چرا باید از پلیس برای اخراج مهاجران غیرقانونی حمایت کرد؟

تبلیغات بنری


هر تبعه خارجی که مجوز شهروندی استانی یا پاسپورت معتبر نداشته باشد توسط پلیس شهروند غیرقانونی تلقی می شود و باید به کشورش بازگردانده شود.

نحوه بازگشت اتباع خارجی خوداظهاری یا جمع آوری توسط پلیس می باشد که به مراکز بازگشت تحویل داده می شود. در این فرآیند، شهروندان مربوطه از طریق تشخیص بیومتریک (اسکن صورت، اسکن عنبیه، اثر انگشت) شناسایی می شوند و این داده ها به طور دائم در اختیار پلیس و ادارات مربوط به شهروندان قرار می گیرد.

همچنین اتباع پس از تکمیل مراحل شناسایی به نقاط مرزی کشور مربوطه اعزام و از طریق مرزبانی به کشور خود تحویل داده می شوند.

طبق ماده 4 قانون تابعیت جمهوری اسلامی ایران، اقامت اتباع خارجی در ایران به دو نوع اقامت موقت و اقامت دائم تقسیم می شود. اقامت دائم در صورتی است که فرد خارجی در ایران اقامت قانونی داشته باشد در غیر این صورت اقامت خارجی در ایران موقت تلقی می شود. مقامات باید اجازه اقامت موقت یا دائم بدهند و هیچ خارجی نمی تواند بدون مجوز فوق الذکر برای مدتی بیش از مدت مقرر در مجوزهای فوق الذکر در ایران اقامت کند.

همچنین طبق ماده 5 همین قانون، اتباع خارجی باید پس از پایان مهلت عبور یا توقف از ایران خارج شوند. مگر اینکه از دولت بخواهند دوره را تمدید کند و به آنها اجازه تحصیل بدهد. بنابراین هم شهروندانی که به صورت غیرقانونی وارد کشور شده اند و هم اتباع مجاز که پس از انقضای مهلت قانونی از کشور خارج نمی شوند، شهروند غیرقانونی محسوب می شوند.

موضوع خروج اتباع غیرمجاز در ماه‌های اخیر مورد توجه افکار عمومی و رسانه‌ها قرار گرفته است. حتی در زمان انتخابات ریاست جمهوری محور ارائه برنامه کاندیداها قرار گرفت و به مردم قول دادند در صورت تصدی ریاست قوه مجریه حضور بیگانگان در کشور را بر اساس مصلحت کشور تنظیم کنند. .

در چنین شرایطی موضوع طرح دولت برای خروج اتباع غیرمجاز در اولین نشست خبری مسعود پزشکیان رئیس جمهوری مطرح شد که رئیس جمهور با اشاره به برگزاری 3 جلسه در شورای امنیت برای ساماندهی این موضوع توضیح داد. اتباع افغانستان: برخی از این شهروندان مجاز و برخی غیرقانونی وارد شده اند و نحوه برخورد با آنها متفاوت است. ما برادر هستیم، اما باید چارچوب بین دولت ها را در نظر گرفت. چارچوب قانونی بین کشورها باید نوشته شود. ما شهروندان غیرقانونی را با احترام باز می گردانیم.

جلوگیری از حضور اتباع خارجی در برخی استان ها

از سیاست های جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی اتباع و بازگشت اتباع غیرمجاز، ممنوعیت تدریجی حضور اتباع بیگانه در برخی استان ها و بر همین اساس ابتدا از استان های شمالی از جمله مازندران، گیلان و گلستان آغاز شد و اکنون حدود نیم سال است که حضور اتباع بیگانه اعم از قانونی و غیرقانونی ممنوع شده است. . استانداری های کشور.

بر اساس اعلام رسمی، حضور اتباع افغانستانی و اتباع کاملاً غیرمجاز در 15 استان مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال، بختیاری، کهکیلویه و بافیر احمد. سیستان و بلوچستان، هرمزگان و همدان که حضور اتباع غیرمجاز به ویژه اتباع افغانستانی اکیدا ممنوع است.

همچنین حضور اتباع خارجی غیرمجاز در سایر استان‌ها از جمله اصفهان، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، کرمان، گلستان، مرکزی و یزد ممنوع است.

گمانه‌زنی‌ها و تخمین‌هایی مبنی بر حضور اتباع دارای مجوز و غیرمجاز در کشور وجود دارد و به گفته عبدالهی مبنی، رئیس سازمان ملی مهاجرت، تعداد اتباع خارجی مجاز در کشور حدود 4 میلیون و 300 هزار نفر از این تعداد بیشتر است. از آن بیش از 90 درصد آنها شهروند افغانستان هستند.

این در حالی است که ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیته امور داخلی کشور و شورای اسلامی در شهریورماه امسال در مصاحبه ای با بیان اینکه هفت میلیون شهروند خارجی در ایران وجود دارد، گفت: «آمار متفاوت است، اما حدود 4 میلیون و 700 شهروند سرشماری شدند.» مجوز دارند.

طرحی برای اخراج 2 میلیون بیگانه غیرقانونی

اگرچه هنوز آمار مشخصی از تعداد اتباع غیرمجاز در ایران اعلام نشده است، اما ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به نقل از فرمانده کل نیروی انتظامی از بازگشت دو میلیون اتباع غیرمجاز خبر داد. به ایران در آینده نزدیک اخراج خواهند شد.

در حال حاضر نیروی انتظامی در خط مقدم ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز قرار دارد و سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده کل نیروی انتظامی کشور اخیراً به صراحت اعلام کرده است که حضور اتباع خارجی بدون مجوز در کشور جرم است و این موارد جنایات افراد تحت تعقیب پلیس هستند.

جانشین رئیس پلیس کشور تصریح کرد: در برخی از کشورهای منطقه شاهد دوره هایی از ناامنی بودیم که باعث مهاجرت آنها به کشورمان شد و اکنون که این کشورها از امنیت برخوردار هستند و آماده پذیرایی از اتباع خود هستند، نیازی به این امر نیست. حضور این اتباع غیرمجاز و غیرمجاز در کشورمان.

سردار رضایی تاکید کرد: مطالبه مردم اخراج و بازگرداندن اتباع غیرمجاز ساکن در کشور به اراضی خود است.

نقش پلیس در ساماندهی شهروندان غیرقانونی از منظر انضباط اجتماعی

مسلم است که هر موضوعی که مربوط به انضباط اجتماعی باشد یک پرونده پلیسی است و در همه کشورها قسمت سخت مدیریت آن به پلیس سپرده شده است. بنابراین موضوع اتباع به ویژه اتباع بیگانه غیرقانونی کاملاً یک بحث انتظامی است، اما پیامدهای آن تنها در این قسمت خلاصه نمی شود.

بر کسی پوشیده نیست که اولین عواقب برای مهاجران غیرقانونی، برهم زدن نظم و امنیت اجتماعی است که بار روانی منفی را نیز به همراه دارد. انتقاد علنی اخیر از حضور بیگانگان به ویژه پس از چندین حادثه امنیتی و قتل که مهمترین آنها حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچیراگ، حادثه تروریستی در سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و… در نهایت، جنایت کشتن دلقک‌ها و بیگانگان متهم اصلی، مصادیقی است که ضرورت و اهمیت سازمان‌دهی اتباع خارجی را اثبات می‌کند.

اما پیامدهای حضور مهاجران در یک کشور تنها به مسائل امنیتی ختم نمی شود موضوع قاچاق مواد مخدر و کالا را نیز باید به لیست هزینه ها و خسارات ناشی از حضور اتباع خارجی غیرمجاز اضافه کرد که مضحک است. بیش از 80 درصد اتباع خارجی کشور همسایه هستند که بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان است و البته این موضوع را نباید به همه شهروندان نسبت داد، بلکه باید به آن به عنوان یک چشم انداز اجتماعی نگاه کرد. جلوگیری از آسیب های ناشی از آن

در همین راستا رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) چندی پیش در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا تایید کرد: خروج اتباع بیگانه غیرمجاز از کشور و بازگشت آنها به کشور قطعاً انجام خواهد شد. به کاهش قاچاق مواد مخدر کمک می کند.

ایرج کاکاوند به نقش اتباع بیگانه غیرمجاز در قاچاق مواد مخدر به کشور اشاره کرد و گفت: پلیس در حوزه مبارزه با مواد مخدر اقدام به دستگیری اتباع خارجی کرده است که نشان می دهد برخی از این افراد که به صورت غیرقانونی وارد کشور می شوند در ورود به کشور دخیل هستند. کشور مواد افیونی وارد کشور می شود. بنابراین موضوع اتباع بیگانه غیرمجاز صرفاً یک بحث انتظامی نیست و دامنه آسیب های آن طیف وسیعی از آسیب های اقتصادی، بهداشتی، اجتماعی و امنیتی را در بر می گیرد.

چرا باید از پلیس برای اخراج مهاجران غیرقانونی حمایت شود؟

بر اساس سیاست تعیین شده و بر اساس بخشنامه های وزارت کشور و اولویت پلیس، کلیه اتباع خارجی غیرمجاز باید تا پایان سال 1403 (سال جاری) ایران را ترک کنند و در این بین نیروی انتظامی در این خصوص جمع آوری و شهروندان را به عنوان بازوی اجرایی دولت اخراج می کند تا نظم و امنیت برقرار شود.

بر اساس اعلام اخیر محمد صالح جوکر، رئیس سازمان شوراها و امور داخله کشور، 21 نهاد زیر نظر وزیر کشور وظیفه تنظیم مقررات اتباع خارجی را بر عهده دارند. بنابراین، قطعاً همکاری دستگاه‌های مختلف با پلیس می‌تواند در اقتدار آن برای انجام مأموریت مؤثر باشد. علاوه بر این، حمایت باید از نوع کاری باشد که رسانه ها و نمایندگان افکار عمومی در آن بیشترین نقش را ایفا کنند.

علاوه بر این، رسانه ها و مردم نیز می توانند نقش مشخصی در شناسایی شهروندان غیرقانونی داشته باشند. حمایت از قانونگذاران، نمایندگان مجلس، نهادهای امنیتی و نهادهای مرتبط با اقتصاد، اشتغال و سایر نهادها ضروری و ضروری است.

تبلیغات بنری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *