیان ایرانی آن فشار بیاورد و دولت بایدن را متهم کرد که «یکجانبه اسرائیل را برای دستیابی به توافق تحت فشار قرار میدهد». [آتشبس]با حضور حماس در غزه، والتز همچنین نسبت به آتش بس پیشنهادی آمریکا بین اسرائیل و حزب الله لبنان ابراز تردید کرد.
حتی قبل از جنگ در غزه، والتز در می 2023 به Jewish Insider گفت که ایالات متحده باید روشن کند که اسرائیل را از حمله به برنامه هسته ای ایران منع نمی کند، و ایالات متحده باید از طرق مختلف به ایران ثابت کند که توانایی های نظامی ما می توانند “به برنامه هسته ای خود آسیب جدی وارد کنند.”
در اکتبر 2023، والتز همچنین به Jewish Insider گفت که ایالات متحده باید بازدارندگی قوی تری علیه ایران ارائه کند و پیامدهای واضحی را برای حملات به پرسنل آمریکایی و اسرائیلی توسط “نیروهای نیابتی” ایران و همچنین دسترسی ایران به منابع مالی محدود ارائه دهد. ترور سپهبد قاسم سلیمانی نمونه ای از بازدارندگی موثر تلقی شد.
والتز یکی از رهبران کلیدی تلاشهای دو حزبی در کنگره آمریکا برای تحت فشار قرار دادن دولت برای طبقهبندی مجدد حوثیها به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی بود. او اوایل سال جاری نیز نامه ای نوشت و در آن تهدید کرد که در صورت عدم کمک جدی قطر برای آزادی گروگان های آمریکایی از حماس و اعمال فشار جدی بر سران این گروه فلسطینی در کشورش، تحریم هایی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد.
مایک والتز، نماینده جمهوریخواه فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا
او همچنین در ماه سپتامبر گفت که قطر باید «برای سرکوب عملیاتهای حماس که در آنجا انجام میشود، اقدامات بیشتری انجام دهد».
نماینده کنگره فلوریدا همچنین از دولت بایدن خواست به تلاش های ایران برای تشویق اعتراضات ضد اسرائیلی در ایالات متحده پاسخ دهد و موضع سخت تری علیه دولت بغداد در مورد حمایت دولت عراق از شبه نظامیان مورد حمایت ایران اتخاذ کند. .
والتز، یکی از مخالفان سرسخت برجام، در سال 2022 گفت که تحریمهای فشار حداکثری دولت ترامپ – بدون هیچ استثنایی – باید در مورد ایران اعمال شود و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باید در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد.
وی همچنین پس از اعتراضات و آشوب های داخلی سال 1401 در ایران، یکی از موافقان اصلی قانون مجازات محرا در کنگره آمریکا بود.
او همچنین یکی از حامیان اصلی توافق موسوم به «ابراهام»، عادی سازی روابط عربستان سعودی با اسرائیل و ارائه تضمین های امنیتی (هسته ای) توسط دولت آمریکا به عربستان سعودی به منظور تشویق ریاض به عادی سازی است. روابط با اسرائیل