آفریقا در انتظار ورود نخستین محموله واکسن آبله میمون
سازمان بهداشت جهانی به دلیل تاخیر در رسیدن یک محموله واکسن آبله میمون به قاره آفریقا مورد انتقاد قرار گرفته است.
یورنا- آفریقا اولین محموله واکسن خود را علیه ویروس کشنده آبله میمون در هفته جاری دریافت خواهد کرد.
به گزارش گاردین، 1000 دوز از واکسن آبله میمون در این هفته وارد آفریقا می شود تا مبارزه با نوع خطرناک این بیماری آغاز شود.
شیوع آبله میمون در سال 2022 زنگ خطر را به صدا درآورده است.
مقامات پزشکی و دانشمندان هفته گذشته هشدار دادند که واکسنها در بیش از 70 کشور خارج از آفریقا در دسترس است و عدم تحویل واکسن به قاره آفریقا مشکلات نگرانکنندهای را در نحوه برخورد آژانسهای بینالمللی از جمله سازمان بهداشت جهانی با شرایط اضطراری بهداشت جهانی نشان میدهد. .
آنها سازمان بهداشت جهانی را مورد انتقاد قرار دادند و گفتند که اگرچه آبله میمون برای دهه ها آفریقا را گرفتار کرده است، اما آژانس سازمان ملل ماه ها طول کشید تا روند مورد نیاز برای دسترسی آسان کشورهای آفریقایی به مقادیر زیادی از واکسن را برای شروع نیاز رسمی کند.
آبله میمون یک عفونت کشنده است که علائم آنفولانزا و ضایعات پر از چرک ایجاد می کند و از طریق تماس فیزیکی نزدیک منتشر می شود.
در اواسط ماه اوت سال جاری (پایان مرداد) پس از سرایت نوع جدید بیماری از جمهوری دموکراتیک کنگو به کشورهای همسایه آفریقایی، سازمان بهداشت جهانی وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرد.
انتظار طولانی برای تایید سازمان جهانی بهداشت برای آژانس های بین المللی برای خرید و توزیع واکسن، دولت های آفریقایی و سازمان بهداشت عمومی این قاره را مجبور کرده است که از کشورهای ثروتمند بخواهند واکسن اهدا کنند.
در عین حال، اگر کشورهای اهداکننده احساس کنند که باید واکسنهایی را برای محافظت از جمعیت خود ذخیره کنند، این فرآیند دست و پا گیر میتواند بحران شیوع بیماری را در کشورهای مربوطه تشدید کند. قبلا اتفاق افتاده بود.
یکی از اعضای کمیته اضطراری CDC آفریقا و مدیر اجرایی موسسه تحقیقاتی Wits RHI در ژوهانسبورگ ضمن توصیف ظالمانه این عملیات، اظهار داشت: این قاره بار دیگر نادیده گرفته شده و نادیده گرفته شده است. در همین حال، 10 میلیون دوز از واکسن احتمالا در سراسر قاره برای مقابله با شیوع آبله میمون مورد نیاز خواهد بود.
در پاسخ، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که دادههای مورد نیاز برای بررسی کامل تأیید واکسن را ندارد و فرآیند مجوز اضطراری تنها پس از وقوع یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بینالمللی انجام میشود.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا