کابینه ترامپ مملو از طرفداران اسرائیل است/ کینه از نتانیاهو کارساز خواهد شد – یورنا

ترامپ قصد دارد تعداد زیادی از شخصیت های طرفدار اسرائیل را وارد دولت جدید خود کند.
به گزارش سرویس بین الملل یورنا. سایت تحلیلی نیو عرب در مقاله ای نوشت: پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای مردم خاورمیانه تعجب آور نبود. دولتهای منطقه برای این کار برنامهریزی کردند و بیش از یک ماه قبل از تحلیف ترامپ آماده رویارویی با دولت ترامپ بودند.
این بار ترامپ آماده رویارویی با خاورمیانه نیست، زیرا خاورمیانه امروز با خاورمیانه ای که ترامپ در اولین دوره حضورش در کاخ سفید با آن مواجه بود، تفاوت اساسی دارد. دو تغییر بزرگ ایران و غزه است.
در دوره اول ترامپ، او برنامه جامع اقدام مشترک 2015 را برای محدود کردن برنامه هستهای ایران پاره کرد. حسن روحانی میانهرو در آن زمان رئیسجمهور ایران بود و در سال ۲۰۲۱ فردی محافظهکار جانشین وی شد – مرحوم ابراهیم رئیسی و سپس ریاست جمهوری به مسعود المدیجیان نسبتا معتدل واگذار شد.
حتی قبل از اینکه پزشکان وظایف خود را بر عهده بگیرند، ایران در مارس 2023 برای کاهش تنش و ارتقای ثبات در منطقه، به برقراری روابط نزدیک با همسایگان عرب خود و احیای روابط دیپلماتیک با رقیب اصلی منطقهای خود، عربستان سعودی، پرداخته بود.
این ما را به تغییر دیگری نسبت به زمان خروج ترامپ از کاخ سفید می رساند: هم چین و هم روسیه روابط خود را با ایران و با یکدیگر تقویت کرده اند. اگرچه ترامپ همیشه با چین و ایران خصومت داشت، اما در دوره اول ریاست جمهوری خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه رابطه نزدیک داشت.
در حالی که به نظر می رسد او مشتاق هماهنگ کردن تنش زدایی در اوکراین و خاورمیانه به طور مستقیم با پوتین است، باید مجموعه جدیدی از پویایی روابط را دنبال کند. باید گفت که روند کاهش تنش در خاورمیانه دشوار خواهد بود.
با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه برای برقراری آتش بس در لبنان، به نظر می رسد کارزار اسرائیل علیه حزب الله قبل از مراسم تحلیف ترامپ پایان یافته است.
کارزار وحشیانه اسرائیل در غزه در پاسخ به حمله حماس در 7 اکتبر 2023 آغاز شد، اما اکنون باعث مرگ، آوارگی و رنج غیرنظامیان وحشتناکی شده است. با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه برای برقراری آتش بس در لبنان، به نظر می رسد کارزار اسرائیل علیه حزب الله قبل از مراسم تحلیف ترامپ پایان یافته است.
اما به سختی می توان پیش بینی کرد که آیا توافق صلح در لبنان دستیابی به توافقی مشابه در غزه را آسان تر یا دشوارتر می کند، به خصوص که ترامپ موضع روشنی در این زمینه ندارد.
درک رویکرد جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا آسانتر بود. او و وزیر خارجه اش مقداری توشه ایدئولوژیک صهیونیستی را حمل می کنند.
در حالی که دولت بایدن از اسرائیل خواست تا تجاوزات خود را متوقف کند و تهدید کرد که در صورت عدم بهبود شرایط برای غیرنظامیان در غزه، کمکهای خود را به تلآویو متوقف میکند، اما اقدامات اسرائیل را توجیه کرد و حتی پس از آتشبس در لبنان، دولت بایدن به تامین تسلیحات آن ادامه داد در حال پیشبرد قرارداد فروش سلاح به اسرائیل به ارزش 680 میلیون دلار است.
ترامپ نیز تمایل مشابهی به منافع اسرائیل نشان داده است. او در اولین دوره ریاست جمهوری خود برای انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت المقدس تلاش کرد و حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان اشغالی را به رسمیت شناخت.
ترامپ نیز تمایل مشابهی به منافع اسرائیل نشان داده است. او در اولین دوره ریاست جمهوری خود برای انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به بیت المقدس تلاش کرد و حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان اشغالی را به رسمیت شناخت.
ترامپ همچنین روند عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل را آغاز کرد و اسرائیل در سال های 2021-2021 به اصطلاح توافق نامه ابراهیم را با امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان امضا کرد.
ترامپ قصد دارد تعداد زیادی از شخصیت های طرفدار اسرائیل را وارد دولت جدید خود کند. اما وقتی صحبت از جنگ در غزه می شود، فقدان تعهدات ایدئولوژیک محکم او نشان می دهد که او می خواهد به توافق برسد.
این توافقی است که به نظر می رسد برای فلسطینی ها بد باشد، نه تنها به دلیل تمایل دولت ترامپ به طرفداری از اسرائیل، بلکه به این دلیل که معاملات با میانجی گری خارجی تمایل به منعکس کننده توازن قدرت در زمین دارد، که به وضوح به نفع اسرائیل است.
فلسطینی ها حتی از حمایت قوی کشورهای عربی نیز برخوردار نیستند، اگرچه عربستان سعودی اعلام کرده است که روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل برقرار نخواهد کرد تا قبل از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967، سلطنت ابراهیم متشنج باشد، اما شکسته نشده است.
اما توافق ترامپ ممکن است برای اسرائیلی ها هم عالی نباشد. ترامپ از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که پس از پیروزی بایدن در انتخابات 2020 به او تبریک گفت، کینه توز است.
به نظر می رسد محتمل ترین سناریو پایان جنگ کنونی و بازگشت به وضعیت قبل از 7 اکتبر باشد، نه هرگونه فشار به سوی راه حل سیاسی گسترده تر.
ترامپ پیش از این تلاش کرده بود تا یک توافق طرفدار اسرائیل را مهندسی کند و طرح صلح خاورمیانه خود را صادر کرده بود، اما آنچه او «معامله قرن» نامید، به طرز بدی شکست خورد.
اما غیرقابل پیشبینی بودن ترامپ و شخصیتهای حامی اسرائیل در دولت او، بسیاری را در منطقه نگران کرده است که او ممکن است برای الحاق بخشی از کرانه باختری به اسرائیل چراغ سبز نشان دهد یا حتی ایجاد شهرکهای صهیونیستی در غزه را تایید کند.
ترامپ پیش از این تلاش کرده بود تا یک توافق طرفدار اسرائیل را مهندسی کند و طرح صلح خاورمیانه خود را صادر کرده بود، اما آنچه او «معامله قرن» نامید، به طرز بدی شکست خورد.
مشکلی که اکنون باید کاملاً روشن شود این است که وقتی فلسطینیها امکان راهحل دو کشور را نمیبینند، در نهایت وارد عمل میشوند. بنابراین، حتی اگر ترامپ برای بازگشت به وضعیت موجود مذاکره کند، بعید است که برای مدت طولانی ادامه یابد.