گنبد آهنین ایران + عکس

تبلیغات بنری


به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، سامانه موشکی پدافند هوایی D9 در 31 اردیبهشت 1400 معرفی شد. این سامانه با ترکیب موشک جدید و پیشرفته 9D با رادار و پرتابگر سامانه سوم خرداد ساخته شده و علاوه بر موشک های تخصصی، وظیفه انهدام انواع اهداف متعارف مانند جنگنده، بالگرد و پهپاد را بر عهده دارد. وظیفه انهدام موشک های کروز سریع و بمب های پرتاب شده توسط هواپیماهای دشمن
موشک Samane 9D که برخی آن را «گنبد آهنین» ایران می نامند، از طراحی سنتی خانواده موشکی طیر به ویژه نمونه های نهایی آن در ظاهر استفاده می کند. بال ذوزنقه ای شکل در قسمت میانی به سمت عقب بدنه و بال های کنترلی قرار گرفته در انتهای بدنه دارای ویژگی های پیکربندی موشک های تایر موفق بودند.

تفاوت ابعاد بین 9D و Tayer نشان می دهد که این موشک برای برد کوتاه طراحی شده است. دستگاه های این موشک دارای قسمت مربعی شکل هستند. این موشک از سوخت جامد استفاده می کند و سرعت آن را بر اساس مدل های مشابه در دنیا می توان بیش از سه تا چهار برابر سرعت صوت (سه تا چهار ماخ) تخمین زد.

زمانی که سامانه 9D در 31 ژوئن 1400 به فضا پرتاب شد، بردی بین 20 تا 30 کیلومتر و ارتفاع هدف 10 کیلومتر داشت. این موارد نشان می دهد که 9D برای پوشش مسافت کوتاه تا متوسط ​​و پوشش ارتفاع بالا طراحی شده است.

روش هدایت این موشک دریافت دستورات اصلاحی برای حرکت به سمت هدف است. به همین ترتیب، همانطور که در بسیاری از موشک های زمین به هوا استفاده می شود، خود موشک نمی تواند موتور جستجوی داخلی داشته باشد.

در این صورت کمک می کند تا قطر موشک سبکتر و کوچکتر شود و البته سامانه زمینی به قدرت بالاتری نیاز دارد، زیرا تا لحظه برخورد باید با افزودن اهداف و با محاسبه تمام موشک های خود را ردیابی کند. اصلاحات او دستور می دهد، موشک را نشانه می گیرد. در موشک های دوربرد معمولاً از هدایت فرماندهی یا فرماندهی در فازهای میانی استفاده می شود.

موشک هایی که اصلا هدایت داخلی ندارند بسیار ارزان تر از موشک های هدایت شونده هستند و هزینه استقرار آنها در تعداد زیاد کمتر است. موشک های 9D دارای حسگرهای مجاورت لیزری پیشرفته هستند به طوری که کلاهک زمانی که به موقعیت مطلوب نسبت به هدف رسید منفجر و هدف را از بین می برد.

علاوه بر رادار، سیستم 9D به جستجوی نوری نوع حرارتی نیز در هر دستگاه مجهز است. طیف گسترده ای از سامانه های الکترواپتیکی در کشور ساخته شده است که ایران را به کشوری صاحب سبک در این زمینه تبدیل کرده است، حتی مدل هایی با برد 150 کیلومتر در برابر اهداف هوایی در کشور ساخته شده است.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری eghtesadonline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *