اجرای طرح پژوهشی ارائه الگوی بهرهبرداری بهینه از سرمایه انسانی دانشی و مشاغل دانشبنیان
به گزارش یورنا؛ محمدحسین قربانی «مدیر پروژه پژوهشی» درباره این طرح گفت: روش انجام این پژوهش ترکیبی بود و در این راستا از روش تحقیق کمی و کیفی (نظریه برآمده از داده ها) برای جمع آوری و تحلیل داده ها استفاده شد. در بخش کیفی جامعه آماری را کلیه مدیران، کارشناسان، اساتید دانشگاه، نخبگان اقتصاد، اشتغال و کارآفرینی ورزشی و صاحب نظران اقتصاد ورزش و منابع انسانی در ورزش استان تهران تشکیل می دهند. برای نمونه گیری از روش گلوله برفی تا رسیدن به اشباع استفاده شد و پس از انجام مصاحبه با 19 شرکت کننده، اشباع نظری حاصل شد.
وی گفت: نمونه های پژوهش به صورت عمدی و به صورت کمی و کیفی انتخاب شدند. در بخش کمی از ابزار پرسشنامه برای تعیین سطح مشاغل دانش بنیان و همچنین تعیین میزان توانایی آنها در ایجاد فرصت های شغلی استفاده شد. این پرسشنامه به صورت هدفمند بین 32 نفر از متخصصان نخبه در حوزه های اقتصاد و منابع انسانی در ورزش توزیع شد. به منظور سنجش و جمع آوری داده ها از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه تهیه شده توسط محقق استفاده شد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده ادامه داد: داده ها با استفاده از روش های کیفی و کمی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بخش کیفی به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نظریه برگرفته از داده ها و مدل ارائه شده توسط اشتراوس و کوربین (1990) استفاده شد و از روش کدگذاری برای شناسایی شرایط علی، شرایط زمینه ای و عوامل مداخله گر استفاده شد. شرایط، راهبردها و پیامدها در بخش کمی از روش های آمار توصیفی استفاده شد و میانگین نظرات اعضای نمونه مشخص شد و داده های حاصل با استفاده از برنامه اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
شناسایی و طبقه بندی توابع بر اساس دانش ریاضی
مجری طرح بیان کرد: در این تحقیق پس از مطالعه مشاغل مبتنی بر دانش ریاضی در سطح جهان و در شهر تهران، 62 شغل بر اساس دانش ریاضی در استان تهران شناسایی شد و برای دستیابی به توصیف بهتر، این مشاغل به دسته بندی شدند. 10 دسته شغلی که شامل: آموزش، مشاوره توسعه و جستجوی استعدادهای ورزشی، مربیگری ورزشی، رویدادهای ورزشی، مهندسی ورزش، پزشکی ورزشی، نرم افزار و فناوری ورزشی، مدیریت ورزشی، رسانه های ورزشی و سرگرمی های ورزشی است. همچنین پس از طبقه بندی فوق، توانایی ایجاد فرصت های شغلی و میزان وابستگی آن به دانش مورد بررسی قرار گرفت.
قربانی گفت: در بخش کیفی این پژوهش پس از انجام مصاحبه و کدگذاری داده ها، 108 کد مستقل اولیه ایجاد شد. نکته ای که در این کدها تکرار شد و بیشتر به آن اشاره شد، توسعه کسب و کار مبتنی بر دانش ریاضی است که به عنوان کانون مطالعه عوامل، استراتژی ها و پیامدهای علّی، زمینه ای و مداخله گر قرار می گیرد. از میان کدهای استخراج شده، 23 کد مربوط به عوامل علی، 20 کد زمینه ای، 17 کد مداخله، 28 کد راهبردی و 20 کد مربوط به پیامدهای توسعه کسب و کار ورزشی دانش بنیان است.
وی در پایان گفت: در این پژوهش از یک سو مشاغل دانش بنیان در شهر تهران شناسایی و مشاغل مربوط به هر شغل مشخص شد و میزان دانش و ظرفیت اشتغالزایی برای هر شغل مشخص شد. از سوی دیگر الگوی کلی و بهینه سازی تفصیلی نیروی انسانی دانش بنیان و کارکردهای دانش بنیان در توسعه کسب و کار ورزش دانش بنیان در استان تهران تدوین شده است. بنابراین، نتایج این تحقیق می تواند به عنوان یک الگوی جامع و کاربردی برای استفاده بهینه از نیروی انسانی دانش بنیان، توسعه شغلی و کسب و کار ورزش دانش بنیان مورد استفاده قرار گیرد.
علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با محمدحسین قربانی «مدیر پروژه و دانشیار پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی» به آدرس ایمیل ghorbani.moho@gmail.com تماس حاصل نمایند.
انتهای پیام/