نماینده رسانه ها، حقوقدان و دارای تجربه عضویت در هیأت نظارت باشد – یورنا
به گزارش «یورنا» به نقل از یورنا، محمدمهدی فرگانی، روزنامه نگار پیشکسوت و مدیرمسئول فصلنامه تخصصی رسن گفت: مدیران مسئول رسانه ها فقط یک نماینده در هیئت نظارت بر مطبوعات خواهند داشت. سایر اعضای این هیات هفت نفره انتخابی نیستند و با تشخیص هیات های حاکمه منصوب می شوند.
در دنیای امروز که روزنامه نگاری در نبود آزادی بیان هیچ معنا و کارکردی ندارد، مهمترین وظیفه ای که می توان بر عهده نماینده مدیران رسانه در سازمان نظارت بر مطبوعات گذاشت، تلاش برای حفظ و احیای این آزادی است. در واقع، مهمترین وظیفه شخصی فردی که رسانه ها برای عضویت در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب کرده اند، کمک به حفظ و ارتقای آزادی رست برای نظارت بر جریان قدرت و ثروت است تا بتواند قدرت را مورد بازخواست قرار دهد. و از بروز روندهای نامناسب جلوگیری کنید.
در صورت نبود نظام جامع صنفی نماینده مدیران رسانه در شورای نظارت بر مطبوعات نیز مسئولیت نمایندگی جامعه رسانه ای را بر عهده دارد.
از ایشان انتظار می رود با دانش حقوقی و دفاعیات مبتنی بر اصل تفسیر موسع قانون و همچنین تفسیر به نفع رسانه ها از ارجاع مدیران مسئول به دادگاه جلوگیری کرده و در ایجاد سازوکار شکایات قضایی بکوشند. علیه اصحاب رسانه در این شورا به تذکر کتبی، اخطار کتبی را به اخطار شفاهی تبدیل و سازوکار هشدار را به گفت و گوی قانع کننده و قابل فهم تبدیل کند.
در کشور ما که قوانین موجود تضمین کننده آزادی، حقوق و استقلال خبرنگاران نیست، حضور نماینده ای که تجربه عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات را نیز داشته باشد به بهبود شرایط رسانه کمک می کند. این ظرفیت برای نهادینه کردن حقوق روزنامه نگاران کافی نیست. اما از این نظر ضروری و ضروری است که علاوه بر پاسخگویی که معمولاً مورد نیاز مدیران رسانهها است، باید از حقوق و آزادیهای آنها نیز به اندازه کافی دفاع شود و این دو الزام دست به دست هم دهند. از یک سو باید از حقوق رسانه ها در چارچوب قانون دفاع و حمایت شود و از سوی دیگر اصحاب رسانه باید در چارچوب منشور اخلاق حرفه ای به مسئولیت های اجتماعی خود پایبند باشند. تنها در این صورت است که می توان از مدیران رسانه ها پاسخ و مسئولیت طلب کرد و از دولت و مرجع سیاسی انتظار پاسخ داشت.