ورود گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به مرحله سخت؟/ «ایران خواهان توافق جامع است» – یورنا

تبلیغات بنری


این مذاکرات روز شنبه دنبال خواهد شد زیرا مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریكا از غنی سازی صفر صحبت كرده است و می گوید كه غنی سازی 3.5 درصدی ایران به معنای واردات اورانیوم با این سطح غنا است.

مطابق سرویس بین المللی Tabnakدور سوم مذاکرات ایران -us فردا ، 6 مه در مسقط عمان برگزار می شود و کارشناسان برای اولین بار در مورد مسائل فنی و جزئیات بحث می کنند.

به نمایندگی از ایالات متحده ، مایکل آنتون ، مدیر برنامه ریزی سیاست وزارت امور خارجه ایالات متحده ، به عنوان رهبر تیم فنی انتخاب شده است. آنتون همچنین در جریان مذاکرات رم در 19 آوریل ویتکاف را همراهی کرد. وی رهبر تیم 4 ساله خواهد بود.

به نمایندگی از ایالات متحده ، مایکل آنتون ، مدیر برنامه ریزی سیاست وزارت امور خارجه ایالات متحده ، به عنوان رهبر تیم فنی انتخاب شده است. آنتون همچنین در جریان مذاکرات رم در 19 آوریل با ویتکاف همراهی کرد. او یک رهبر تیم 4 ساله خواهد بود

در تاریخ 7 نوامبر ، آنون ، سخنگوی شورای امنیت ملی (NSC) در آن زمان ، تحت نظارت رئیس جمهور دونالد ترامپ ، بر عقب نشینی غیر دو جانبه ایالات متحده از توافق هسته ای ایران تأکید کرد. وی تصریح کرد که چنین اقدامی قادر به تحقق اهداف دولت نخواهد بود و حفظ این توافق نامه برای حل مشکلات خود از طریق کانال های دیپلماتیک ، اهرمی را فراهم می کند.

یک مقام دولت آمریكا گفت: “او فردی ایده آل برای این مأموریت است ؛ هم به دلیل تجربه و هم به دلیل توانایی تحلیلی وی. از همه مهمتر ، او تضمین می كند كه دستور كار رئیس جمهور ترامپ به درستی پیش می رود.”

آنتون یک تأثیر کم ، اما در حال رشد در دولت است که در دوره اول در شورای امنیت ملی در ترامپ فعال بود و سپس به انستیتوی محافظه کار Clemant پیوست. وی تاکنون موضع عمومی خاصی در مورد پرونده ایران اتخاذ نکرده است. موضوعی که سالها در واشنگتن بحث های داغ و ناسازگار ایجاد کرده است.

مذاکرات فنی بین دو طرف ، مانند مباحث نمایندگان ارشد دو طرف ، به طور غیرمستقیم برگزار می شود.

این مذاکرات روز شنبه دنبال خواهد شد زیرا مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریكا از غنی سازی صفر صحبت كرده است و می گوید كه غنی سازی 3.5 درصدی ایران به معنای واردات اورانیوم با این سطح غنا است.

روبیو اظهار داشته است كه ایران اساساً اظهار داشته است كه “مدل لیبی” به معنای از بین بردن برنامه هسته ای خود است و اصل غنی سازی محل بحث نخواهد بود.

رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ در اظهارنظر اخیر در مورد مذاكرات با ایران گفت: “اوضاع در مورد ایران خوب پیش می رود.” ما با ایران صحبت های خوبی داریم

با این حال ، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا در اظهار نظر اخیر در مورد مذاكرات با ایران گفت: “اوضاع در مورد ایران خوب پیش می رود.” ما با ایران صحبت های خوبی داریم.

در اظهارات خود ، ترامپ همچنین گزاره “توافق یا جنگ” را با استفاده از گزینه نظامی ضمنی علیه ایران در صورت اختلاف نظر ارائه داد.

از طرف دیگر ، Axius در گزارشی ادعا می کند که عباس اراکچی ، وزیر امور خارجه ایران ، به استیو ویتاکاف ، فرستاده دولت ایالات متحده در مذاکرات گفت که تکمیل مذاکرات در طی پنج روز با توجه به ماهیت فنی دقیق هر توافق هسته ای بسیار دشوار خواهد بود. در مقابل ، Witcaf به عراق گفته است که اکنون نمی خواهد در مورد توافق موقت صحبت کند. در عوض ، او می خواهد در 7 روز بر دستیابی به توافق جامع تمرکز کند.

به گفته الکسیوس ، وزیر امور خارجه ایران در طی مکالمات پیشنهاد کرده است که طرفین با توافق موقت برای “تمدید مهلت” برای رسیدن به “توافق جامع” موافقت کنند.

با این حال ، منبع خبری نوشت: عراق و ویتاکاف در طول مکالمات رم پیشرفت های زیادی را انجام دادند.

مذاکرات در دور سوم در مسقط دنبال خواهد شد. Los Suns Times پنج عامل اصلی را که توافق ایالات متحده -ایران را سخت تر می کند ، صدا می کندبشر به گفته رسانه ها ، اول ، به نظر می رسد دولت ترامپ در مورد هدف نهایی مذاکرات اختلاف نظر دارد. در ذهن ترامپ ، هدف واضح است: ایران نباید سلاح هسته ای داشته باشد. اما او اغلب نظر خود را بر اساس آخرین شخصی که با او صحبت کرده است تغییر می دهد. چند روز پس از هدف نسبتاً محدود “بدون سلاح” ، ترامپ گفت ، “ایران باید مفهوم سلاح های هسته ای را رها کند” ، این بدان معنی است که امکانات غنی سازی ایران باید برای همیشه بسته شود.

به گفته لس سانجارس تایمز ، استیو ویتكاف در حال بررسی ایده طراحی آزمایش و نظارت دقیق بود تا اطمینان حاصل شود كه تهران نمی تواند دانش هسته ای خود را به سمت تولید سلاح سوق دهد. نکته طنزآمیز این است که این دقیقاً توافقی است که ترامپ می تواند از دولت اوباما به ارث ببرد ، اگر خارج از برنامه جامع جامع اقدام در سال 2 نباشد.

در همین حال ، مشاور امنیت ملی ، مایک والتز ، و وزیر امور خارجه ، مارکو روبیو ، به گونه ای صحبت می کنند که ایران مجبور است همه چیز را رها کند ، دقیقاً همانطور که معطر قذافی ، دیکتاتور لیبی ، در سالهای 1 و 2 هنگامی که آبزیان کشتار گسترده وی به بازرسان آمریکایی است.

به طور خلاصه ، جناح های رقیب در دولت ترامپ درگیر سیاست ایران هستند و تا زمانی که این اختلافات برطرف نشود ، با ایرانیان مذاکره نخواهد شد. اگر والتز و روبیو در این مبارزه پیروز شوند ، مذاکرات از ابتدا محکوم می شوند.

Los Shanjals Times گفت: “موفقیت یا عدم موفقیت دیپلماسی بستگی به این دارد که طرفین در انتهای جدول مذاکره انعطاف پذیر باشند.” خواسته های آمریکا باید منطقی باشد ، نه حداکثر. این همچنین در مورد ایران صدق می کند. براساس گزارش های رسانه ای ، مقامات ایرانی از ترامپ خواسته اند تا اطمینان حاصل کنند که وی یا هر رئیس جمهور آینده در ایالات متحده از این توافق خارج نخواهد شد. با توجه به سابقه عزیمت واشنگتن از براجام ، فقط سه سال پس از امضای آن و بازگشت تحریم ها علیه ایران ، خمنی (آیت الله) نمی تواند به دلیل چنین درخواستی مقصر باشد.

با توجه به سابقه عزیمت واشنگتن از براجام ، فقط سه سال پس از امضای آن و بازگشت تحریم ها علیه ایران ، خمنی (آیت الله) نمی تواند به خاطر چنین درخواستی مقصر باشد.

براساس این روزنامه ، مشکل این است که هیچ رئیس جمهور در ایالات متحده نمی تواند چنین ضمانتی را ارائه دهد. دولت ترامپ همان پاسخی را که دولت بایدن در مذاکرات 1 و 2 داد ، به ایران می دهد: هیچ رئیس جمهور نمی تواند به طور قانونی دولت آینده ایالات متحده را مرتکب شود. حتی پیمان تصویب شده توسط سنا ، که قوی ترین نوع توافق بین المللی برای ایالات متحده است ، ضمانت اجرای پایدار آن نیست.

روسای جمهور پیشین آمریكا قبلاً از این معاهدات پیشی گرفته اند – ترامپ ، در اولین ریاست جمهوری خود ، از پیمان ممنوعیت غیرقانونی هسته ای (INF) و پیمان آسمان باز خارج شد – و بدون شک در آینده این كار را انجام خواهد داد. اگر ایران انعطاف پذیری را در این مورد نشان ندهد یا دو طرف قادر به دستیابی به راه دیگری نخواهند بود که حداقل در مرحله اجرای پاسخگو باشد ، پس دیپلماسی شکست خواهد خورد.

“Los Sanjars Times می نویسد:” یک چیز این است که هرچه ایالات متحده و ایران بیشتر در مسیر توافق هسته ای پیشرفت بیشتری کسب می کنند ، منتقدین راه حل دیپلماتیک بلندتر خواهند شد. “

از طرف دیگر ، اکسیوس در گزارشی ، WITCAF روز چهارشنبه در واشنگتن با رافائل گروسی ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار کرد.

این دومین جلسه آنها در کمتر از یک هفته بود. در صورت دستیابی به توافق ، آژانس احتمالاً مسئولیت نظارت بر تسهیلات هسته ای ایران را بر عهده دارد.

با این حال ، WITCAF پیش از این اظهار داشته است که ایالات متحده نظارت سازمان ملل (AIEA) را نمی پذیرد و باید بازرسان آمریکایی باشد.

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری tabnak

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *