چرخش جنجالی جولانی درباره حجاب و فتاوی گذشته! – یورنا
یک روزنامه مستقل سوری گزارشی از تغییر ایدئولوژیک رخ داده در گروه «حیات تحریر الشام» که پس از سقوط دولت اسد کنترل سوریه را به دست گرفت، منتشر کرد.
به گزارش یورنا به نقل از الافدال; این رسانه ها می گویند تغییراتی که در ابومحمد الجولانی یا احمد الشریعه، رئیس تحریرالشام رخ داد، فقط یک تبلیغ برای متقاعد کردن غرب برای حذف نام این گروه از فهرست گروه های تروریستی است.
عناب بلدی یک رسانه مستقل سوری است که به تنهایی در سال 2011 توسط گروهی از «خبرنگاران شهروند» و «فعالان» از شهری در حومه دمشق تأسیس شد. نام این رسانه به معنای «اناب من» است و نماد منطقه درایا در حومه دمشق است.
سال تاسیس این رسانه مصادف با آغاز جنگ داخلی در سوریه است و هدف این رسانه انتشار اخبار انقلابی علیه دولت بشار اسد تحت عنوان «سرکوب خبرنگاران توسط رژیم اسد» بود. از آن زمان آغاز شد. آن زمان
پس از سقوط دولت بشار اسد و ظهور مبارزان هیئت تحریر الشام، روزنامه سوریه عناب بلدی گزارشی منتشر کرد که در آن به بررسی امکان تغییر گفتمان دینی محمد جولانی یا علمای شریعت پرداخت. سوریه. گروه حیات تحریر الشام.
در ابتدای این گزارش به دیدار ابومحمد الجولانی از رهبران هیئت تحریر الشام با وزرای دولت موسوم به دولت نجات سوریه در ادلب، مجمع عمومی و شخصیت های برجسته اشاره شده است. در شمال سوریه . الجولانی در این دیدار در خصوص موضوع حرام و حلال، شرع، اختیار و نیابت صحبت کرد. سخنان غیرمعمولی که حکایت از تحول اساسی در گفتمان دینی این گروه دارد.
عناب بلدی می نویسد: الجولانی در این دیدار درباره تفاوت اثبات خدا با اثبات واقعیت و روایات، لزوم التزام به آنها و نقشه راه جدید هیئت تحریریه صحبت کرد. الشام فتواهای گذشته را استخراج و بررسی کرد.
این سخنرانی جنجال گسترده ای را به راه انداخت و به دنبال آن گمانه زنی هایی درباره اختلاف نظر نمایندگان هیئت تحریر الشام و سوالاتی درباره احتمال حذف نام این گروه سلفی از فهرست گروه های تروریستی در سوریه مطرح شد. غرب
هیئت تحریر الشام اولین بار در اوایل سال 2012 با نام جبهه تأسیس شد. این جناح از القاعده سرچشمه گرفت، اما بعداً از آن جدا شد و خود را به عنوان یک نیروی محلی سوریه معرفی کرد.
بیانیه الجولانی در 27 آوریل در وب سایت رسانه امجد، وابسته به هیئت تحریر الشام منتشر شد. او در این سخنرانی امنیت اخلاقی پلیس را زیر سوال می برد و آن ها را «مغزهای اخلاقی» می خواند.
الجولانی می گوید: باید جنبه تبلیغ دینی در باشگاه حاکم باشد و آداب و رسوم مردم رعایت شود و روش هایی که ناموفق بودنشان ثابت شده تکرار نشود.
او ممانعت از رانندگی زنان در عربستان سعودی را مثال میزند و میگوید این کشور باید به زنان اجازه رانندگی رایگان نیز میداد و این یک تناقض را نشان میدهد.
وی همچنین با اشاره به مفهوم «حسبه»، پلیس مذهبی یا کمیته نهی از منکر در عربستان و برخی کشورهای اسلامی، گفت: پس از تجربه عربستان، مشخص شد که کمیته نهی از منکر نتایج منفی
الجولانی تاکید کرد که زنان موظف به پوشاندن صورت خود در اماکن عمومی نیستند و دولت حق ندارد حجاب را اجباری کند، زیرا ما نمی خواهیم جامعه را به یک جامعه منافق تبدیل کنیم.
عظام القصیر، کارشناس امور نهضت های اسلامی و تحولات سلفی ـ جهادی به مجله عناب بلدی گفت: بر همگان روشن شده است که صدور چنین بیانیه های پی در پی از سوی رهبران هیئت تحریر الشام یک امر است. بیان یک خط استراتژیک
وی گفت که الجولانی و متحدانش می خواهند با متقاعد کردن جامعه بین المللی و بازیگران منطقه ای مبنی بر اینکه هیئت تحریر الشام یک جنبش تروریستی است، حاکمیت خود را تحکیم و بقای خود را تضمین کنند.
وی معتقد است این اظهارات جنبه تبلیغاتی دارد تا جهان را به رویکرد معتدل هیئت تحریر الشام و دوری آن از رویکرد داعش در تحمیل احکام شرعی متقاعد کند.
آیا این نسخه جدید و عملگرایانه حیات تحریر الشام محکوم به شکست است؟
اظهارات الجولانی در مورد مسائل حقوقی «حساس» ساده نیست و دارای اشکالاتی است.
این دگرگونی در درون جناحی رخ می دهد که دارای علمای شریعت است که از نفوذ گسترده و صدایی رسا برخوردارند. آنها هستند که با فتواهای خود بر اکثر تصمیمات هیئت تحریر الشام و رهبر آن الجولانی تأثیر می گذارند. فتاوای این علما بحث برانگیز بود.
در 30 آوریل سال جاری، میسر بن علی الجبوری (الهراری)، رهبر ارشد هیئت تحریر الشام، معروف به ابومریه القحطانی، سخنرانی امام ابن قیم جوزیه را منتشر کرد. یکی از برجسته ترین حنبلی ها. روحانیون گفتند: هر فتوا بر اساس آنچه در کتب آمده است و بدون در نظر گرفتن آداب و رسوم و زمان و مکان و شرایط به بیراهه می رود و تحلیلگران این نوشته القحطانی را قیاس و تقلید از الجولانی می دانند. بیانیه
چند روز پس از انتشار ویدئوی الجولانی، اخبار تایید نشده ای در صفحات محلی مبنی بر استعفای ابوعبدالله الشامی، یکی از اعضای شورای عالی فتوا و رئیس کمیته شریعت در تحریر الشام منتشر شد.
گزارش ها حاکی از آن است که دلیل برکناری وی، اختلاف نظر وی با سایر علمای شریعت در مورد حمله حیاط تحریر الشام به حومه حلب سابق و بحث سخنرانی الجولانی و تغییر مذهبی اخیر وی بوده است.
اگرچه بسیاری این خبر را تکذیب کردند، اما این بدان معنا نیست که بین رهبران هیئت تحریر الشام اختلافی وجود ندارد، بلکه به این معناست که این اختلافات تا به امروز وجود داشته است.
عظام القصیر، کارشناس جهادی سلفی معتقد است که اگر الجولانی به «رویکرد عملی» خود ادامه دهد، احتمال وقوع تفرقه در میان عناصر هیئت تحریر الشام وجود دارد.
همه رفتارها و سخنان الجولانی و رهبران هیئت تحریر الشام از احتمال حذف نام این گروه از فهرست گروه های تروریستی آمریکایی شگفت زده شد، چیزی که در دسامبر 2012 اتفاق افتاد و مورد توافق قرار گرفت. توسط کشورهای مختلف از جمله ترکیه.
پس از جدایی هیئت تحریر الشام از القاعده و تغییر نام به جبهه تحریر الشام، مایکل راتنی، فرستاده سابق آمریکا در سوریه، در 12 مارس 2016 تأیید کرد که جبهه النصره یک “تروریست” است. گروه» که در ماه مه 2017 نام خود را به حیات تحریر الشام تغییر داد. این لیست را ترک کنید.
هیئت تحریر الشام معتقد است که طبقه بندی های غربی «حقیقت را منعکس نمی کنند» و مبتنی بر «واقعیات» نیستند.
الجولانی همچنان در فهرست افراد تحت تعقیب در آمریکا قرار دارد و برای هر کسی که اطلاعاتی درباره او ارائه کند تا 10 میلیون دلار جایزه تعیین شده است.
القصیر معتقد است که ادعای معتدل رهبران هیئت تحریر الشام با توجه به اینکه غرب و کشورهای منطقه از این اظهارات راضی نیستند، چیزی جز یک کارزار تبلیغاتی برای مصرف خارجی نیست.
وی توضیح داد که لازم است گروه الجولانی برای اثبات تغییر حیات تحریر الشام گام های عملی و جدی بردارد و این شامل حذف کامل کنترل این گروه بر جامعه مدنی محلی و گسترش آزادی ها می شود. .
همچنین یک نیاز اساسی برای پایان دادن به کنترل چنین سازمانی به نمایندگی از الجولانی و متحدانش بر نهادهای اداری محلی، ارتش نجات سوریه و جناح های آن وجود دارد.