چرا اوتیسم در ایران در حال گسترش است؟ – یورنا

تبلیغات بنری


به گزارش خبرگزاری یورنا به نقل از ایسنا، دکتر سید جواد حسینی در بازدید از انجمن اوتیسم ایران از راه اندازی دبیرخانه کیفی همکاری و توانمندسازی خانواده های دارای طیف اوتیسم با همکاری این انجمن خبر داد.

وی با بیان اینکه اختلال طیف اوتیسم در حال گسترش است، گفت: بر اساس داده های آماری و اختلالات رفتاری منتشر شده در DSM-5 در سال 2022، شیوع طیف اوتیسم یک درصد اعلام شد که در DSM- منتشر شد. نسخه 4. در سال 1994 از هر 10000 نفر 8 نفر بود.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر در طیف اوتیسم افزایش یافته است، تصریح کرد: این افزایش ممکن است به دلیل غربالگری ها و سیستم تشخیص دقیق تر یا شرایطی باشد که باعث ایجاد این طیف می شود یا هر دو.

حسینی با بیان اینکه با این روند رشد در سال های آینده ممکن است با سونامی و شیوع اختلالات طیف اوتیسم مواجه شویم افزود: اوتیسم زیرمجموعه ای از اختلالات عصبی رشدی است و عمدتاً مبتنی بر عملکردهای سیستم عصبی است. این بیماری مادرزادی از دوران جنینی و پس از زایمان شروع می شود، علائمی که نشان دهنده این بیماری است قبل از سه سالگی تشخیص داده می شود.

رئیس سازمان بهداشت و درمان کشور با اشاره به اینکه تشخیص طیف اوتیسم در دوران طلایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: بر اساس سن تشخیص، تا سن سه سالگی بحث مداخلات در دوران طلایی رشد می کنند و در آمریکا مداخلات لازم برای طیف اوتیسم از 2.5 سالگی شروع می شود، اما در کشور ما متاسفانه سن مداخله بالای 4 سال و نزدیک به شروع سن مدرسه است. تشخیص و مداخله در طیف اوتیسم تا سن 7 سالگی انجام نمی شود، بنابراین تقریبا هیچ شانسی برای مداخله موثر وجود ندارد. داشت

وی افزود: نکته مهم این است که در زمان تولد و تا دو سالگی نیاز به معاینات داریم که متاسفانه در کشور ما به هم متصل نیست. به عنوان مثال در ورودی دبستان غربالگری برای سنجش آمادگی تحصیلی و بدنی داریم که اطلاعات ارزشمندی در دست آموزش و پرورش استثنایی است، در سنین 3 تا 5 سالگی در یک موسسه اجتماعی نیز چشم و شنیدن از تنبلی چشم که تاکنون 56 میلیون نفر در غربالگری تنبلی چشم شرکت کرده اند و مداخلات آن شیوع تنبلی چشم را از 3.5 به 4 درصد در سراسر جهان به 1.5 تا 2 درصد کاهش داده است و اطلاعاتی نیز در وزارتخانه موجود است. طرح سلامتی و درمانی آباکا.

حسینی تاکید کرد: اگر سازمان بهداشت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش ویژه بتوانند این اطلاعات را از جمله در طیف اوتیسم و ​​با رویکرد تشخیص اوتیسم در سنین 2 تا 3 سالگی به هم مرتبط کنند، امکان اخذ مداخلات به موقع برای مبارزه، تغییر رفتار به گونه ای که کار و فعالیت های حرفه ای ما موثر باشد.

رئیس سازمان سلامت کشور با بیان اینکه درمان مشترکی برای اوتیسم وجود ندارد و تنها راه درمان اوتیسم توانبخشی است، تصریح کرد: در مداخلات طیف اوتیسم، اول فعالیت های توانبخشی، دوم آموزش در زمینه توانبخشی است. سومین سن مداخله است که بهترین زمان برای 2 تا 3 سالگی است.

وی تاکید کرد: رویکردهای جدیدی برای مداخلات توانبخشی در طیف اوتیسم وجود دارد مانند رویکرد Sun، Giage یا Flortime که نشان می دهد وقتی با دیدگاه توانبخشی و آموزش مبتنی بر توانبخشی و در سن مداخله به موقع شروع به کار می کنیم، نتایج اقدامات ما موثرتر می شود و اگر این کار موثر باشد تا 7 سال بسیار سخت و غیرممکن خواهد بود.

حسینی همچنین مراحل اجرای برنامه های طیف اوتیسم را در چهار مرحله تشریح کرد و افزود: مرحله اول ایجاد آگاهی و حساسیت در جامعه و محیط خانواده است، یعنی باید مجموعه برنامه ها و فعالیت هایی داشته باشیم که آگاهی ها را نسبت به طیف اوتیسم افزایش دهیم. بیماری اوتیسم و ​​چگونگی رابطه و رابطه صحیح با این افراد در خانواده، اجتماع و محله.

رئیس سازمان حمایت ادامه داد: تا سال 1381 در مدارس اختصاصی آموزش طیف اوتیسم نداشتیم، یعنی کودکان اوتیستیک و عادی در یک مکان درس می خواندند و معلمان رفتار عادی طیف اوتیسم را به رفتار نابهنجار تعبیر می کردند. ، اخلال، مشغله کاری و … که ظلمی آشکار در حق این کودکان بود. از سال 1382 تا 1384 مدارس طیف اوتیسم راه اندازی شد و مربیان آموزش دیدند و پیشرفت داشتیم، اما در بین عموم مردم از فروشندگان بلیط تا فروشندگان و غیره طیف اوتیسم را نمی شناسند و نیاز به آگاهی و حساسیت دارد. باید حول این طیف ساخته شود.

وی تصریح کرد: بهترین عرصه برای این آگاهی، همایش های اوتیسم به ویژه همایش ایران اوتیسم است. در سازمان بهزیستی طرح بهزیستی محله بستر بسیار مناسبی است تا بتوانیم با استفاده از بخشهای غیردولتی و نهادهای اجتماعی فعال در طیف اوتیسم از جمله انجمن طیف اوتیسم فعالیت های دوجانبه گسترده ای را آغاز کنیم.

حسینی با تاکید بر اینکه متأسفانه اکران طیف اوتیسم در نمایشگاه ها ضعیف است افزود: اجراها به صورت انفرادی و مجزا انجام می شود و در اجراها به جنبه های مختلف طیف اوتیسم توجه چندانی نمی شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: وزارت آموزش و پرورش در برنامه آمادگی برای آموزش و پرورش بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر را با 22 هزار پایگاه و 22 هزار پرسنل ارزیابی می کند. آزمون های کمی و کیفی و یک سیستم شبکه ارتباطی که اطلاعات خوبی را ارائه می دهد را می توان در نظر گرفت.

وی با اعلام اینکه تا مشخص شدن شدت بیماری به دنبال تشخیص هستیم افزود: سامانه طراحی شده و اطلاعات با فرم های موجود وارد سامانه می شود و پس از بررسی وجود علائم، افراد به شماره 151 اعزام می شوند. رفاه مراکز توانبخشی برای آزمایشات تکمیلی و ارزیابی اعتبار باید انجام شود.

حسینی گفت: به هر فرد اوتیسم 4 میلیون و 450 هزار تومان تعلق می گیرد که نسبت به سایر معلولان بیشتر است اما این مبلغ همچنان ناچیز است.

رئیس سازمان بهداشت درباره تشخیص اوتیسم گفت: سیستم ها و فرآیندها باید تقویت شود و اطلاعات موجود در انجمن ها به ویژه انجمن اوتیسم ایران بیشتر برای تشخیص از جمله استفاده از روش های جدید استفاده شود. آزمون های تاریخ و مرکز تخصصی آزمون های حوزه آموزش و پرورش و تقویت آموزش استثنایی و استفاده از جدیدترین و مدرن ترین آزمون هایی که روایی و پایایی آن سنجیده شده است.

وی همچنین گفت: موثرترین اقدامات، اقدامات توانبخشی است، از یک سو باید کیفیت مراکز توانبخشی روزانه ارتقا و گسترش یابد و توانبخشی خانواده نیز راه دیگری است که بهبود 6 هزار نفر در 151 نفر را پوشش می دهد. در حالی که 30 هزار نفر در بهزیستی ثبت نام کرده اند و بر اساس سطح جهانی 800 هزار نفر مبتلا به اوتیسم در کشور وجود دارد.

حسینی ادامه داد: بیشتر این افراد در خانواده هستند و هر چه خانواده قوی تر باشد، کار بهتر می شود، بر این اساس دبیرخانه تعاون و توانمندسازی خانواده های طیف اوتیسم را راه اندازی می کنیم.

رئیس سازمان بهداشت با بیان اینکه جامعه باید با افراد و معلولان دوست باشد، تاکید کرد: انجمن اوتیسم ایران انواع سازگاری انسانی، محیطی و… را گردآوری کرده و با همکاری ستاد مناسب سازی که دبیر آن است. اداره بهداشت ، و مبانی قانونی این اقدامات موثر صورت می گیرد.

برنامه ویژه دولت برای ترویج سازمان های غیردولتی

دکتر علی ربیعی معاون اجتماعی رئیس جمهور نیز در این بازدید با بیان اینکه به دنبال اسناد ملی اوتیسم هستیم، گفت: یکی از ویژگی های انجمن اوتیسم ایران فعال بودن والدین کودکان اوتیستیک در این بیماری است. این انجمن هم نفوذ دارند و مشکلات آن گروه را بهتر درک می کنند.

وی با اشاره به اینکه دولت برنامه ویژه ای برای ارتقای سازمان های مردم نهاد دارد، گفت: در مراحل اولیه این اقدام آموزش هایی برای ارتقای این موسسات و در سطح بالاتر برای عضویت در مجامع بین المللی و رفع موانع در نظر گرفته شده است. کار کردن

ربیعی همچنین به عدم اتصال دیتا در کشور اشاره کرد و گفت: قطعاً بر اتصال سیستم های دستگاه ها به یکدیگر به ویژه در نمایش ها نظارت خواهیم کرد.

به گزارش روابط و روابط بین الملل سازمان بهداشت و درمان کشور، معاون اجتماعی رئیس جمهور در پایان گفت: حمایت جامعه و دولت از خانواده کودکان اوتیسمی باید افزایش یابد تا مشکلات نگهداری این افراد در خانواده کاهش خواهند یافت.

در این جلسه رئیس انجمن اوتیسم ایران و برخی خانواده ها به بیان مشکلات و دیدگاه های خود پرداختند.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *