چرا «چایخورها» عمر طولانی تری دارند؟ – یورنا

چای بعد از آب یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیاست و این شهرت بی دلیل نیست. این نوشیدنی مغذی به دلیل اثر تسکین دهنده، طعم خاص و فواید سلامتی اش شناخته شده است.
به گزارش یورنا، به گزارش فرادید، چای بدون کالری است و از نظر آنتی اکسیدان بسیار غنی است. این خواص به کاهش خطر سکته، بهبود فشار خون و کلسترول و تقویت عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند. یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که افرادی که به طور منظم چای مینوشند، در طول یک دهه 9 تا 13 درصد کمتر از افرادی که چای نمینوشند، کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. دقیقا چه چیزی یک فنجان چای را اینقدر قوی می کند؟
برگ های چای در سریلانکا از چای سفید زودهنگام گرفته تا چای سیاه بالغ، روشهای فرآوری و زمان برداشت، طعم و فواید چای را برای سلامتی شکل میدهند.
چای چگونه به تمرکز و کاهش استرس کمک می کند؟
نوشیدن چای به دلیل ترکیب کافئین و تیانین می تواند یک محرک موثر باشد که بدون ایجاد اضطراب و عصبی بودن نوشیدن قهوه هوشیاری را بهبود می بخشد. برخلاف یک فنجان قهوه، کافئین موجود در چای کندتر جذب می شود و انرژی پایدار را برای مدت طولانی تری فراهم می کند.
در همین حال، تیانین، یک اسید آمینه غیر پروتئینی که تقریباً به طور انحصاری در چای یافت میشود، باعث آرامش میشود و عملکرد شناختی را بهبود میبخشد. چندین مطالعه نشان می دهد که تیانین تمرکز و حافظه را بهبود می بخشد، استرس را کاهش می دهد و ممکن است در برابر بیماری های مزمن محافظت کند.
این نوشیدنی دارای طعم کمی از اومامی است، طعمی معطر که طعم غذا را افزایش می دهد (در برخی از دسته ها و فرهنگ ها، اومامی در کنار طعم های اولیه شیرین، ترش، شور و تلخ، طعم اولیه دیگری تعریف شده و در نظر گرفته می شود). خواهد بود).
چای ماچا به ویژه غنی از تیانین است و مرغوب ترین انواع این چای به دلیل فرآیند سایه دهی، بیشترین غلظت را دارند. در مقابل، دمنوش های گیاهی که با ترکیبی از گیاهان و ادویه های مختلف تهیه می شوند، گزینه های بدون کافئین هستند که سرشار از آنتی اکسیدان هستند. به عنوان مثال، گیاه چای قرمز (یک چای گیاهی آفریقای جنوبی) سرشار از اسپلاتین است، فلاونوئیدی که می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند.
علاوه بر تیانین، چای حاوی مقادیر کمی از انتقال دهنده عصبی GABA (اسید گاما آمینوبوتیریک) است که می تواند اثرات آرام بخش چای را افزایش داده و به کاهش اضطراب کمک کند.
آیا چای برای آبیاری مفید است؟
یکی از ساده ترین و در عین حال مهم ترین فواید چای برای سلامتی آبرسانی است. هیدراته ماندن به قلب و ماهیچه ها کمک می کند، حرکت مفاصل را تقویت می کند، به هضم غذا کمک می کند و عملکرد شناختی را افزایش می دهد.
اگرچه چای به دلیل داشتن کافئین ادرارآور است، اما این اثر ملایم است و منبع مفیدی برای هیدراتاسیون باقی می ماند. هیدراتاسیون فقط میزان آب باقی مانده در بدن نیست، هیدراته بودن به این معنی است که آب از بدن شما عبور می کند و این مسیر به بدن شما اجازه می دهد تا سموم را دفع کند و تعادل املاح را حفظ کند.
ترکیبات ضد بیماری در چای چیست؟
چای منبع غنی از آنتی اکسیدان ها به ویژه فلاونوئیدها مانند کاتچین است. این ترکیبات با آسیب سلولی مبارزه می کنند، التهاب را کاهش می دهند و ممکن است خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و برخی سرطان ها را کاهش دهند. چای سبز به دلیل خاصیت ضدالتهابی و ضد سرطانی که دارد به دلیل غلظت بالای کاتچین ها ارزش ویژه ای دارد.
چهار کاتچین اصلی موجود در چای سبز عبارتند از اپی کاتچین، اپی گالوکاتچین، اپی کاتچین گالات و اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) که با هم این فواید را ارائه می کنند. مطالعات اولیه نشان داده است که EGCG می تواند به تنظیم سطح قند خون، کاهش چربی شکم و افزایش اکسیداسیون چربی در حین ورزش کمک کند و آن را به نوشیدنی محبوبی در بین علاقه مندان به سلامت تبدیل کند.
اگرچه چای سبز دارای بالاترین غلظت کاتچین است، چای سیاه همچنان خواص آنتی اکسیدانی خود را حفظ کرده است، حتی به دلیل فرآیند تخمیر که باعث کاهش سطح کاتچین می شود. این فرآیند ترکیبات منحصر به فردی مانند تافلاوین و تیاروبیگین را ایجاد می کند که به مزایای سلامتی چای سیاه می افزاید.
تحقیقات جدید نشان میدهد آنتیاکسیدانهای موجود در چای ممکن است در حمایت از سلامت میکروبیوم روده نقش داشته باشند و رشد باکتریهای مفیدی را تشویق کنند که میتوانند بر همه چیز از هضم تا عملکرد سیستم ایمنی تأثیر بگذارند.
این یافته ها اهمیت مصرف چای را به طور کلی نشان می دهد، جایی که ترکیبات آن به طور هم افزایی برای ارائه مزایای سلامتی بهینه عمل می کنند.
برخی افراد سعی کرده اند ترکیبات مختلف چای را به صورت جداگانه تقلید کنند، اما جداسازی ترکیبات خاص از چای هرگز به اندازه نوشیدن یک فنجان چای مفید نیست، زیرا ترکیبات مختلفی که با هم کار می کنند پیچیده است.