واکنش کیهان به اظهارات مهاجرانی پیرامون پیوستن ایران به FATF – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش یورنا، روزنامه کیهان نوشت: اگر قرار بود مشکلات اقتصادی مردم با پیوستن به FATF حل شود، با اجرای 39 دستور از 41 دستور FATF در دولت روحانی، باید شاهد لغو کامل تحریم ها بودیم. اتفاق افتاد؟!

سخنگوی رسمی دولت در نشست خبری دیروز خود در جمع جمعی از خبرنگاران مواضع قابل تاملی را در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره FATF مطرح کرد.

سخنگوی دولت: موضوع FATF از میزان فشار بر مردم می کاهد!

مهاجرانی، سخنگوی رسمی دولت درباره روند حل مشکلات FATF گفت: برخی از فرآیندها زمان بر، زمان بر است و باید مسیر طولانی را طی کرد، مردم عزیز ایران بدانند که همکاران در دولت و سایر نهادها حاضر به انجام این کار هستند.” در تلاش برای کاهش اثرات این موضوع و رفع آسیب از مردم است.

وی افزود: تمام اختیارات دولت این است که شرایط اقتصادی و معیشتی مردم را به حداکثر برسانند و در این مسیر دست از کار برنمی دارد.

سخنگوی رسمی دولت ادامه داد: موضوع کارگروه اقدام مالی یکی از این موضوعات است که وزیر اقتصاد و دارایی در فضای مجازی و در مصاحبه های خود به تفصیل این موضوع را توضیح دادند که برای کاهش فشار بر مردم در حال پیگیری هستند.

در پاسخ به اظهارات سخنگوی دولت نکاتی قابل ذکر است که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم:

FATF یا “گروه ویژه اقدام مالی” یک سازوکار بین دولتی است که توسط G7 در سال 1989 تأسیس شد. وظیفه ای که به FATF واگذار شد، بررسی روند پولشویی در جهان بود.

حامیان FATF پیشنهاد می کنند که این سازمان یک نهاد بین المللی است. این در حالی است که FATF یک گروه اقدام مالی است و مانند سایر سازمان های بین المللی سازمان و نهادی نیست. در واقع وضعیت مالی کشورها را رصد می کند و استانداردها و معیارهایی را برای وضعیت مالی هر کشور اعلام می کند.

ظریف: نه من و نه آقای رئیس جمهور تضمین نمی کنیم که مشکلات با عضویت در گروه ویژه اقدام مالی حل شود!

در همین حال، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت روحانی در جلسه شورای اسلامی در خصوص پیوستن به FATF گفت: نه من و نه آقای رئیس جمهور تضمین نمی کنیم که با عضویت در FATF مشکلات حل شود مثال دیگر، شایان ذکر است محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم، گفت: من از آقای ظریف پرسیدم که اگر جمهوری اسلامی ایران همه تعهدات را بپذیرد، آیا وجود دارد. هر تضمینی؟ اینکه او از لیست سیاه FATF خارج می شود؟» اتفاق دیگری می افتد.

این سخنان را فردی شنید که خود از حامیان و پرچمدار پیوستن به FATF بود. که از یک سو وعده بهبود شرایط اقتصادی را داده و از سوی دیگر هر گونه بهبودی را انکار کرده و هیچ تضمینی ارائه نکرده است!

همچنین عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر فعلی اقتصاد – 2 مارس 2018 – پس از قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF به صراحت اعلام کرد: «قرار دادن ایران در لیست سیاه FATF برای تجارت خارجی ایران مشکلی ایجاد نخواهد کرد. فقط مشکل را تشدید خواهد کرد.» ثبات نرخ ارز

به دولت چهاردهم یادآوری می شود که ایران با آمریکا درباره تحریم ها مذاکره کرد و جلو رفت. در نهایت آمریکا تمامی تعهدات خود را زیر پا گذاشت و به طور یکجانبه از برجام خارج شد. اما غرب ایران به اعتراف خود به تمام تعهدات خود پایبند بوده است.

پس از خروج آمریکا از برجام، ایران شروع به یافتن راه‌ها و ابزارهایی برای خنثی کردن تحریم‌های سرکوبگرانه اعمال‌شده توسط آمریکا کرد. تحریم ها تنها شامل حال مردم ایران نشد، بلکه بدون هیچ گونه رحم و انسانیتی علیه مردم، بیماران سرطانی و سایر نیازمندان اجرا شد.

رهبر معظم انقلاب همچنین نسبت به برنامه جامع اقدام مشترک هشدار داده و گفتند: تردیدی نیست که هوشیاری نسبت به نیات خصمانه دولت آمریکا و تقابل هایی که مسئولان جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات انجام دادند وجود دارد. چندین مرحله.” موارد جلوگیری از خسارات فاجعه بار. اما نتیجه مذاکرات که در قالب برنامه جامع اقدام مشترک صورت گرفت، از ابهام، ضعف ساختاری و موقعیت‌های متعددی رنج می‌برد که در صورت عدم رسیدگی دقیق و فوری می‌تواند آسیب‌های قابل توجهی را در برهه کنونی به دنبال داشته باشد. و آینده کشور 29/07/2014

نتیجه اجرای FATF چه شد؟!

با تمام این توضیحات و نکات، دولت دوم روحانی و وزیر امور خارجه وقت محمدجواد ظریف بار دیگر تلاش کردند به گروه ها و گروه های غربی بپیوندند. این بار در سازمان بین دولتی FATF!

بیلینگزلی، رئیس گروه ویژه اقدام مالی در دولت دوم روحانی در پاسخ به سوال نماینده کنگره آمریکا: چگونه باید بر دولت و موسسات مالی ایران فشار بیاوریم و اطمینان حاصل کنیم که آنها نتوانند خلأهایی برای خنثی کردن تحریم ها ایجاد کنند؟ وی گفته بود: ما باید فوراً از آنها بخواهیم که با قوانین مبارزه با تامین مالی تروریسم و ​​پولشویی مربوط به گروه ویژه اقدام مالی در ایران موافقت کنند.

اما دولت روحانی 39 دستور از 41 دستور کارگروه ویژه اقدام مالی را اجرا کرد و نتیجه آن چیزی جز نشت کانال های خنثی سازی تحریم ها، افزایش فشار آمریکا بر برخی بانک ها، مشکلات بیشتر در حوزه تراکنش های بانکی و دو برابر شدن تحریم ها نبود. .

متعصبان غرب همه ایران را بر آمریکا مقدم می دارند. بارها صحبت می کردند که اگر ما عضو FATF شویم از غرب معاف می شویم. لازم به یادآوری است که کشورهای غربی ایران را متعهد به مفاد برنامه جامع اقدام مشترک نمی دانستند. در نهایت چه اتفاقی افتاد؟ این بهانه های غرب و آمریکا هیچ وقت تمام نمی شود و تمام نمی شود. بر اساس بسیاری از اسناد، نتیجه پیوستن به FATF چیزی جز تحریم های خودخواسته نبود.

مشکل اصلی روابط بانکی خارجی که به صورت تاریخی و تحلیلی قابل اثبات است مربوط به تحریم های یکجانبه آمریکا علیه نظام بانکی ایران است و ربطی به گروه ویژه اقدام مالی ندارد.

مقام معظم رهبری درباره نحوه برخورد مجلس با توافقات بین‌المللی فرمودند: این معاهدات ابتدا در اتاق فکر قدرت‌های بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها تنظیم می‌شود و سپس با تعصب، تبعیت یا ارعاب همراه می‌شود. به نظر می رسد دولت ها در حال شکل گیری بین المللی هستند که اگر کشور مستقلی مانند ایران آن را نپذیرد، مورد هجمه شدیدی قرار می گیرد که مثلاً 150 کشور پذیرفته اند، پس چگونه می توانند آن را رد کنند.

معظم له همچنین نحوه برخورد صحیح با این گونه قراردادها را تشریح کردند و افزودند: همانطور که در مورد برخی از توافقات بین المللی که اخیراً در مجلس نمایندگان ارائه شد گفتیم، شورای اسلامی که دارای بلوغ و درایت است باید در کشور مستقل باشد. مسائلی مانند مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی».

وی افزود: البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین‌المللی خوب باشد، اما نیازی به پیوستن به قراردادهایی بر اساس این مفاد نیست که ما عمق آن را متوجه نمی‌شویم یا می‌دانیم مشکل دارد.

از گذشته درس بگیرید

نکته دیگر اینکه ایران از سال 2008 تا 2015 در لیست سیاه FATF قرار داشت و پس از آن در سال 2018 مجدداً به حالت تعلیق درآمد و مجدداً در لیست سیاه قرار گرفت. دولت‌های روحانی و ظریف مدعی شدند که اگر ایران به عضویت FATF نمی‌شد، این کشور نمی‌شد. امکان مبادله و تجارت حتی با چین و روسیه وجود دارد. نتیجه چه شد؟ در آن هفت سال و همچنین پس از سال 2018 که ایران به عضویت این سازمان در نیامد و در لیست سیاه آن قرار گرفت (12 سال)، با اقدامات و دیپلماسی شهید آیت الله رئیسی و شهید دکتر امیر عبداللهیان، روابط ایران با منطقه و جهان رو به وخامت گذاشت. کشورهای همسایه افزایش یافتند، یافتند و نشان دادند که اجازه غرب تنها راه نوشیدن آب نیست. مسیری که دولت چهاردهم هم متوجه شد مانند دولت یازدهم و دوازدهم به مذاکره با غرب محدود نمی شد.

جاسوسی آمریکا و اسرائیل از حزب الله تحت پوشش گروه ویژه اقدام مالی

FATF در آخرین جلسه خود لبنان را در لیست خاکستری قرار داد و تحت نظر قرار گرفت. این سازمان که با رژیم غاصب صهیونیستی مرتبط و با آن همکاری می کند، لبنان را تحت فشار قرار داده است تا از اقدامات و فعالیت های حزب الله مطلع شود.

کاملاً واضح است که با توجه به عدم دستیابی رژیم صهیونیستی به اهدافی که پس از هجوم به الاقصی برای خود در نظر گرفته بود و با توجه به مشکلات موجود در نبرد زمینی با حزب الله لبنان، سعی در استفاده از این سازمان برای دستیابی به اهداف بیشتر دارد. اطلاعاتی در مورد حزب الله

اینجوری میری ترکستان

بدیهی است که این معاهده دیکته شده که سعی شده بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شود، سودی جز فشار اقتصادی بیشتر بر کشور نخواهد داشت.

حال باید به این نکته اشاره کرد که دولت روحانی راهی را طی کرده است که تنها فشار اقتصادی بیشتری را بر مردم وارد کرده و دست ایران را به سوی آمریکا و حامیانش کرده است. وزیر امور خارجه دولت روحانی که خواستار مذاکره با غرب و حل مشکلات اقتصادی بود، در نهایت عضویت در این سازمان را تضمینی برای حل مشکلات اقتصادی ندانست. پس چگونه سخنگوی دولت و وزیر اقتصاد و دارایی در دولت چهاردهم می توانند با قاطعیت از حل مشکلات مردم از طریق اجرا و پیوستن به FATF صحبت کنند؟ مشکلات اقتصادی مردم چگونه به غرب و آمریکا منتقل می شود؟

این مسیر به مذاق رژیم صهیونیستی و غرب خواهد رفت و در نهایت به دو برابر شدن مشکلات مردم می انجامد. ما این را در گذشته دیده ایم.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *