اعلام ضدیت با زبان انگلیسی با هدف حذف راحت‌تر زبان فارسی/طالبان: خودمان را با کشور‌های بی‌فرهنگ مقایسه نکنیم! – یورنا

تبلیغات بنری


در سه سال گذشته، طالبان کلمات فارسی را از هیئت های حکومتی دانشگاه ها، شفاخانه ها و تعدادی از ادارات دولتی حذف کرده اند.

به گزارش سرویس فرهنگی یورنا. ولی گل جواد، رئیس امور فرهنگی طالبان در شهرداری کابل، در نشست کمیته نظارت شورای این گروه با نمایندگان سکتور خصوصی گفت: «اولویت دادن به زبان های خارجی، بی فرهنگی کشور را نشان می دهد».

وی افزود که مردم افغانستان دارای فرهنگ غنی و زبان های زیبا هستند.

این مقام طالبان به کشور خاصی اشاره نکرده، اما در مورد استفاده از کلمات بیگانه به ویژه انگلیسی در تابلوهای مغازه ها در کابل این اظهار نظر را مطرح کرده است. علاوه بر این، فارسی ستیزی یکی دیگر از سیاست های اخیر طالبان است که باعث اعتراض در داخل و خارج افغانستان شده است.

اکنون طالبان به بهانه مخالفت با زبان‌های بیگانه که در کشور رایج نیست، به دنبال بهانه‌ای برای حذف آسان‌تر زبان فارسی هستند. در حالی که زبان فارسی یکی از مهم ترین و پرمخاطب ترین زبان های این کشور به شمار می رود.

ولیگل جواد تاکید کرد که افغانستان دارای تاریخ و فرهنگ طولانی است و نیازی به اولویت دادن به زبان‌های خارجی با پشت سر گذاشتن زبان‌های کشور نیست.

طالبان: خودمان را با کشورهای بی فرهنگ/ضد انگلیسی مقایسه نکنیم تا زبان فارسی را راحت تر حذف کنیم.

این اظهارات در زمانی منتشر شده است که حکومت طالبان در سه سال گذشته کلمات فارسی را از هیئت مدیره چندین دانشگاه، شفاخانه و تعدادی از ادارات دولتی حذف کرده است. منتقدان این گروه این اقدام طالبان را «حذف سیستماتیک» زبان فارسی از افغانستان خوانده اند.

از اقدامات طالبان در مورد زبان فارسی می توان خط فارسی را تضعیف کرد و در بیشتر مکاتبات اداری حکومت از زبان پشتو استفاده کرد، مردم پشتون را علیه فارسی زبانان تحریک کرد، به جشن های فارسی زبان حمله کرد، از صحبت فارسی در جشن ها جلوگیری کرد، تغییر کرد. تقویم سالانه کشور از شمسی تا قمری و حذف برخی از وقایع ریشه در فرهنگ و تمدن فارسی زبان. وی به حذف رسمی جشن نوروز و نصب تابلوهایی به زبان فارسی بر درب برخی ادارات رسمی دولتی به ویژه دانشگاه ها و خیابان ها اشاره کرد.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *