چه اقداماتی باید در هنگام وقوع زلزله انجام دهیم؟ – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش «یورنا»، به گزارش ایسنا، سیدجلولی مولکی درباره توصیه های امنیتی لازم در هنگام وقوع زلزله گفت: اقدامات بحران به سه گروه قبل از بحران، هنگام بحران و بعد از بحران تقسیم می شود.

اقدامات قبل از بحران

ملکی درباره اقداماتی که باید قبل از بحران انجام شود، گفت: مهم ترین موضوع آموزش است. متأسفانه ما از آن آگاه نیستیم. از نظر آموزش در همه زمینه ها به خصوص بحران و زلزله خیلی ضعیف عمل می کنیم. روزهایی که آرامش وجود دارد و خوشبختانه هیچ بحرانی وجود ندارد، بهترین زمان برای آموزش و یادگیری است. مانورهایی را انجام دهید که یک شبه بحران دارند. می توان گفت این مانور باعث افزایش آمادگی مردمی و نیروهای عملیاتی و امدادی می شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه شهروندان باید نقاط ضعف و قوت را در خانه و محل کار خود مشخص کنند، افزود: اکنون ساختمان و شهرسازی با 50 سال پیش متفاوت است. نوع آموزش داده شده در این زمینه برای علم مدرن و شهرسازی جدید مناسب نیست. می گفتند هنگام زلزله بین «قاب در» می ایستد. چون این قاب خیلی محکم بود. در حال حاضر فریم های مقاومت زیادی وجود ندارد. در حال حاضر دیوارهایی از گچ ساخته شده و بسیار ضعیف هستند. صدای همسایه از بلوک کنار خانه به گوش می رسد. در گذشته می گفتند هنگام زلزله مردم زیر میزها پناه می گیرند. در آن زمان میزهای چوبی بسیار محکم بودند. اما امروز میزها مقاومت قدیمی را ندارند.

مکان های سخت تر در خانه

این کارشناس امنیتی به بهترین مکان ها برای پناه گرفتن در هنگام زلزله اشاره کرد و گفت: بهترین مکان برای پناه گرفتن در ساختمان ها گوشه دیوارها و اتاق ها، مقابل ستون ها و مکان هایی است که عرض کمتری دارند. مانند راهروها، توالت ها نیز عرض کمتری دارند و مقاومت بهتری نسبت به سایر قسمت های خانه دارند.

مولکی ادامه داد: برای مثال یخچال، کمد، آباژور، قفسه کتاب، تابلوهای بزرگ و اشیایی از این قبیل که آویزان هستند و احتمال سقوط دارند را در نظر بگیرید. یکی از نکات ایمنی این است که این گونه اجسام آویزان را در زمان آرام (قبل از وقوع حادثه) با وسیله نگهدارنده مانند پیچ ​​به دیوار ببندید تا در هنگام زلزله سقوط نکند و به زمین نیفتد. به مردم آسیب می رساند

هنگام وقوع زلزله در ساختمان چه کنیم؟

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در خصوص حضور در این ساختمان در هنگام زلزله چه باید کرد: مردم هنگام زلزله آرامش خود را حفظ کنند و به مکان های امنی که در زمان زلزله شناسایی کرده اند مراجعه کنند. از قبل آرام شدن در چنین لحظاتی سخت است. افرادی که قبلا ورزش و تمرین کرده اند، چندین قدم جلوتر از افرادی هستند که اقدامی نکرده اند. افرادی که در هنگام زلزله خود را بهتر درک می کنند باید در آرامش و راهنمایی دیگران به آنها کمک کنند. مهمترین قسمت بدن سر است. اگر چیزی مثل کیف یا کتاب دارید، آن را روی سرتان بگذارید.

ملکی خطاب به شهروندان تاکید کرد: در زمان زلزله از آسانسور استفاده نکنید. استرس خود را کنترل کنید و بدون دلیل و بدون برنامه پیش نروید. با وحشت به سمت پنجره ها نروید که باعث شکستن شیشه و آسیب دیدن شما می شود. از پله ها پایین نروید زیرا به دلیل عدم تمرکز و کنترل ممکن است سقوط کنید و به خود آسیب برسانید.

هنگام وقوع زلزله در خیابان چه کنیم؟

وی با بیان اینکه در زمان زلزله اگر مردم در خیابان بودند چه باید کرد و چه باید کرد، گفت: اگر فردی در خودرو است در جای امن توقف کرده و از خودرو پیاده نشوید. . اگر فردی پیاده است و در خیابان راه می رود، از درختان کهنسال، ستون ها و پل ها، ساختمان های بزرگ و قدیمی و به ویژه ساختمان های در حال ساخت دوری کنید. ساختمان هایی با نمای شیشه ای زیاد بسیار مضر هستند. اگر شیشه ها نشکن و مقاوم نباشد در زلزله می شکند و به شهروندان آسیب می رساند. نزدیک تیرهای برق، زیر سیم‌های برق که ممکن است در اثر زلزله بشکند و سقوط کند و مردم دچار برق گرفتگی شوند، راه نروید.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *