هشدار آمریکا به اسرائیل درباره عواقب فروپاشی اقتصاد فلسطین – یورنا
![](https://cdn.tabnak.ir/files/fa/news/1403/8/7/1902847_592.jpg)
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس؛ جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده و هفت تن از همتایان متحد آمریکایی اش، نامه ای به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ارسال کردند و به وی هشدار دادند که بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی راست افراطی وی ممکن است در آستانه فروپاشی اقتصاد فلسطین باشد. نشست وزرای دارایی و روسای بانک های مرکزی کشورهای G7 روز جمعه گذشته در واشنگتن به پایان رسید.
به گزارش آکسیوس که این نامه را مشاهده کرده است، وزرای مذکور نگرانی کشورهای خود را از این که فروپاشی سیستم بانکی در کرانه باختری عواقب ناگواری از جمله سقوط تشکیلات خودگردان فلسطین و بحران امنیتی اسرائیل را به دنبال داشته باشد، ابراز کردند. به گزارش رسانه های آمریکایی، وزیران نگرانند اسموتریچ بدون این مکاتبات اجازه تمدید قرارداد ارتباطات و تراکنش های مالی بین بانک های اسرائیلی و کرانه باختری را که در پایان اکتبر امسال به پایان می رسد، ندهد. و ارتباطات، سیستم بانکی فلسطین ممکن است سقوط کند
علاوه بر یلن، همتایان او از ژاپن، کانادا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، هلند، استرالیا و فرانسه در 25 اکتبر این نامه را امضا کردند. در این نامه تاکید شده است که تداوم روابط بانکهای اسرائیلی و فلسطینی برای تضمین تداوم روابط بین بانکهای اسرائیل و فلسطین ضروری است. تبادلات مالی “خدمات حیاتی، تجاری و ضروری ادامه دارد.”
در این نامه همچنین خواستار آزادسازی درآمدهای مالیاتی معوق به تشکیلات خودگردان فلسطین و تسلیم کامل آنها به این سازمان و همچنین درخواست مجدد از اسرائیل برای صدور مجوز کار در اسرائیل برای کارگران فلسطینی شده است وزارت خزانه داری و دفتر نتانیاهو بلافاصله به سوالات مندرج در نامه پاسخ ندادند.
به گزارش این وب سایت آمریکایی، اسموتریچ، یکی از افراطی ترین سیاستمداران دولت اسرائیل که توصیه او به نتانیاهو برای طولانی کردن جنگ تکرار شد، اخیراً درخواست هایی را از صهیونیست ها به بانک های فلسطینی ارائه کرده است تا از تأمین مالی خانواده شهدا و اسرای فلسطینی جلوگیری کنند. اسموتریچ خود یک شهرک نشین افراطی صهیونیست است که سعی دارد کرانه باختری را به سرزمین های اشغالی الحاق کند و نفوذ زیادی در دولت بنیامین نتانیاهو دارد.
اسموتریچ حدود سه ماه پیش با تهدید کابینه اسرائیل مبنی بر قطع این مجوز، نتانیاهو را برای تصویب ساخت هزاران واحد مسکونی در شهرک های یهودی نشین کرانه باختری تحت فشار قرار داد و اکنون احتمالاً از تمدید مجوز در کرانه باختری امتناع می کند. در پایان ماه اکتبر، یک مقام آمریکایی در گروه 7 هشدار داد که فروپاشی سیستم بانکی برای کل جامعه فلسطین ویرانگر خواهد بود و دسترسی غیرنظامیان فلسطینی به غذا و خدمات اولیه را تحت فشار ناشی از جنگ در غزه کاهش می دهد. اقدامات غیرقابل کنترلی انجام خواهد داد که وضعیت امنیتی در کرانه باختری را از کنترل خارج می کند.
احمد البهناسی، کارشناس مسائل اسرائیل، معتقد است که اسرائیل به رهبری وزیر دارایی این رژیم در حال برنامه ریزی برای خفه کردن اقتصاد فلسطین به ویژه نهادهای مالی و اقتصادی آن است و شرایط امنیتی در کرانه باختری رود اردن وخیم تر شده است. در نتیجه فشارهای اقتصادی از کنترل خارج شده است. مسائلی که نه وزیر دارایی و نه نتانیاهو به آن اهمیت نمی دهند.
یکی دیگر از اقدامات رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن فلسطینی ها، طرح حذف 200 اسکناس است که در صورت اجرایی شدن، سپرده گذاری پول بانک ها و مردم فلسطین در بانک های اسرائیل و ارزش پول نقد آنها با مشکل مواجه خواهد شد. پروتکل اقتصادی که در سال 2017 بین سازمان آزادیبخش فلسطین و اسرائیل به امضا رسید. در سال 1994، پاریس به عنوان ابزار اصلی پرداخت و دستمزد در بازار فلسطین در نظر گرفته شده است و در کنار دلار آمریکا و دینار اردن، یک ارز مصوب است. آنها در موقعیتی هستند که نمی توانند سپرده های مشتریان خود را به ارز اسرائیل دریافت کنند.
اقدامات اسرائیل مبنی بر سرقت درآمدهای مالیاتی از سازمان های خودگردان، توطئه برای خروج اسکناس، عدم تحویل اسکناس از بانک های فلسطینی و یا در نهایت امکان قطع ارتباط بین بانک ها، با توجه به کسری بودجه این رژیم صورت گرفت. این هزینه ها به دلیل تشدید هزینه های نظامی در جبهه های جنگی متعدد در حال افزایش است. بر اساس گزارش وزارت دارایی اسرائیل، اسراییل در آگوست گذشته کسری بودجه 12.1 میلیارد شیکل (3.24 میلیارد دلار) را به ثبت رساند که نشان می دهد نسبت کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی در 12 ماه منتهی به آگوست گذشته بوده است. 8. 3 درصد افزایش یافت، در حالی که در ژوئیه 8 درصد بود و از هدف 6.6 درصد برای کل سال 2024 فراتر رفت.
به گفته البهانسی تحلیلگر عرب، توطئه های مالی اسرائیل علیه رام الله را نمی توان جدا از اظهارات مکرر اسرائیل در مورد هزینه های جنگ خواند که تاکنون بیش از 60 میلیارد دلار بوده است و برخی تخمین می زنند که این رقم دو برابر شده است. 120 میلیارد دلار، زیرا با گسترش جنگ به لبنان، هزینه غرامت قربانیانی که در نتیجه جنگ از خانه های خود تخلیه شده اند یا خانه ها و اموال آنها آسیب دیده است، بر عهده شورای وزیران اسرائیل است.
![تبلیغات بنری](https://yorna.ir/wp-content/uploads/2022/05/almasfollower-1.gif)