یادآوری بی توجهی دولت احمدی نژاد به دغدغه سینماگران توسط یک فیلمساز – یورنا
محمدمهدی اصغرپور ضمن اشاره به بی توجهی دولت و مجلس فعلی به اصلاح نظام سانسور سینما، از دولت پزشکی خواست در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد.
به گزارش سرویس فرهنگی یورنا. اصغرپور، نظام نظارتی فعلی (قبلی) در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه سینما را با بلوغ و کرامت انسانی ناسازگار دانست و بر لزوم اقدام موثر دولت فدرال تاکید کرد.
این کارگردان در یادداشتی نظام نظارتی حاکم بر سینما را منسوخ و منسوخ توصیف کرد و اظهار داشت: اعتماد به هنرمندان امری اجتناب ناپذیر و لازمه حضور موثر در تحولات شتابان دنیای معاصر است.
در مطلبی که عسگرپور در روزنامه شرق منتشر کرده، آمده است: شانزده سال پیش در آستانه سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خانه سینمای ایران با درک تحولات فکری و اجتماعی انقلاب اسلامی. جهان معاصر و البته جامعه ایران، به ویژه سینماگران، طی مطالعات طولانی در مورد محدوده مقررات حاکمیتی که صنعت سینما را تنظیم می کرد و آن را برای مقامات وقت، از رئیس دولت و دستگاه های اجرایی ذیربط تا شورای اسلامی؛ طی چند جلسه پیگیری مشخص شد که دولت و مجلس اراده ای برای بازنگری در ساختار قدیمی و منسوخ نظارت قبلی سینما ندارند.
اکنون معتقدم با شنیدن ندای وحدت و صداقت ملی از زبان دکتر مسعود بازکیان می توان امیدوار بود که مانع فوق (سیستم منسوخ نظارت قبلی) بر سر راه تداوم خلاقیت و امکان سینمای ایران برطرف شود. جایگاه قابل توجهی در جهان به دست آورد.
ما دو راه پیش رو داریم
در ادامه مطلب اصغر پور آمده است: بر این اساس به بخشی از سیستم پیشنهادی خانه سینما برای سازوکار تولید فیلم اشاره می کنم و اجرای آن را از حکومت وحدت ملی قویاً درخواست و انتظار دارم:
در آن طرح دو مسیر برای تولید و ارائه آثار سینمایی پیش بینی شده بود: الف) در مسیر اول، فیلمسازان پس از احراز صلاحیت علمی و هنری توسط نهاد صنفی، بر اساس سناریوی انتخابی (مانند کلیه کارگران در رشته های پزشکی، مهندسی و …) و پس از تایید صلاحیت علمی می توانند هر روز و در هر پروژه (در چارچوب قوانین مربوطه و از جمله ممنوعیت های امتحانی در این قوانین) به کار خود بپردازند (این ممنوعیت ها عبارتند از: با دقت استخراج و شمارش شده است)) سپس توسط دو شورا بر اساس سن متشکل از نمایندگان مؤسسات علمی مدنی مانند انجمن ارائه می شود. انجمن علمی جامعه شناسان، انجمن علمی حقوق، انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه الهیات و معارف اسلامی) و شورای درجه کیفی فنی متشکل از نمایندگان مؤلف و اتحادیه های هنری، این مدرک را بررسی و اعلام می کند لازم است برای آگاهی عمومی درج و اعلام شود. پس از این مرحله در صورت طرح شکایت خصوصی یا توسط مدعی العموم در دادگاه، پس از واریز مبلغی معادل نصف هزینه تولید فیلم، در صورت لزوم دستور توقیف موقت فیلم توسط دادگاه صادر می شود. دادگاه و دادگاه موظفند حداکثر ظرف مدت دو هفته حاضر شوند و هیئت منصفه ای مرکب از نهادهای مدنی و دولتی باید به اتهامات مطرح شده رسیدگی کنند. قاضی پس از محاکمه، نظر هیأت منصفه را در مورد مجرم بودن یا نبودن متهم و در صورت مجرم بودن حق تخفیف مجازات و سپس بر اساس تصمیم هیأت منصفه و بر اساس مجازات های مقرر در قانون می خواهد. ، حکم صادر می کند. در صورت قضاوت سازنده فیلم، مبلغ پرداختی بابت طرح دعوی به عنوان جبران بخشی از خسارت به صاحبان حقوق مادی فیلم تعلق می گیرد.
ب) در روش دیگر که از آن به عنوان کانال تامین سرمایه فیزیکی یاد می شود، فیلمسازان با مراجعه به هیات پروانه نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فیلمنامه منتخب را طبق قوانین مربوطه بر اساس سند صنفی تولید می کنند. راهنمای نمایش و ارسال و بدین ترتیب در صورت صدور مجوز اکران فیلمسازان هیچگونه مسئولیت قانونی و کیفری در قبال شکایت و درخواست در محاکم و محاکم قضایی ندارند و مسئولیت آن صرفاً به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است هیئت صدور مجوز غربالگری. به محاکم و محاکم قضایی و خسارات وارده از سوی فیلمسازان ضبط خواهد شد.