نگرانی پنتاگون از ذخایر موشک اتکمز – یورنا
سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در نشست خبری با خبرنگاران گفت: موشک دوربرد ATACMS (ATACMS) بسیار گران و گران است و تعداد آن در انبار موشک های آمریکا محدود است.
به گزارش یورنا خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد موشکهای اتکامز که در بستههای نظامی برای کمک به کییف ارسال شده است، توضیح داد که به دلایل امنیتی نتوانسته این آمار را اعلام کند.
سینگ در پاسخ به این سوال که آیا کی یف می تواند از ATCM ها بدون کمک کارشناسان آمریکایی استفاده کند، همچنین تاکید کرد که در میدان جنگ، همه چیز توسط اوکراینی ها کنترل و مدیریت می شود.
سخنگوی پنتاگون با اشاره به اینکه واشنگتن از دور از کی یف حمایت خواهد کرد، افزود: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین ندارد.
وی همچنین تاکید کرد که حتی با ارسال تسلیحات و موشک های پدافند هوایی به کی یف، قدرت نظامی آمریکا کاهش نخواهد یافت.
سینگ در خصوص اخبار منتشر شده مبنی بر صدور مجوز حمله به عمق خاک روسیه گفت: در حال حاضر در این مورد اظهار نظر نمی کنم.
بر اساس این گزارش، رئیس جمهور روسیه در 21 فوریه 2022 (2 مارس 1400) با انتقاد از بی توجهی غرب به نگرانی های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز بعد، در روز پنجشنبه، 24 فوریه (5 مارس 1400)، ولادیمیر پوتین عملیات نظامی علیه اوکراین را آغاز کرد که آن را «عملیات ویژه» نامید و بدین ترتیب روابط پرتنش بین مسکو و کیف را به یک رویارویی نظامی تبدیل کرد.
گزارش ها حاکی از آن است که کی یف در ماه های اخیر بارها از کشورهای غربی درخواست موشک های دوربرد کرده و مجوز حمله به عمق خاک روسیه را صادر کرده است. بود
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین این موضوع را شرط یک «طرح پیروزی» توصیف کرد و آن را در پایتختهای کشورهای اروپایی و واشنگتن ارائه کرد.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات آگاه آمریکایی گزارش داد که استفاده جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از موشک های اتکامز ساخت آمریکا توسط ارتش اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه، مواضع نظامی کی یف در این درگیری را تقویت می کند و کنترل نیروهای اوکراینی را بر این کشور افزایش می دهد. منطقه و تمامی محدودیت ها در این منطقه لغو شد.
روزنامه فرانسوی فیگارو نیز در گزارشی نوشت: پس از صدور مجوز برای اوکراین برای استفاده از سلاحهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه توسط جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، پاریس و لندن نیز به کییف اجازه حمله به ارتش را دادند. اهدافی در اعماق خاک روسیه آنها از سلاح های دوربرد اهدایی فرانسه استفاده کردند و به انگلستان صادر کردند.