هر روز تأخیر؛ یک قدم عقبماندگی در هوش مصنوعی

بورنا در مورد داستان یک جوان ایرانی در دنیای هوش مصنوعی گزارش می دهد.
Zahra Vajdani: هوش مصنوعی دیگر فقط یک کلمه علمی یا رو به جلو نیست. این فناوری به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ، مشاغل و تصمیمات کلان تبدیل شده است. در حالی که جهان به سمت استفاده گسترده از هوش مصنوعی حرکت می کند ، کشورهای مختلف در تلاشند تا با سرمایه گذاری در این زمینه ، جایگاه خود را در اقتصاد جهانی تحکیم کنند. ایران علی رغم چالش هایی مانند تحریم ها ، عدم وجود زیرساخت های مناسب و ضعف در بهره برداری از دانش ، فرصت های بسیاری برای بهبود دارد. در مصاحبه ای با هانی پاریزگر ، مدیرعامل شرکت دیجیتال Chamran در مالزی ، ما نگاهی به مسیر حرفه ای وی ، فعلی و آینده هوش مصنوعی در ایران و راه های خارج شدن از وضعیت فعلی انداخته ایم.
فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی از مدیرعامل مدیر عامل شرکت دیجیتال در مالزی
هانی پاریزگر ، متخصص علوم کامپیوتر و متخصص اطلاعات مصنوعی ، در حال حاضر مدیرعامل Chamran Digital در مالزی است. این شرکت با تمرکز بر هوش مصنوعی ، بازاریابی دیجیتال و توسعه نرم افزارهای هوشمند ، خدمات فناوری شرکت های دولتی و بخش خصوصی مالزی را ارائه می دهد و همچنین شاخه هایی در استرالیا و اندونزی دارد. همچنین این نبوغ مازندرانی یکی از رهبران هوش مصنوعی در جنوب شرقی آسیا برای مدتی است. دانشجویان ، مدیران ارشد و وزرای کابینه به دولت مالزی آموزش می دهند تا از ابرهای دستیار اطلاعات مصنوعی استفاده کند.
وی در مصاحبه ای با خبرنگار علمی بورنا ، از حرفه خود ، وضعیت ایران در زمینه هوش مصنوعی و فرصتهایی که این فناوری برای آینده ایجاد می کند ، صحبت کرده است.
تحصیل در مالزی ؛ شروع یک مسیر جدید
این متخصص رایانه و هوش مصنوعی می گوید: “وقتی ارتش من به پایان رسید ، تصمیم گرفتم برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروم.” مالزی یک کشور مسلمان بود و با توجه به مشاوره هایی که دریافت کردم ، به این نتیجه رسیدم که این انتخاب خوبی است. “سرانجام ، من مدرک کارشناسی ، تحصیلات تکمیلی و دکترا را در مالزی به اتمام رساندم.”
صالحان علوم کامپیوتر را در مقطع کارشناسی انتخاب کرده اند و بر روی حقیقت روی حقیقت کار کرده اند. پایان نامه دکتری وی طراحی یک بازی هوشمند برای کودکان مبتلا به بیش فعالی و غفلت (ADHD) است که از هوش مصنوعی استفاده می کند.
ورود به تبلیغات دیجیتال و توسعه نرم افزار
پس از مدرسه ، وی وارد زمینه تبلیغات دیجیتال شد و از فناوری های جدید برای بهبود عملکرد تجارت استفاده کرده است. به گفته وی ، هوش مصنوعی می تواند فرایندهای یک سازمان را با دقت تر و سریعتر انجام دهد و با کمک به تجزیه و تحلیل داده ها به مدیران در تصمیم گیری کمک کند. صالحان می گوید: “یکی از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی ، بهینه سازی تصمیم گیری و اتوماسیون فرآیند است که باعث افزایش بهره وری می شود.”
چالش حذف مشاغل و اهمیت آموزش
مدیرعامل هوش مصنوعی Chamran در مالزی بیشتر به چالش های هوش مصنوعی اشاره می کند: “یکی از بزرگترین چالش ها ، از بین بردن برخی از مشاغل است. اگر آموزش به درستی انجام نشود ، بسیاری از افراد بیکار خواهند بود.”
وضعیت ایران ؛ شکاف بین علم و عمل
این مرد جوان در زمینه هوش مصنوعی می گوید: “ایران در تولید علمی هوش مصنوعی در رتبه 5 قرار دارد.” یعنی ما دانش داریم ، اما ما نتوانسته ایم از آن به درستی استفاده کنیم. وی گفت: “او به حرکاتی مانند پروژه های دانشگاهی ، به عنوان مثال دانشگاه امام حسین اشاره می کند ، که توانسته است استارتاپ ها و منابع دولت را در این زمینه فعال تر کند ، اما اصرار دارد که زیرساخت ها و سیاست ها هنوز هم باید اصلاح شوند.
تحریم ها ، کمبود زیرساخت و عدم وجود داده های باز
یکی از مهمترین موانع برای توسعه هوش مصنوعی در ایران ، تحریم ها و محدودیت دسترسی به نرم افزار و داده های جهانی است. Pabrizgar می گوید: “داده های باز برای توسعه هوش مصنوعی بسیار مهم است ، اما ایران به دلیل تحریم ها نمی تواند به این منابع دسترسی پیدا کند.” “نرم افزار مورد نیاز برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز تحت تحریم ها قرار دارد و این یک مانع بزرگ برای پیشرفت است.”
استراتژی های همکاری با شرق
با این حال ، این فعال فناوری همچنین راه حل هایی را ارائه می دهد: “هیچ تحریم ایالات متحده در شرق وجود ندارد. ما با شرکت هایی مانند هواوی کار می کنیم که خود تحریم است و می تواند به ما کمک کند. دولت مالزی برای اولین بار زیرساخت های خود را ایجاد کرده است ، سپس داده های باز ایجاد کرده و اکنون از برنامه ها پشتیبانی می کند.” ایران می تواند این مسیر را نیز طی کند. “
آینده ایران در هوش مصنوعی ؛ فرصت محدود ، سرعت بالا
متخصص رایانه و هوش مصنوعی تأکید می کند که فرصت ایران برای جبران عقب مانده محدود می شود: “اگر همین حالا زیرساخت ها را بسازیم ، می توانیم عقب مانده را مطابق با استعدادهای انسانی جبران کنیم. اما سرعت پیشرفت در جهان بسیار زیاد است و هر روز ما اقدام می کنیم ، فاصله ما با جهان در حال افزایش است.” اگر متوقف شویم ، باز خواهیم ماند. “
هوش مصنوعی نه تنها یک فناوری پیشرفته بلکه ابزاری برای تحول در ساختارهای اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی کشورها است. مصاحبه با صالح نشان می دهد که ایران از ظرفیت دانش در زمینه دانش برخوردار است ، اما فقدان زیرساخت ها ، محدودیت های تحریم ها و ضعف استثمار عملی این دانش ، کشور را از فرصت های جهانی دور کرده است.
با این حال ، اگر برنامه ریزی مناسب ، ایجاد زیرساخت های فناوری و استفاده از ظرفیت های بین المللی ، به ویژه در شرق آسیا ، در دستور کار قرار دارد ، مسیر پیشرفت می تواند به سرعت پیشرفت کند. اما این مسیر نیاز به اقدامات فوری و تصمیمات استراتژیک دارد ، زیرا زمان جبران عقب ماندگی بسیار محدود است و آینده متعلق به کشورهایی است که زودتر به سمت هوش مصنوعی حرکت می کنند.
پایان پیام/