کشف حیرتانگیز کنترل الکترونها با کریستالهای چرخان!
به گزارش خبرنگار علم و فناوری یورنا؛ یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی Ritesh Agrawal از دانشگاه پنسیلوانیا با بررسی کریستال های تنگستن دی سولفید (WS2) به کشف جدیدی در زمینه علم مواد دست یافته است. این تیم دریافتند که با چرخاندن لایههای این کریستالها، میتوانند حرکت الکترونها را با نور کنترل کنند. این پدیده شبیه نیروی کوریولیس است که با انحراف اجسام در سیستم های دوار مرتبط است.
آگاروال گفت: «با چرخاندن مواد، میتوانیم نحوه حرکت الکترونها را کنترل کنیم.
این کشف که نتایج آن در مجله Nature منتشر شد، به ویژه زمانی آشکار شد که نور قطبی دایرهای بر روی این کریستالها تابیده شد و الکترونها بر اساس اسپین داخلی ماده در جهات مختلف منحرف شدند.
این مطالعات در دوران قرنطینه COVID-19 آغاز شد، زمانی که Zahron Ji، یکی از نویسندگان اصلی، بر ایدههای جدید تمرکز کرد. سپس، آگاروال با همکاری سونگ جین از دانشگاه ویسکانسین، آزمایشاتی را بر روی چرخش کریستال های WS2 انجام داد و نتایج جالبی به دست آورد.
این تیم همچنین دریافتند که انحراف الکترون ها مشابه نیروی کوریولیس است و این پدیده در شرایط خاصی رخ می دهد. Mele، یکی دیگر از محققین این پروژه گفت: “کشف ما فقط در مورد یافتن این نیرو نبود، بلکه درک اینکه چه زمانی و چرا ظاهر می شود و در چه شرایطی نباید وجود داشته باشد.”
محققان دریافتند که این چرخش باعث افزایش بی ثباتی نوری در این مواد می شود که می تواند در طراحی دستگاه ها و حسگرهای فوتونیک استفاده شود.
این کشف می تواند افق های جدیدی را در زمینه مواد کوانتومی و راه هایی برای کنترل حرکت الکترون ها باز کند.
آگاروال خاطرنشان کرد: “ما در واقع فقط سطح آنچه ممکن است را می خراشیم، و با این کشف، به چیزی کاملاً جدید قدم می گذاریم.”
انتهای پیام/