چرا ترمیم معدل چالش برانگیز شده؟ – یورنا
اعتراض داوطلبان کنکور به ترمیم معدل مدتی است که ادامه دارد و پس از انتشار دفترچه کنکور 1404 و اعلام زمان ثبت نام، جمعی از داوطلبان نسبت به تاثیر معدل اعتراض کردند.
به گزارش تابانک به نقل از شرق، آن طور که نامزدهای کنکور می گویند، در زمان تایید کنکور اعلام شده بود که چندین بار فرصت بازگردانی معدل وجود دارد، اما اخیرا گفته شد که تنها یک بار می توانند معدل را بازگردانند. با توجه به میانگین تاثیر 40 درصدی در کنکور، عملاً خارج از رقابت هستند.
این موضوع گروهی از داوطلبان را بر آن داشت تا از رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش بخواهند تا برای اعطای امکان بازسازی به آنها کمپینی کنند.
تصحیح معدل تجمعی چیست؟
بازیابی معدل فرصتی است که وزارت آموزش و پرورش در اختیار فارغ التحصیلان دوره متوسطه قرار می دهد تا نمرات پایین خود را در امتحانات نهایی جبران کنند.
هدف از اجرای این طرح افزایش شانس داوطلبان برای ارتقای سوابق تحصیلی است زیرا این نمرات تاثیر مستقیمی در قبولی نهایی در کنکور دارد. از امسال قطعا تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری 1404 به 50 درصد رسیده است. به همین دلیل نتایج امتحانات نهایی بیش از پیش در سرنوشت داوطلبان نقش خواهد داشت.
فشارهای امتحان نهایی در کنکور
هدف اصلی از تصویب اثر نهایی معدل در کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی، برداشتن باری از دوش دانش آموزان بود و اکنون هر امتحان نهایی برای چندین نفر به فشار مضاعف تبدیل شده است سالها قانونی به نام ترمیم معدل به کنکور اضافه شده است.
بر اساس این قانون اگر معدل دیپلم و سه سال آخر تحصیل داوطلبان کنکور کم باشد، می توانند با شرکت در کنکور آن را جبران کنند. در حال حاضر داوطلبان کنکور تنها یک فرصت دارند تا نمرات خود را بازیابی کنند، اما بسیاری از داوطلبان دوست دارند این شانس را دو برابر یا بیشتر کنند.
هرچند سید جلال موسوی، معاون آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی چندی پیش گفته بود که این موضوع ربطی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ندارد، بلکه به شورای عالی آموزش و پرورش مربوط است. بر اساس این تصمیم، داوطلبان تنها یک فرصت برای بازیابی نمرات خود دارند.
با اعلام محدودیت یک بار اصلاح معدل برای هر رشته، موجی از اعتراض از سوی داوطلبان و والدین شکل گرفت. نامزدهای کنکور بر این باورند که این تصمیم ناعادلانه است و فرصت رقابت را از بسیاری از دانشجویان سلب می کند و آنها در شبکه های اجتماعی اعتراض کرده اند.
داوطلبان کنکور با هشتگ هایی با عنوان فرصتی برای بازگرداندن معدل و شرکت مجدد در کنکور به این اقدام اعتراض کردند. یکی از دانش آموزان در کانال نوشت: گرفتن نمره خوب به دلیل شرایط نامناسب ارزش آموزشی ندارد
بسیاری از داوطلبان به عدالت آموزشی اشاره کردند. آنها معتقدند با این مصوبه تفاوت سطح تحصیلات بین مناطق محروم و برخوردار رعایت نشد. یکی از داوطلبان آزمون در کانال نوشت کاربر نوشت:
اثر نهایی GPA ناعادلانه است. چرا یک دانش آموز در یک شهر محروم با دانش آموز پایتخت که در مدرسه غیرانتفاعی تحصیل کرده با شرایط عالی مقایسه می شود؟ SEC باید تصمیم بگیرد. سید جلال موسوی نماینده رسمی آموزش و پرورش. ستاد شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سخنان وی به ایران: «جزئیات مصوبه ترمیم معدل در شورای عالی آموزش و پرورش است، به کاندیداهای معترض توضیح دادیم که مصوبه ترمیم معدل هیچ مشکلی ندارد. با شورای عالی آموزش و پرورش، شورای انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش، این یک حوزه بسیار مهم است.
همچنین عنوان شده است که هر دانش آموز تنها یک بار شانس بازیابی معدل کنکور را دارد. می دانیم که دانشجویان به این مشکل اعتراض دارند و خواستار آن هستند که بیش از یک فرصت برای بازیابی معدل خود به آنها داده شود. وی افزود: ما هم مخالف این موضوع نیستیم، اما کمیسیون بورس و اوراق بهادار باید در این مورد تصمیم گیری کند. وی افزود: علاوه بر این نامه رسمی به آموزش و پرورش ارسال و موافقت خود را با رفع محدودیت فرصت بازگردانی معدل اعلام کردیم. ما گفته ایم و کرده ایم که دانش آموزان بیش از یک بار مجاز باشند.