اقدامات حقوقی تعرض رژیم صهیونیستی به ایران از مجراهای بینالمللی – یورنا
به گزارش «یورنا» به نقل از مهر: مهران محبی، کارشناس حقوقی در خصوص تهاجم اخیر اسرائیل به کشورمان گفت: ایران از نظر حقوقی امکان شکایت برای تهاجم به کشور خود را دارد. بر اساس بند 4 ماده 2 منشور سازمان ملل متحد، اعضا در روابط بین المللی خود از تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور یا هر وسیله دیگری که با اهداف آن مغایرت دارد خودداری کنند. سازمان ملل متحد ملل
وی ادامه داد: متاسفانه سازمان ملل با وجود پیوستن اسرائیل به این منشور، رژیم صهیونیستی را به عنوان یک دولت و دولت می پذیرد. اما ما می توانیم این پرونده را به دلیل نقض بند 4 ماده 2 توسط اسرائیل پیگیری کنیم. بر اساس این بند از ماده فوق الذکر، طرفین سازمان ملل متحد باید به امنیت یکدیگر احترام بگذارند و از هرگونه درگیری مسلحانه اعم از حمله مسلحانه یا ترور شخصیت که متأسفانه با تهاجم به خاک ایران ما شاهد رفتار رژیم صهیونیستی هستیم که این ماده را نقض می کند
این کارشناس حقوقی با بیان حق دفاع مشروع گفت: بر اساس ماده 51 منشور ملل متحد; اگر یکی از اعضای سازمان ملل متحد مورد تجاوز مسلحانه قرار گیرد، هیچ یک از مفاد این منشور به حق طبیعی دفاع مشروع فردی یا اجتماعی لطمه نمی زند، مگر اینکه شورای امنیت اقدامات لازم را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد، و اقدامات انجام شده را انجام داد. اعضاء برای استفاده از حق دفاع مشروع، باید فوراً به شورای امنیت اطلاع دهند، با این تفاوت که چنین اقداماتی به هیچ وجه با اختیارات و وظایف شورا بر اساس و بر اساس این منشور در هیچ زمانی در تضاد نیست. روشی ضروری برای حفظ یا بازگرداندن صلح و امنیت بین المللی است و لازم است بدانید که در صورت اتخاذ آن هیچ تاثیری نخواهد داشت.
وی گفت: بر اساس این ماده از منشور ملل، حق دفاع مشروع پذیرفته شده است و انتظار می رود در صورت وقوع حمله مسلحانه (در اینجا باید حمله مسلحانه اسرائیل را مد نظر قرار داد) بتوانیم این کار را انجام دهیم. به شیوه ای متناسب با این اقدام، بله، اجازه دهید ما نیز همین کار را انجام دهیم.
محبی اضافه کرد: اما یک سری چیزها باید مورد توجه قرار گیرد و متأسفانه کشور ما باید یکی دو کار در عملیات صادق 2 انجام می داد که آن کارها رعایت نشد. آنچه در عملیات True Promise 2 اتفاق نیفتاد سرعت بود، یعنی در هنگام واکنش باید سرعت زیادی رعایت شود و زمان دفاع نباید بیشتر از زمان حادثه باشد، زیرا باعث می شود سازمان ملل از کنترل خارج شود. . راه. همچنین طبق ماده 51، برای اعمال حق دفاع مشروع، باید از قبل به شورای امنیت اطلاع داده شود.
وی به حمایت کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: با توجه به حمایت آمریکا و کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی، طبیعی است که بخواهیم چنین حادثه ای را به اطلاع سازمان ملل برسانیم، زیرا آنها همسویی با این رژیم به اهداف زیادی منجر می شود که ما قصد دستیابی به آنها را نداریم.
این کارشناس حقوقی با اشاره به بهانه تراشی نکردن در مجامع بین المللی گفت: با یک سری برنامه ریزی های دقیق از جمله ابلاغ یک ساعت یا نیم ساعت قبل از حمله در قالب نامه رسمی به شورای امنیت، اصول پنج گانه لازم برای مشروعیت. دفاع باید به طور کامل مورد مطالعه قرار گیرد تا هیچ بهانه ای از جامعه بین المللی برای دادن حق به رژیم صهیونیستی باقی نگذاریم.
امکان پیگیری مراحل قانونی از طریق مجامع بین المللی برای کشور ما وجود دارد
وی افزود: همچنین می توان از طریق مجامع بین المللی مانند شورای امنیت یا دیوان بین المللی دادگستری که رکن قضایی مجامع بین المللی محسوب می شود، مراحل قانونی را پیگیری کرد. مثلاً وقتی برای کشور اتفاقی می افتد، چه سیاسی، چه اقتصادی و چه نظامی، می توانیم از وکلای بین المللی یا کارشناسان داخلی استفاده کنیم و از مجاری بین المللی و دیپلماتیک شکایت رسمی کنیم و پرونده را جلو ببریم.
محبی در خصوص اینکه آیا پیگیری های قضایی نتیجه ای داشته است یا خیر، گفت: کشور ما در بحث حقوق بین الملل و تعقیب بین المللی مورد غفلت قرار گرفته است. همچنین وقتی به تمام پنج نکته اصلی که گفتم توجه نشود، معمولا این موضوع از دفاع مشروع خارج می شود و به همین دلیل است که بارها در مجامع بین المللی نتوانسته ایم به هدف خود برسیم.
این وکیل دادگستری در خصوص همسویی سازمان های بین المللی با این رژیم گفت: ما در این زمینه کانال های زیادی داریم به عنوان مثال می توانیم این موضوع را از کشورهای هم جهت با ایران پیگیری کنیم که نقاط مشترکی دارند و این گونه موارد را محکوم می کنند. رویه ها
محبی ادامه داد: می توانیم به شورای تامین هم شکایت کنیم. لازم است برای جلب حمایت و رای این کشورها در این امر با سایر کشورها هماهنگ شود. اگر این اتفاق بیفتد قطعا به نتیجه ای که می خواهیم می رسیم.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به شرایط موجود و تنش های موجود، باید علاوه بر پاسخ نظامی، از مجاری بین المللی و دیپلماتیک نیز در این زمینه استفاده شود تا بازدارندگی لازم رخ دهد.