۱۰ روش تشخیص چای اصل از چای تقلبی – یورنا
به گزارش «یورنا» به نقل از: بسیار آگاه؛ وقتی صحبت از چای باکیفیت میشود، کمتر کسی وجود دارد که یک فنجان چای رنگارنگ، معطر و لبساز را نمیخواهد. این نوشیدنی در بین ما ایرانی ها بسیار محبوب است و سال هاست که بخشی از زندگی ماست؛ اما به دلایل مختلف از جمله گرانی چای اصل یا کمیاب بودن آن در برخی مواقع، میزان چای تقلبی در بازار افزایش زیادی پیدا می کند. این مشکل عاشقان چای را با این سوال مواجه کرده است که چگونه چای مرغوب را از چای تقلبی تشخیص دهیم؟ خوشبختانه با ظاهر و ظاهر چای به راحتی می توان تشخیص داد که کیفیت خوبی دارد یا خیر. طبیعتا راه های بیشتری برای تشخیص چای مرغوب از تقلبی وجود دارد که در ادامه به معرفی 10 روش اصلی می پردازیم.
10 راه برای تشخیص چای اصل از چای تقلبی
در بازار وسیع و متنوع چای، دانستن راههای تشخیص چای باکیفیت از چای تقلبی بسیار مهم است. زیرا مصرف چای تقلبی نه تنها لذت نوشیدن چای مرغوب را از بین می برد، بلکه می تواند برای سلامتی بدن شما نیز مضر باشد. برای تشخیص چای مرغوب می توان به ویژگی های آن مانند رنگ، عطر، طعم و حتی ظاهر آن توجه کرد. هنگام خرید چای باید به نکاتی مانند عدم وجود افزودنی های شیمیایی، سرعت دم کشیدن و عطر طبیعی آن توجه کرد. انتخاب چای اصل نه تنها نوشیدنی لذت بخشی را برای ارمغان به ارمغان می آورد، بلکه به حفظ سلامتی نیز کمک می کند.
چگونه چای باکیفیت را از تقلبی تشخیص دهیم؟ می توانید از این روش های عملی استفاده کنید:
طعم و عطر چای
یکی از راه های اصلی تشخیص چای با کیفیت، طعم و عطر طبیعی چای است. پس از دم کردن چای مرغوب، رایحه ای مطبوع و مطبوع در هوا پخش می شود که ممکن است نشان دهنده کیفیت بالای آن باشد. برخلاف این چای، چای تقلبی اغلب بوی خوبی ندارد یا ممکن است بوی شیمیایی داشته باشد. علاوه بر این طعم چای مرغوب، مطبوع و اصیل است که لذت نوشیدن چای را دو چندان می کند.
افزودنی های تقلبی چای
چای های تقلبی اغلب از افزودنی های شیمیایی برای افزایش رنگ و طعم استفاده می کنند که در صورت مصرف طولانی مدت می تواند برای سلامتی خطرناک و مضر باشد. یکی از راههای تشخیص چای واقعی از چای تقلبی، بررسی سطح فنجان بعد از نوشیدن است. اگر سطح لیوان سیاه، چسبنده و به سختی تمیز می شود، ممکن است نشانه وجود مواد افزودنی شیمیایی در چای باشد. بنابراین برای اطمینان از سلامت و کیفیت چای همیشه چای ایرانی مرغوب مانند چای لاهیجان درجه یک و یا چای خارجی بدون افزودنی را انتخاب کنید.
رنگ و ظاهر چای
یکی دیگر از ویژگی های مهم برای تشخیص چای مرغوب، رنگ آن است. رنگ آمیزی چای مرغوب به تدریج و بسیار طبیعی است. به عنوان مثال، چای طبیعی حداقل 15 تا 20 دقیقه طول می کشد تا در آب جوش حل شود و رنگ طبیعی خود را نشان دهد. اما چای تقلبی به سرعت رنگ غلیظ و غیر طبیعی به خود می گیرد و ممکن است در آب سرد تغییر رنگ دهد. بنابراین، اگر دیدید که چای شما در مدت کوتاهی رنگ زیادی به خود گرفته است، به احتمال زیاد تقلبی است و حاوی یک افزودنی شیمیایی است.
بدون تلخی و طعم اصلی چای
طعم و عطر طبیعی چای باکیفیت و اصیل بسیار برجسته است و به راحتی قابل تشخیص است. این گازها یکی از ویژگی های چای مرغوب هستند که لذت نوشیدن آن را دو چندان می کند. از طرفی چای تقلبی یا بی کیفیت معمولا طعم تلخ و شدیدی دارد که ممکن است نشانه افزودنی های مصنوعی و غیرمجاز باشد. بنابراین، اگر در هنگام نوشیدن چای طعم بسیار تلخ و غیرعادی احساس می کنید، به احتمال زیاد با چای تقلبی سروکار دارید.
چای تقلبی را با آب سرد تشخیص دهید
اشاره کردیم که بیشتر چای های تقلبی حاوی مواد افزودنی هستند و به راحتی تغییر رنگ می دهند. می توانید مقداری از آن را در نصف فنجان آب سرد بریزید تا از تقلبی یا اصل بودن چای مطمئن شوید. اگر چای اصل نباشد، پس از جوشیدن یا حتی ریختن آب نیمه جوش روی آن تغییر رنگ می دهد. اگر چای طبیعی، حتی با دارچین و گلاب، به آرامی رنگ خود را باز می گرداند و حتی پس از دم کشیدن کامل، می توانید بقایای چای دم کرده را در ته قوری مشاهده کنید.
رنگ چای را تغییر دهید
یکی دیگر از راههای تشخیص چای باکیفیت از چای تقلبی، توجه به تغییر رنگ چای در طول زمان است. چای مرغوب حتی پس از دم کشیدن و یک یا دو ساعت ماندن، رنگ طبیعی خود را حفظ می کند و کدر نمی شود. اما چای تقلبی پس از مدت کوتاهی به دلیل وجود مواد شیمیایی و رنگ های مصنوعی رنگ خود را از دست می دهد و تیره و کدر می شود. این تغییر رنگ در اثر واکنش مواد شیمیایی موجود در چای غیر اصل با اکسیژن موجود در هوا ایجاد می شود.
نام تجاری یا منشا چای
یکی از راه های تشخیص چای اصل از تقلبی توجه به منشا تولید آن است. هر نوع چای بسته به منطقه ای که در آن رشد و برداشت می شود، ویژگی های منحصر به فردی دارد. به عنوان مثال چای سبز چینی طعم و کیفیت متفاوتی نسبت به چای سبز ژاپنی دارد. بنابراین برای اطمینان از اصالت چای همیشه به اصل برند توجه کنید و قبل از خرید اطلاعات کافی در مورد اصل آن به دست آورید.
شکل ظاهری و شکل برگ های چای
ممکن است تشخیص چای تقلبی یا اصل از روی شکل و ظاهر برگهای آن دشوار باشد. اما اگر بتوانید ظاهر یک برگ چای با کیفیت را تشخیص دهید، به شما کمک می کند تا آن را راحت تر تشخیص دهید. برگ های چای با کیفیت می توانند اندازه ها، رنگ ها و شکل های مختلفی داشته باشند. اگر این برگ ها بسیار یکنواخت و همگن باشند، ممکن است نشانه اضافه شدن مواد رنگی یا کیفیت پایین محصول باشد. چای اصیل باکیفیت ظاهری طبیعی و غیر یکنواخت دارد و هیچ اثری از رنگ غیر طبیعی را مشاهده نخواهید کرد. بنابراین توجه به ظاهر برگ های چای را فراموش نکنید.
نحوه بسته بندی و برچسب گذاری محصول
روش دیگر برای تشخیص چای اصل از تقلبی، بررسی دقیق بسته بندی و برچسب محصول است. به طور معمول، تولید کنندگان چای درجه یک از بسته بندی باکیفیت استفاده می کنند و توجه ویژه ای به بسته بندی محصولات خود دارند. به همین دلیل بسته بندی خوب می تواند نشانه اصالت چای باشد. برچسب گذاری مناسب که شامل اطلاعاتی مانند نوع چای، مبدأ تولید و حتی گواهینامه ها و هولوگرام های معتبر است، یکی دیگر از نشانه های تشخیص چای مرغوب از چای بی کیفیت است.
قیمت چای
قیمت یک محصول نمی تواند دلیل محکمی برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن آن باشد. به عنوان مثال چای ایرانی درجه یک مانند چای مرغوب لاهیجان به دلیل تولید داخلی قیمت مناسبی دارد و قیمت مناسب آن لزوما به معنای بی کیفیت بودن محصول نیست. برخی از چای های خارجی موجود در بازار که اتفاقاً گران هستند، با اسانس ها و رنگ های مصنوعی همراه هستند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که قیمت تنها معیار مناسب برای تشخیص چای اصیل و مرغوب نیست.