واقعه کربلا آزمایش الهی و الگوساز برای جامعه بشری است/ شهدای نوجوان ما در هشت سال دفاع مقدس قاسم بن الحسن(ع) را اسوه خود قرار دادند
گفتگو
یک کارشناس علوم قرآنی واقعه کربلا را امتحان بزرگ الهی برشمرد و الگوی امثال حضرت قاسم بن الحسن (علیه السلام) توسط جوانان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس دانست. یک پدیده فرهنگ ساز باشد.
حجت الاسلام والمسلمین میر احمدرضا حاجتی در گفتگو با مرحله قاسم بن الحسن (علیه السلام) در مورد عقد حرام فرمود: عقد. محرم فرصت مناسبی برای تأمل در وقایع کربلاست و بررسی علل و عوامل این واقعه بزرگ تاریخی مفید است. اهل بیت علیهم السلام برای زنده نگه داشتن این واقعه تلاش های بسیاری کردند تا اینکه بار دیگر جایگاه اسلام ناب محمدی مشخص شد.
وی ادامه داد: محرم یکی از دردناک ترین مصیبت ها را برای اهل بیت علیهم السلام به همراه دارد، چرا که شیوه صحیح زندگی را به ما می آموزد که باید به آن توجه کنیم و در زندگی خود به کار ببریم.
حاجتی به اندیشه های بلند حضرت قاسم بن الحسن (علیه السلام) نگریست و گفت: او فرزند امام حسن مجتبی (علیه السلام) و در سنین نوجوانی بود. 13 سال ولی در بزرگترین امتحان الهی شرکت کرد و در زمره بسیاری از یاران رسول اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) بود که ایشان را وفادار و متعهد می شمرد و پیشروتر بود و در نهایت مورد افتخار قرار گرفت. شهادت در رکاب امام حسین علیه السلام.
وی تصریح کرد: وقتی امام حسین علیه السلام یقین یافت که از دست عبیدالله و سپاهیان یزید راه فراری نیست، در نیمه های شب یاران و سپاهیان خود را جمع کرد و در خطبه ای از آنان خواست. : اینکارو نکردی؟ اگر می خواهید در تاریکی شب شهید شوید از منطقه دوری کنید. زیرا هدف اولیه ارتش اهانت به امام حسین (علیه السلام) است. در این شب قاسم بن الحسن (علیه السلام) با رهبر بزرگوارش بیعت کرد.
این کارشناس علوم قرآن، حقوق مردم را نکته مهمی برشمرد و افزود: سیدالشهدا علیه السلام در تاریکی شب خطاب به سربازان اعلام کرد که هر که می خواهد دین خود را تغییر دهد، نباید دین خود را تغییر دهد. در لشکر امام حسین باشید. (الف) او باید از این ارتش خارج شود. زیرا حقوق مردم مقوله بسیار مهمی است که اسلام به آن حساسیت ویژه ای می دهد.
وی بر بصیرت قاسم بن الحسن تاکید کرد و گفت: امام حسین (علیه السلام) از شهادت کسانی که در لشکریانش باقی مانده بودند خبر داد. حضرت قاسم (علیه السلام) نیز برای حضور در میدان نبرد با دشمن تلاش می کرد تا رضایت آن حضرت را جلب کند، هر چند امام با اکراه این امر را پذیرفت، زیرا قاسم برادرزاده عزیزش بود و سن زیادی نداشت. از آنها پرسید: مرگ را چگونه می بینید؟ حضرت قاسم بن الحسن فرمود: شیرین تر از عسل است.
حجتی حرکت در مسیر درست را مختص سن ندانست و تاکید کرد: قاسم بن الحسن (علیه السلام) در واقعه کربلا ظاهراً تنها 13 سال سن داشت، اما باید در نظر داشت که آنها نوجوانانی بودند که به سن بلوغ رسیده بودند. بصیرت افزایی در دامن خانواده پدید آمد و وجود داشت، اما نوجوانانی چون او هشت سال دفاع مقدس کم نداشتند.
وی تصریح کرد: احمد بالازاده نوجوانی بود که الگوی درستی را انتخاب کرد و از حضرت قاسم بن الحسن الگو گرفت و از مقام معظم رهبری که در آن زمان مسئولیت ریاست جمهوری ایران را برعهده داشت خواست تا حرم حضرت را بسازند. . قاسم الف) مدتی نخواند زیرا باعث می شود که خانواده اش به میدان نیایند. سرانجام خانواده با حضور او در جبهه موافقت کردند و او توانست به درجه رفیع شهادت نائل شود.
حاجتی وجود چنین جوانانی را یک پدیده تاریخی دانست و تاکید کرد: واقعه کربلا درس های مهمی به جامعه بشری داد و راه درست زندگی را به جامعه نشان داد و الگوهای بزرگی را برای جامعه (علیه السلام) ارائه کرد که مورد توجه است. یکی از آنها
انتهای پیام/
mizanonline به نقل از یورنا