پاسخ یک حقوقدان به اظهارات زیدآبادی درباره عراقچی – یورنا
به گزارش یورنا، رضا نصری نوشت: آقای دکتر زیدآبادی عزیز موضع وزیر امور خارجه در قبال طلوع خورشید در شرق را «خودفریبی» توصیف کردند. اما موضع دکتر عراقچی با توسعه سازمان بریکس کاملا منطبق است. در مراحل اولیه تشکیل بریکس، بسیاری از تحلیلگران غربی این گروه را نامنسجم و ناکارآمد توصیف کردند و معتقد بودند که کشورهای عضو به دلیل تنوع و تفاوت هایشان هرگز نمی توانند هماهنگ عمل کنند. در مرحله دوم به عنوان یک پلتفرم سیاسی ناکارآمد و باشگاهی صرف برای تبادل نظر مطرح شد. بعد از نهادینه شدن برجام و تأسیس بانک توسعه جدید، کمی جدیتر به آن نگاه کردند و مسائل مربوط به «جهان پساغربی» بیشتر مورد توجه قرار گرفت. با توسعه بریکس و ورود اعضای جدید، برخی آن را با گروه هفت مقایسه کردند. امروزه، تعداد کمی از تحلیلگران برجام را به عنوان یک بلوک نوظهور و موثر در شکل دادن به نظم جدید نادیده می گیرند.
لازم به ذکر است الزیبدادی با انتشار مطلبی با عنوان خودفریبی نوشت: آقای عباس عراقچی: «خورشید از مشرق طلوع می کند و در واقع در مغرب غروب می کند…»!
اگر مراد از خورشید، ستاره فروزان منظومه شمسی باشد، این خورشید از آغاز پیدایش در مشرق طلوع و در مغرب غروب کرده است. اما اگر منظور از خورشید «تمدن جدید» یا «قدرت مسلط» باشد، در حال حاضر چنین خورشیدی در جهان شرق دیده نمیشود! به نظر من این تصور از نظم جهانی نوعی «خودفریبی» برای پرهیز از دیدن واقعیتی است که متأسفانه وزیر محترم امور خارجه مانند برخی اصولگرایان افراطی دچار آن شده است. اگر واقعاً چنین خورشیدی از مشرق طلوع می کند، پس چرا این خورشید در برابر بحران خاورمیانه ساکت و منفعل است و نمی تواند اقدام و ابتکاری انجام دهد؟