تحول روش‌های جراحی‌ چشم‌ با تولید گاز ایرانی

تبلیغات بنری


به گزارش خبرنگار علم و فناوری یورنا؛ شرکتی ایرانی که از سال 1388 فعالیت خود را در زمینه تولید و واردات تجهیزات تخصصی چشم پزشکی آغاز کرد. این شرکت با هدف خودکفایی و کاهش وابستگی کشور به واردات و از طریق تولید تجهیزات پزشکی در این صنعت مهم فعال است. تجهیزات و مواد مصرفی تخصصی چشم پزشکی مانند کارتریج انژکتوری موفق به توزیع محصولات خود با برند آیسان طب در سراسر کشور شده است.

مهدی هادیان پور مدیرعامل آیسان طب و عضو پارک فناوری پردیس در گفتگوی صمیمانه با خبرنگار علم و فناوری یورنا به تشریح چالش ها و دستاوردهای این شرکت پرداخت.

مسیر فراز و نشیب دانش پایه

مهدی هادیان پور، مدیرعامل و عضو پارک فناوری پردیس، نزدیک به شش سال است که در زمینه تولید تجهیزات چشم پزشکی تخصص دارد. وی دهه چهارم خود را می گذراند و دارای تجربه تحصیلی آکادمیک در زمینه های انرژی و صنعت پس از چندین سال کار در زمینه تکنسین های اتاق عمل و آموزش به سمت تولید تجهیزات چشم پزشکی شد. ایده تولید انژکتور کارتریج پس از احساس نیاز در بازار و بر اساس تجربیاتش در اتاق عمل به وجود آمد و پس از چهار سال به مرحله تولید انبوه رسید.

راه اندازی تولید محصولات تخصصی در ایران

هادیان پور در پاسخ به فعالیت های اصلی این شرکت گفت: یکی از محصولات اصلی این شرکت گاز هگزاکلرید (SF6) است در بیمارانی که از دیابت، ضربه یا نزدیک بینی شدید رنج می برند و دارای لایه های مجزای شبکیه هستند اگر این لایه ها با جراحی شبکیه یا ویترکتومی به هم متصل نشوند، از گاز هگزاکلرید گوگرد استفاده می شود از دست دادن بینایی بعد از عمل این گاز به مدت 20 روز در چشم باقی می ماند.

انقلابی در جراحی های چشم با گاز SF6 ایرانی / صرفه جویی در بینایی بیماران در عمل چشم!

مشکلات و موانع اخذ مجوز

وی درباره چالش های مربوط به اخذ مجوز برای این محصول توضیح داد: متأسفانه مراحل اخذ مجوز برای این محصول طولانی شد و از سال 1393 تا 1402 اقدام به اخذ مجوز کردیم که مشکل اصلی این بود که رسمی و نهادها از جمله سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی نمی دانستند چه کسانی باید برای این محصول مجوز صادر کنند.

هادیان پور افزود: با پیگیری و همکاری فراوان جعفر نیکزاد، مشاور رییس کل سازمان غذا و دارو، در نهایت مشخص شد که این محصول در رده «دستگاه پزشکی» قرار گرفته و مجوز آن صادر شد.

انقلابی در جراحی های چشم با گاز SF6 ایرانی / صرفه جویی در بینایی بیماران در عمل چشم!

مقایسه با نمونه های خارجی

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود نمونه خارجی از این محصول در ایران، توضیح داد: این محصول در ایران تولید نمی شود و نمونه خارجی آن از شرکت فرانسوی Acad به فروش می رسد یورو به ازای هر 15 میلی لیتر، در حالی که محصول خود را در حجم 80 میلی لیتر و با قیمت 600 هزار تومان (حدود 10 یورو) عرضه می کنیم، از نظر کیفیت نیز مطمئن هستیم، به همین دلیل می توانیم نیازهای مشتریان را برآورده کنیم. در کل ایران اگر کیفیت ما بد است، سازمان غذا و دارو به ما اجازه نداده است.

انقلابی در جراحی های چشم با گاز SF6 ایرانی / صرفه جویی در بینایی بیماران در عمل چشم!

پس انداز ارز و تاثیر اقتصادی

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر اقتصادی این محصول گفت: تولید داخلی این محصول به ما کمک می کند تا از خروج ارز به خارج از کشور جلوگیری کنیم. تخمین زده می شود که تولید داخلی این گاز مانع از خروج حدود 800 هزار یورو به خارج از کشور شود. به نظر من تنها راه نجات اقتصاد کشور ایجاد انگیزه های خلاقانه و خودکفایی در تولید تخصصی و صنعتی است. این محصولات نه تنها به استقلال اقتصادی کمک می کنند، بلکه بر کیفیت خدمات پزشکی و جراحی نیز تأثیر می گذارند.

هادیان پور همچنین به مصرف سالانه این محصول در ایران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سالانه حدود 4 تا 5 هزار کپسول با ظرفیت 80 سانتی متر مکعب از این گاز تولید می شود و در عمل جراحی چشم هر بیمار حدود 5 میلی لیتر مصرف می شود به این گاز نیاز دارد و با این حجم تولید می توانیم نیاز حدود 75 تا 80 هزار بیمار را در سراسر کشور تامین کنیم.

انقلابی در جراحی های چشم با گاز SF6 ایرانی / صرفه جویی در بینایی بیماران در عمل چشم!

چالش های صدور مجوز و مسائل حقوقی

هادیان پور در خصوص مشکلات اخذ مجوز به مانعی که در این راه پیش روی آنها ایجاد شده بود اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات بزرگی که با آن مواجه بودیم این است که به ما گفتند اگر محصول را بدون آن وارد بازار کنیم. یک مجوز، «قاچاق» تلقی می‌شود که این موضوع می‌توانست برای ما مشکلات جدی ایجاد کند، از طرفی چون کالای جدید و بدون نمونه داخلی بود، می‌گفتند اگر آن را وارد بازار کنیم، می‌توانیم آن را وارد بازار کنیم. به عنوان “نوآورانه” شناخته شود و خود ممکن است عوارض قانونی ایجاد کند و مانع از توزیع محصول شود.

وی ادامه داد: این عدم رزولوشن هشت سال ما را در بلاتکلیفی نگه داشت و در واقع تولید و عرضه محصول را برای ما بسیار سخت کرد اما در نهایت با پیگیری های مستمر این مشکل برطرف شد و مجوز لازم اخذ شد.» “صادر شد.”

این شرکت دانش بنیان با رفع این موانع قانونی هم اکنون قادر به پاسخگویی به نیاز بیماران و پزشکیان در سراسر کشور بوده و به عنوان نمونه موفق محصولات دانش بنیان و خودکفایی در حوزه پزشکی معرفی شده است. چشم پزشکی

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *