کاهش روند رسوب کالا در بنادر و جلوگیری از ماندگاری بیش از حد کالاها با ورود دستگاه قضا
معاون بنادر و امور اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به کاهش روند سپرده گذاری کالا در بنادر با ورود دستگاه قضایی، گفت: تعیین ارجاع کالاهای تاریخ مصرف گذشته و متروکه، کاهش تعداد کانتینرها در بنادر. بنادر کشور و جلوگیری از ماندگاری بیش از حد کالاها در بنادر از جمله این تشریفات با ورود به قوه قضائیه تسهیل می شود.
یورنا- دولت ها همواره متعهد به ایجاد تمهیداتی برای تامین و نگهداری کالاها و مواد مورد نیاز مردم هستند و به همین دلیل است که سالانه بخش بزرگی از کالاهای مورد نیاز دولت ها از طریق واردات از کشورهای دیگر تامین می شود.
حمل و نقل دریایی همواره در کشورهای مختلف از جمله ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است به طوری که حدود 90 درصد واردات و صادرات کالا و مبادلات تجاری کشور از طریق حمل و نقل دریایی و بنادر تجاری کشور صورت می گیرد.
همچنین با توجه به الزامات موجود در کشور، لازم است کالا پس از ورود به بنادر به مراکز مصرف ارسال و مراحل ترخیص را به سرعت طی کند.
با توجه به اینکه سازمان های مختلف در ترخیص کالا از بنادر کشور نقش دارند، هماهنگی هر چه بیشتر بین این سازمان ها و تسریع در عملیات مربوطه باعث افزایش سرعت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر، ترخیص کالا در سریع ترین زمان ممکن و جلوگیری از بروز مشکلات می شود. با ماندگاری کالا در بنادر.
بر اساس تایید رئیس قوه قضائیه در سفرهای اخیر در خصوص لزوم نظارت مستمر مراجع قضایی بر وضعیت انبارهای بندری کشور اقدامات مختلفی در استانداری های مختلف انجام شد.
رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای قضایی استان هرمزگان در 23 اردیبهشت اظهار داشت: وضعیت بنادر، گمرک و انبارهای اموال استان هرمزگان نسبت به سفر قبلی در اسفند 1400 و وضعیت فعلی بهبود زیادی داشته است. این انبارها را نمی توان با گذشته مقایسه کرد. خود مسئولان استانداری نیز دلیل این بهبود و بهبود وضعیت را سفرها و بازدیدهای مسئولان تایید کردند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی مورخ (27 اردیبهشت) همچنین با تحلیلی از مقوله تنظیم وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «اکتسابی» به سفر کمیته عالی قضایی به استان هرمزگان و بازگشت آن به بندر شهید رجایی اشاره کرد. و اموال «مصادره شده». وی با بیان اینکه وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال «متعلق» و «مصادره» در سراسر کشور به ویژه استان هرمزگان قابل مقایسه با گذشته نیست و وضعیت این مراکز بسیار بهبود یافته است، گفت: البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
در این خصوص جلیل اسلامی معاون بنادر و امور اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی گفت: گفت و گو با میزان وی به اقدامات قضایی در تسریع روند تخصیص کالاهای موجود در بنادر کشور اشاره کرد و گفت: طی دو سال گذشته تجار با مشکلات زیادی از جمله مشکل تامین ارز، مشکل نمایش ارز، مشکل مواجه بوده اند. در خصوص ثبت سفارش کالا، مشکل صدور مجوزهای مربوط به دستگاه های مسئول صدور مجوز و … خوشبختانه با پیگیری های رئیس قوه قضاییه و صدور دستورات مختلف از سوی مراجع قضایی در در استانداری های مختلف کشور جلسات زیادی در سطح استانداری با حضور استانداران و نمایندگان سازمان های مرتبط با موضوع ترخیص کالا برگزار شد و در سال گذشته شاهد کاهش رسوب کالا در بنادر بودیم.
تعیین تکلیف کالاهای معوق و متروک با تایید رئیس کل دادگستری
وی با بیان اینکه یکی از دستورات مهم رئیس قوه قضائیه مربوط به تعیین جابجایی کالاهای معوق و متروکه است، گفت: این کالاهایی که در بنادر کشور واریز شده اند، وابسته به سازمان جمع آوری و فروش کالا هستند. اموال تملک شده که به دلیل نبود امکانات کافی برای ساماندهی خروج و نگهداری آن در خارج از بنادر کشور در انبارهای بندری نگهداری می شد که خوشبختانه پیگیری های متعدد مراجع قضایی روندی را به همراه داشته است که طی آن خروج این کالاهای بنادر از نیمه دوم شتاب می گیرد از سال 1402 هجری شمسی شاهد کاهش این کالاها در انبارهای بندری کشور بوده ایم.
اسلامی ادامه داد: از سال گذشته قوه قضاییه تصمیم گرفت با همکاری دولت از ماندن طولانی مدت کالا در بنادر کشور جلوگیری کند تا کالاها به موقع از بنادر کشور ارسال و به مقصد ارسال شود. .
کاهش تعداد کانتینرها در بنادر کشور با تشریفات دستگاه قضایی
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: اقدامات کلی دستگاه قضایی منجر به کاهش تعداد کانتینرها در بنادر کشور و ماندگاری نهاده های دامی مانند ذرت، جو و … شد. و دام. سویا در بنادر کشور.
وی افزود: این کالاها که عمدتاً متعلق به نهادهای دولتی است، گاهی به دلیل مشکلات مختلف در انبارهای بندری باقی می ماند و متاسفانه در برخی موارد به دلیل ماهیت این کالاها شاهد فساد و احتراق خود به خودی این کالاها در انبارهای بندری بوده ایم. کالاهایی که خوشبختانه با قوه قضائیه هماهنگی خوبی برای ترخیص آنها انجام شد و توانستیم این کالاهای اساسی را که عمدتاً در انبارهای بندر امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) وجود داشت، تخصیص دهیم و به روند کار سرعت ببخشیم. از حذف آنها
اسلامی با اشاره به وجود خودروهای مختلف در سطح بندر از سال های اخیر به دلیل مشکلات اسنادی بیان کرد: این کالاها که بیشتر آنها رها شده بود توسط دستگاه قضایی ارجاع و برای جمع آوری و فروش به سازمان تحویل داده شد. از اموال تملک شده پس از آن سازمان مذکور نیز مسؤول برگزاری مزایده فروش آن بوده است.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اقدامات حذفی در بنادر منجر به کاهش رسوب و ماندگاری کالا در بنادر شد، تاکید کرد: با مثبت ارزیابی شدن این اقدامات امیدواریم. که این همکاری ها در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: امیدواریم با تداوم همکاری شاهد خروج به موقع کالاها از بنادر کشور و توزیع آن به مراکز مختلف که بخشی از آنها مواد اولیه شرکت های تولیدی است، باشیم و بتوانیم آنچه را انجام دهیم. مورد نیاز است.” شعار سال «جهش در تولید با مشارکت مردم» است.
رویه های شرکت بنادر برای کاهش رسوب محموله
اسلامی تایید کرد: شرکت بنادر و دریانوردی علاوه بر پیگیری از مراجع قضایی، در سال 1402 نیز اقدامات متعددی را در راستای تسریع در تخلیه و بارگیری کالا و کاهش رسوب کالا در بنادر کشور انجام داد که یکی از آنها منجر به افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر؛ در این راستا طی دو سال گذشته ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور از 165 میلیون تن به 171 میلیون تن افزایش یافته است.
معاون امور بندری و اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد: تامین تجهیزات جدید تخلیه و بارگیری کالا در بنادر، افزایش درب های عملیاتی خروج کالا از بنادر و انجام عملیات تخلیه و بارگیری به صورت شبانه روزی از دیگر اقدامات است. توسط سازمان بنادر در سال 1402 گرفته شده است.
به گفته اسلامی، هماهنگی هایی با سازمان حمل و نقل زمینی و حمل و نقل زمینی و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی برای افزایش کامیون ها و واگن های ورودی به منظور تسریع در خروج کالا از بنادر و تشکیل تیم کاری انجام شده است. تسریع در امر مهمی که کالاهای متروکه در بنادر (کالاهای متعلق به سازمان مجموعه و فروش اموال) را در نظر می گیرد و تحویل انبارها، ایجاد فضای مناسب برای حمل و نقل و نگهداری کانتینرهای متروکه است.
وی بیان کرد: از دیگر اقدامات ساماندهی بنادر می توان به معرفی اپراتور برای انعقاد قرارداد با سازمان جمع آوری و فروش اموال به منظور تخلیه، ذخیره سازی، برش و حفاظت کانتینرهای متروکه، افزایش کنتورهای متصل به آن اشاره کرد. شبکه کامپیوتری توزیع کالا و استفاده از ظرفیت مجوز حمل یک طرفه برای خروج بدون توقف کالا از بنادر به کشور.
معاون امور بندری و اقتصادی رئیسجمهور با تایید برگزاری جلسات متعددی با نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و ستاد پاسخگویی دولت، گفت: تبادل اطلاعات کالا با دستگاههای ذیربط سامانه جامع انبارهای تحت نظارت وزارتخانه و در سال 1402 هجری شمسی با مبارزه با قاچاق و دریافت هویت متمایز از این سامانه تکمیل شد.
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا