خوراکیهایی که ضد پیری هستند – یورنا
به گزارش یورنا به نقل از روزنامه الشرق: به گفته متخصصان، بهبود سلامت پوست راه حل های مختلفی دارد که مهم ترین آنها تغذیه است. کارشناسان در واقع بر این باورند که راه هوشمندانه برای بهبود سلامت پوست، سرمایه گذاری بر روی غذاهای غنی از کلاژن است. در این مقاله به مواد غذایی سرشار از کلاژن اشاره کردیم که به تقویت مو و سلامت استخوان ها نیز کمک می کند.
کلاژن چیست؟
کلاژن یک پروتئین طبیعی است که به سلامت پوست، مو، ناخن ها و مفاصل کمک می کند. با افزایش سن، توانایی بدن برای تولید کلاژن طبیعی کاهش می یابد و در نتیجه چین و چروک، افتادگی پوست و موهای شکننده ایجاد می شود. به همین دلیل، بدن باید به دنبال منابع خارجی کلاژن باشد. غذاهای غنی از کلاژن می توانند بخش مهمی از راه حل این مشکل باشند.
آبگوشت استخوان: این خوراک سرشار از اسیدهای آمینه ضروری مانند گلیسین، پرولین و هیدروکسی پرولین است که بلوک های سازنده کلاژن هستند. نشان داده شده است که این اسیدهای آمینه به فرآیند سنتز کلاژن کمک می کنند.
انواع توت ها: انواع توت ها مانند توت فرنگی، تمشک و تمشک سرشار از آنتی اکسیدان ها به ویژه ویتامین C هستند که با کمک به تشکیل چارچوب ساختاری کلاژن به سنتز کلاژن کمک می کند. افزودن انواع توت ها به رژیم غذایی روزانه به افزایش خاصیت ارتجاعی و درخشندگی پوست شما کمک می کند.
تخم مرغ: تخم مرغ غنی از اسیدهای آمینه مانند پرولین و لیزین است که به سنتز کلاژن کمک می کند و به رشد ساختاری پوست، مو و بافت همبند کمک می کند. این غذا همچنین حاوی گوگرد است که به تولید بیوتین کمک می کند و از پوست سالم حمایت می کند.
مرکبات: مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و کیوی سرشار از ویتامین C هستند که برای سنتز کلاژن بسیار مهم است. این ویتامین به تثبیت و تقویت فیبرهای کلاژن کمک می کند و خاصیت ارتجاعی و کشسانی پوست را افزایش می دهد.
فلفل دلمه ای: فلفل قرمز و زرد به دلیل محتوای غنی از ویتامین C منبع عالی برای تولید کلاژن هستند، آنها همچنین سرشار از آنتی اکسیدان هستند که با هم از کلاژن در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
سیر: منبع قوی کلاژن است. سیر سرشار از گوگرد است و با ایجاد بلوک های ساختمانی مورد نیاز برای تشکیل بافت همبند قوی به سنتز کلاژن کمک می کند.
سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگدار مانند اسفناج، چغندر و کلم پیچ سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی هستند که نقش عمده ای در سنتز کلاژن دارند. محتوای کلروفیل بالای این سبزیجات همچنین به خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول ها در برابر اکسیداسیون کمک می کند.
لوبیا: این سبزیجات سرشار از اسیدهای آمینه ضروری مانند پرولین و لیزین هستند که به بهبود خاصیت ارتجاعی و یکپارچگی ساختاری پوست کمک می کنند. این اسیدهای آمینه به عنوان عوامل کلیدی در فرآیند سنتز کلاژن بدن عمل می کنند. همچنین سرشار از مس است که تولید کلاژن را افزایش می دهد.
آجیل: بادام هندی، بادام و بادام زمینی سرشار از اسیدهای آمینه هستند که به رشد کلاژن ساختاری و افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و رشد کلی بافت کمک می کند.